Dagboka fredag 3. februar 2012

Dagboka fredag 3. februar 2012 Vanligvis unnskylder dagboka at den er mager, slik er det ikke i dag. Det svinger nemlig av Vålerenga om dagen. Vålerenga styrket i går stallen med klassespilleren Stoor som kommer gratis fra Rosenborg, vi ønsker backen med fortid i Vålerenga velkommen. Ellers melder vi om Odd P. Skarheims avgang ved … Fortsett å lese «Dagboka fredag 3. februar 2012»

Dagboka fredag 3. februar 2012

Vanligvis unnskylder dagboka at den er mager, slik er det ikke i dag. Det svinger nemlig av Vålerenga om dagen. Vålerenga styrket i går stallen med klassespilleren Stoor som kommer gratis fra Rosenborg, vi ønsker backen med fortid i Vålerenga velkommen. Ellers melder vi om Odd P. Skarheims avgang ved klubbens kommende årsmøte. Vi forteller deg litt om dramaavdelingen i NRK og ser litt om helgens kamper, det er fredagens viktigste nyheter.

 

Til kistelokket smeller igjen

Odd P. Skarheim takker for seg som styreleder i Vålerenga Fotball. Det er ingen dramatikk i beslutningen, men grunnet at Attensi, Odds private selskap, er i ferd med å ekspandere, lar det seg ikke lenger kombinere med vervet som styreleder i Vålerenga. Gjennom 6 år som capo de tutti capi (no pun intended, påtalenemda i NFF)har Odd lagt med mye tid både i forhold de de oppgaver som følger med sjefsstolen, men også i forhold til stadionssaken.

Vålerengas nye stadion er på mange måter Odds baby, når det nå snart påbegynnes. Vi takker deg Odd, du har alltid klart den vanskelige oppgaven det må være å kombinere det å være styreleder og samtidig være «en av oss». Klubben vil slite med å finne en som i tilsvarende grad er i stand til å være et positivt ansikt for Vålerenga i forhold til media og supportere og samtidig er i stand til å skjøtte et av de mest spennende og utsatte stillinger i fotballnorge. Vi i VPN takker deg for godt, nært og profesjonelt samarbeid, Odd. Lykke til med ny utfordringer i eget selskap og gratulerer med godt utført arbeid!

Om Odd er helt ferdig i Vålerenga? Vi lar han svare med egne ord: «Jeg er Vålerenga til kistelokket smeller igjen». Takk og amen!

 

Svensk landslagsback kommer gratis fra RBK

Mange gråt sine salte tårer da Frederik Stoor i sin tid gikk til Rosenborg. Vel, vi kan nå melde at Stoor er tilbake på Valle, etter et svært mislykket opphold i RBK. Ryktene går om at han ikke fikk tillit av trøndernes arrogante trener og etter hva VPN kjenner til fikk han heller ikke spilletid i Trondheim! Klassebacken som har et tosifret antall landskamper for Sverige og en lengre proffkarriere i England å se tilbake på, kom i går til Vålerenga, uten at det kostet oss en krone. Vi kan bare se for oss hvordan denne nyheten får RBKs supportere til å gå bananas, også gratis a gitt. Vel, nå er han i hvert fall vår. Det er mye som tyder på at Fredrik Stor vil bli tildelt drakt nummer 7 i 2012, da denne nylig har blitt ledig. Velkommen til Vålerenga, Fredrik Stoor!

 

Hørespill og mere til

NRK blanda i går sporten og dramaavdelingen. I ren cowboystil klarte NRK i går å gjøre et avtalt saksforberedende møte mellom Vålerenga og Skatt Øst til en aksjon. Dagboka forventer slik journalistikk i tabloidene noen uker om sommeren, men ikke av en lisensforsørget statlig allmenkringkaster. Skatt Øst gikk verken igjennom pc-er eller dokumenter og tok heller ikke med seg noe fra klubbens lokaler. Breen hadde et avtalt møte med Skatt Øst, trolig initiert av at klubben tok kontakt med skattemyndighetene i høst. Det ble i møtet fremsatt ønsker fra skattemyndighetene i forhold til hvilke dokumenter de vil ha innsyn i. Ut fra humøret til Breen etter møtet er det mye som tyder på at han var utsatt for en rektal arkivsjekk ala Morgan, men humøret var altså fremkalt av virkelighetsfjern sensasjonsjournalistikk og ikke gummihanskeallergi.

 

Klanen og Vålerenga sloss for deg og meg!

TV2 melder at Vålerenga har tatt kontakt med NFF og bedt om at antallet ståplasser på tippeligaarenane dobles fra dagens 20 % til 40 % i fremtiden. Et spennende forslag som vil være med på å heve stemningen rundt om kring på landets arenaer. Fotball nytes best stående, hoppende og syngende.

 

Kanarideng og gråtende sosseberter?

Dagboka i dag må tilstå at den hadde rota med kalenderen og var i Valhall sist søndag for å se Tina Wulf leke med Stabæk. Denne helga blir det ikke bomtur, det er kamp både i dag og søndag. I kveld kl. 18 i LSK-hallen er det LSK som står på menyen, mens det søndag er dags for et av de største lagene i Kvinnefotballen de siste åra, Stabæk. Søndag kl. 19.30 i Valhall kan du se et så godt som fulltallig damelag gi Stabæk en forsmak på hva som venter dem i årets sesong. På vif-damefotball.no opplyses det at Tina Wulf står over helgens kamper grunnet skade, vel dagboka trur det er reinspikka løgn. Dagboka antar derimot at å bruke Tina Fotballgud Wulf mot kanarihønene fra Romerike bokstavelig talt ville være å kaste perler for svin. Tina som kan gjøre mer med en ball, enn en fotballagent kan gjøre med hodet til en tenåring, spares til større anledninger enn en treningskamp i en lagerhall ved jernbanestasjonen i Skedsmo kommune.  Tina får du altså ikke se, men du får derimot oppleve gamle og nye stjerner, heri omfattet Vålerengas første landslagsuttatte seniorspiller på damesiden, keeper Lill-Yvonne Karlsrud.

Dagboka må tilstå at damelaget til Vålerenga ser spennende ut i år og vi tror ikke at vår første sesong i Toppserien vil være en kamp med ryggen mot veggen. Damene kommer til å hevde seg allerede første året i Toppserien og vi forventer en plassering på øvre halvdel av dette laget. Vi veit forventninger skaper press, men årets stall lukter både mange poeng, artisteri og mye moro. For tiden smiler dagboka bredere av å tenke på damelaget enn på gutta og det er både hyggelig og kjipt. Vi gleder oss til sesongen og legger sånn sett fint lite i helgas kamper, med to kamper mot såpass kvalifisert motstand er det viktigste for Cecilie å få kjørt inn defensive systemer og få gitt hele stallen smaken av toppserietempo.

 

Ullkisa

Vålerenga, kanskje med nyervervelsen Frederik Stoor, møter UllKisa til kamp i morgen, lørdag. Sjekk på vif-fotball.no om kampen flyttes fra bygdenorge inn hit til hovedstaden. Det er ingen grunn til at du skal reise opp til området rundt Minnesundbrua, Mjøsa og Åråsen, for å være kirurgisk geografisk presis (her kan du ta meg skikkelig fatt i kommentarfeltet Ola-Ola), når kampen spilles i Valhall. Nei, ta deg bryet med å sjekke vif-fotball.no for sted og tid.

Siste:  Kampen mot UllKisa er flyttet til Vallhall lørdag klokka 12

 

Vålerenga i kveld

Etter at du har lest dagboka er det vel strengt tatt ikke mye igjen av dagen. Sjekk youtube og se videoen av Odd P. Skarheim som radbrekker «Vaterlands bru» og du vil lure på hvorfor gutten i sin tid tok økonomisk utdanning i stedet for å følge i fotsporene til Freddy og Hæstad å forfølge boybanddrømmen.

2 kommentarer til «Dagboka fredag 3. februar 2012»

Legg igjen en kommentar