Dagboka mandag 5. september, 2011

Nok en svært våt Oslodag venter. Att på til en mandag. Dessverre så er det lite vi kan bringe på banen som kan glede: Eller? Det ryktes om at interessen for Moa, naturlig nok, er stor ute i Europa. Mohammed Aballaoue scorer mål i bøtter og spann i Hannover, og det skal ikke mer enn … Fortsett å lese «Dagboka mandag 5. september, 2011»

Nok en svært våt Oslodag venter. Att på til en mandag. Dessverre så er det lite vi kan bringe på banen som kan glede: Eller? Det ryktes om at interessen for Moa, naturlig nok, er stor ute i Europa.

Mohammed Aballaoue scorer mål i bøtter og spann i Hannover, og det skal ikke mer enn et halvsløvt blikk over en bajer på Bohemenen for å se at han fortsatt har plasseringsevnen og målteften vi husker fra de beste kampene for Vålerenga. Nå er det blitt flere enn sløve norkse øldrikkere som legger merke til spissen.

Og Moa-agent Stig Lillejord er aggressiv i uttalelsene. Det skal være snakk om noe stort.

– Det jeg kan si er at vi snakker om større klubber enn Hannover, fra forskjellige ligaer, sier han til VG-Nett.

Etter kampen mot Tsjekkia i midten av august mente Abdellaoues agent at spissens verdi hadde mangedoblet seg.

Noe tall vil han tydeligvis ikke ut med, men VG Nett «erfarer» at Moas verdi nærmer seg eller endog passerer 100 millioner kroner, og at Hannover ikke vil selge for mindre enn det.

– Å spekulere i hvor mye han er verdt er ikke mitt bord. Men det er klart at når han presterer som han gjør, over tid, genererer det interesse. Så får folk spekulere i hvilke klubber som er aktuelle. Vi vet at det er relativt stor interesse, men ønsker ikke å fokusere på det. Men det er naturlig at lagene fra de store ligaene følger med. Fotball har ingen landegrenser, avslutter agenten.

Og vi som trodde at Bundesliga var en av de store ligaene. Så feil kan man altså ta.

TV 2 på sin side har antydet at både Arsenal og Sunderland er interessert i Moa. Den som lever får se.

Mens man venter på å se så er det kanskje noen av dere som stiller et aldri så lite «Hva så?» spørsmål. Saken er den at dersom det blir salg så drypper det litt på klokkeren. Vi husker ikke nøyaktige tall, men anslagsvis 10 prosent av videresalgssummen kan Vålerenga sikkert forvente. Med en anslått prislapp på 100 millioner greier vi å regne oss fram til at det blir sånn ca. 10 millioner. Det er ikke nok til å forandre livet, men heller ikke så lite at det foraktes. Eller sagt på en annen måte: var det ikke omtrent den summen Vålerenga fikk når Moa gikk til Hannover?

Straffetap for juniorene

Vålerengajuniorene spilte kvartfinale i NM mot Fredrikstad i helgen, nærmere bestemt lørdag. Etter å ha sluppet inn et dødballsmål i første omgang, så våknet visst Vålerenga til dåd i 2. og dominerte spillet. Dessverre så ble det ikke mer en én scoring i det 84. minuttet da Shåresh Ahmadi headet en corner i mål.

To 5-minutters ekstraomganger var resultatløse og dermed ble det straffespark. Som Vålerenga tapte. Akk ja.

Canada

Lars Hirschfeld, derimot, hadde større lykke i helgen. Vålerengas målmann var tilbake i startoppstillingen da Canada tok i mot stormakten St. Lucia i Toronto fredag kveld. Ikke for det, kampen var den første i kvalifiseringen til VM i 2014 i CONCACAFs gruppe D. Canada er også i gruppe med Puerto Rico og Saint Kitts & Nevis, skriver vif.no. Canada vant komfortabelt 4-1 og synes å være i rute til kvalifisering.

Vålerenga?

Noe særlig mer Vålerenga blir det neppe før landskampen mot Danmark er unnagjort, men vi må jo minne om at Vålerenga 2 spiller i Vallhall i kveld kl. 19. Det brenner et blått lys for lagets plass i 2. divisjon: med seier i kveld er det fire poeng opp til sikker plass. Vålerenga stiller med en hel haug a-lagsspillere i troppen, så en tur til Vallhall er sikkert ikke å forakte. Troppen ser slik ut:

Gudmund Taksdal Kongshavn, Gard Aarvik, Andreas Nordvik, Fredrik Stoor, Aleksander Solli, Adnan Haidar, Mohammed Fellah, Lars Iver Strand, Deniz Payazil, Ghayas Zaid, Shola Akinyemi, Shåresh Ahmadi, Kamer Qaka, Riki Alba, Ahmed El-Amrani, Nikolai Næss, Andreas Lund, Lars Vincent Andersen.

Motstander er Strømsgodset 2, som ligger trygt og godt på 4. plass.