Dagboka onsdag 5. august 2015

Nytt tap på Nadderud og Molde sin million-drøm raknet i går. Tap for damene Cup er ikke Vålerenga sin greie i 2015. Det er heller ikke bortekamper på Nadderud. For andre gang på få dager tapte et Vålerenga-lag mot Stabæk på Nadderud i går. Denne gangen var det damene som skulle prøve seg i cupens … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 5. august 2015»

Nytt tap på Nadderud og Molde sin million-drøm raknet i går.

Tap for damene

Cup er ikke Vålerenga sin greie i 2015. Det er heller ikke bortekamper på Nadderud.

For andre gang på få dager tapte et Vålerenga-lag mot Stabæk på Nadderud i går. Denne gangen var det damene som skulle prøve seg i cupens 3. runde. De ga bedre motstand enn gutta gjorde, men det holdt dessverre ikke helt inn.

Vålerenga tok ledelsen etter 47. minutter etter scoring av Anne Lise Olsen før Stabæk scora to mål. Hva som skjedde på 1-1 målet er vi litt usikre på, men keeper Guro Pettersen surra det hvert fall til på en corner og ble kreditert for selvmålet. Også på 2-1 målet skal det ha vært rot i de bakre rekker.

Heldigvis gir ikke damene til Vålerenga seg så lett og i det 90. minutt er Rikke Storrø i fart når han dundrer inn 2-2. At Stabæk i tillegg fikk et rødt kort på overtid etter utligninga gjorde at ting begynte å se lysere ut.

Dessverre skulle ikke Vålerenga klare å få flere mål. I starten av 2. ekstraomgang scorer Stabæk og fastsetter sluttresultatet til 3-2.

Og snipp, snapp, snute nå er Vålerenga ute.

Molde ut av Champions League

I det som best kan beskrives som en ellevill fotballkamp i går endte det med at Molde røyk ut av Champions League. Takk og lov for det! Hadde Molde gått videre hadde det betydd minst 50 millioner inn i kassa på nord-møre.

Molde hadde et godt utgangspunkt etter 1-1 borte i Zagreb. Kampen starter i tillegg med at Molde får straffe etter 8 minutter, men den blåser Ola Kamara himmelhøyt over. Så starter 6 minutter med mareritt for Molde og etter baklengs i det 17., 20., og 23. minutt så står det 0-3!

Etzaz Hussain klarer å redusere i det 43. minutt og det ser ut som at det skal stå 1-3 til pause når Eirik Hestad blir felt av keeper. Denne gangen er det Harmeet Singh sin tur og straffen er elendig, keeper får en enkel jobb og redder.

Etter pause fortsetter Molde å kjøre over mostanderen som kun kommer til på noen få kontringer. Og i det 52. minutt skjer det igjen. Keeper feller Martin Linnes og Molde får sin 3. straffe for dagen. Denne gangen er det Mohamed Elyounoussi som er eksekutør og han scorer. 2-3.

Så skjer noe av det mest idiotiske for kvelden, Vegard Forren går inn i en takling og bommer helt. Han har allerede prata på seg et gult kort og dermed ryker det rett i garderoben. Kun 3. minutter etterpå gjør Molde det de ikke har klart hele omgangen, nemlig å få tempo i angrepsspillet og et kjapt innlegg. Da dukker Ola Kamara opp og gjør 3-3.

Derfra og ut kløner Molde det til for seg med en haug feilpasninger. Matchen ender 3-3 selv om Molde stort sett kjørte over motstanderen. De bommer på 2 straffer. At Molde ikke er med videre i Champions League handler ikke om uflaks, men er bare jævlig udyktig. De kasta bort sjansen. Heldigvis for oss.

Melker?

Skal vi få en spiller som heter Melker? I så fall bli «Mø-mø-mø»-sangen hans. Mer om det finner du i vår overgangssak straks!

Breddefotball i utlandet

Et av de klassiske høsttegna er når studentene begynner å glede seg til de to første fylleukene på høyskoler og universitet. Et annet er når summinga rundt breddefotballen i utlandet tar seg opp. I går starta nedtellinga for fullt i England med kampen mellom Arsenal og Chelsea på Wembley. Vi vil, i anledning starten av breddeturneringa Premier League, invitere alle VPNs lesere til å delta i vår uhøytidelige fantasiliga.

Gå inn på fantasy.premierleague.com, velg ut elleve overbetalte divaer og bli med i ligaen vår. Den finner du ved å taste inn denne tallrekken: 200647-342101

…og det kan være det blir en premie, men det veit vi ikke helt ennå.