Dagboka mandag 3. februar 2014

Vi gir deg dagbok med kampreferat fra sesongens første seier mot Bærum, men tar også en avstikker til isen og drodler litt om bønder og sjakk. Seier mot Storhamar Alt i GET-ligaen handler om Stavanger og Vålerenga. Gårsdagens sier over Storhamar var derfor av det deilige slaget, seieren gjør at vi holder presset på Stavanger … Fortsett å lese «Dagboka mandag 3. februar 2014»

Vi gir deg dagbok med kampreferat fra sesongens første seier mot Bærum, men tar også en avstikker til isen og drodler litt om bønder og sjakk.

Seier mot Storhamar
Alt i GET-ligaen handler om Stavanger og Vålerenga. Gårsdagens sier over Storhamar var derfor av det deilige slaget, seieren gjør at vi holder presset på Stavanger og bare må vente på at dem sprekker, eller enda bedre, gruse dem på Jordal å avgjøre serien der. Vålerenga vant 3-2 i den nest siste kampen før OL. OL-uttatte Olden ble forøvrig skada i går, men forhåpentligvis blir han frisk i tide til OL-debuten.

OL-klare Sondre Olden måtte ut med skade.

Bærum ble slått 1-0 i premiereforestillingen på Kadetttangen
Kampen sett under ett var det fortjent nok at Vålerenga tok hjem seieren fra kunstgresset i Sandvika. Vålerenga starta første omgang med et visst grep på kampen de første 10-15 minuttene. Deretter tok Bærum over og var det førende laget, ihvertfall sjansemessig frem til pause. Litt udyktighet i boksen, en god dag på jobben for Lars og litt hell gjør at Bærum ikke putter. Vi skaper ikke allverden, men er nærmest på dødball uten at vi skremte vannet av bæringene.

I første omgang skapes det lille som kommer på siden til Gunnarson og Mathisen, i tillegg viser Heltne at han er en mann vi kan regne med i år. Han ser ut som en litt tynn utgave av Grindheim, er tøff i duellspillet, aggressiv og har et godt blikk. Stengel og Kastrati imponerer ikke all verden, mens vår islandske spiss ikke får mye å jobbe med. Den nye svensken utmerka seg først og fremst
med å spille med et latterlig pannebånd. Bortsett fra dårlig smak, utmerket ikke svensken seg i noe retning.

Andre omgang
Heldigvis hever gutta seg både i prestasjoner og i presshøyde til andre omgang. Vi kjører kampen og særlig siste 30 er gode. Da blir Bærum statister og målet må egentlig bare komme. Når Bærum ikke klarer å utnytte et par tre gavepakkeforsøk fra vår bakre firer, ja da må det bli seier da. Selvsagt er det alle feilpasningers far, Simon Larsen som skårer. Han stiger til værs på bakre stolpe og får heade ballen relativt upressa i mål.

Simon Larsen ble Vålerengas målskårer

Av spillere som utmerket seg i andre omgang er det lett å trekke frem Daniel Fredheim Holm som viser at han være på veg mot en stor sesong. Herman Stengel løfta seg i andre omgang og dominerte midtbanen. Calvo starta veldig svakt, men spilte seg opp utover i omgangen. Han må bare begynne med å utfordre på samme måte inne i boksen som han gjør ute ved cornerflagget så vil han leke inn noen mål i år.

Daniel Fredheim Holm kan være på vei mot en stor sesong

Oppsummert
Vi gjør mye rart defensivt og i andre omgang spesielt er det vi som lager det lille Bærum skaper. Dagboka kjenner ikke mannskapet godt nok til å si noe om styrken på Bærum, men uansett er det sterkt å benytte 19 mann mot adeccomotstand og allikevel ha såpass kontroll som det vi tross alt har gjennom størstedelen av kampen.

Dagboka skulle gjerne hatt en spiss til inn i troppen og gjerne en rask, høy og tøff jævel til å skape ro i midtforsvaret vårt. Skal noen inn må noen ut, men stoppere begynner vi å få en del av, dessverre holder ikke alt like høy klasse.

Se fler bilder fra fotballkampen og ishocheykampen.