Dagboka mandag 2. mai, 2011

Alle uker burde starte som denne. Det ble bare seiere og avansement på alle lag i NM i helga, da kan vi ikke forlange så mye mer. Som ren bonus fikk vi ny debut av Yossef Kone, målorgie rekord mot Oldenborg og småpene snaua 2000 på en kamp i første runde i cupen i Oslo. … Fortsett å lese «Dagboka mandag 2. mai, 2011»

Oldenborg

Det rapporteres om en morsom kamp for de som tok turen opp til nye Frogner stadion. Kampreferat finner du på vif-fotball.no og også i løpet av kort tid på VPN. Dagboka merker seg at Vålerenga fikk to omganger med avslutningstrening og at uansett styrkeforhold mellom lag så virker det å være nærmest en fysisk lov at det svakeste laget får en sjanse eller to, Oldenborg putta på en av sine ytterst få muligheter og pyntet på resultatet til 12-1. Stort sett alle som ville kom på skåringslista, mest gledelig var det å se Kone på plass og sikkert godt for mannen å starte med mål. Han er optimistisk til Aftenposten og opplyser at han er bortimot 90 % av full kapasitet og tror Tippeligaen bare er et par uker unna. Martin er litt mer dempet optimist, men her håper jeg Follo-spilleren tar feil.

Jeg er usikker av den sportslige verdien av disse kampene tidlig i cupen, men godt for den mentale hygienen og god gammaldags cupstemning håper og tror jeg er utbytte for spillerne også. Litt moro med breiale oldenborgsupportere og spillere før kampen setter også sin spiss på oppgjøret.

Vålerenga mot Oldenborg høres ikke ut som årets mest spennende godbit av en fotballkamp og da er det smått imponerende med rundt 2000 tilskuere. Mange spillere fikk prøve seg og spillere på veg tilbake mot form etter kortere og lengre skadefravær fikk kjenne på kula med kampdrakt, det gir muligens et positivt utbytte. Ellers er styrkeforholdet i de innledende rundene litt som en løpeduell mellom en hest og en ku og det er ikke fryktelig spennende.

Damelaget vant mot Fortuna

Vi gratulerer damelaget med seier i sesongstarten, med sterk 2-1 seier borte mot opprykkskandidaten Fortuna. Kanskje kan dette være sesongen der vi tar steget opp i Toppserien.

Junior mot Ullensaker/Kisa

Det ble mer dramatisk i juniorlagets NM-kamp borte mot Ullensaker/Kisa. Her tok hjemmelaget ledelsen 1-0 i andre omgang, før Fadi Aziz utlignet. Kampen gikk til straffespark og der satte Vålerenga alle sine fem, mens Ull-Kisa misset på ett. Jubel og glede, Vålerenga er videre til andre runde.

Guttelaget mot Lisleby

Dagboka fulgte denne kampen tett, faktisk så tett som motstanderlagets lagledelse så her kommer ett mer fyldig referat om fremtidens gutter.

Det var et toppet Vålerenga lag som reiste til Lisleby på søndag, med det vi har av landslags- og kretsspillere.

Vålerenga startet i et voldsomt tempo og trykte Lisleby langt tilbake i banen, etter bare to minutter av kampen er Lisleby uheldige med en klarering og vi kan upressa legge ballen i mål fra rundt syv meter. Vålerenga opprettholder det høye presset, presser Lisleby lave i banen og er flinke til å rulle ball mens man leter etter rom. To null kommer etter en opprulling av Lislebys forsvar der man får satt opp en spiller aleine på rundt 12 meter. Han gjør ingen feil alene med keeper og Vålerenga leder 2-0. Etter dette kommer Lisleby flere ganger farlig igjennom alene med keeper på vår høyre side og kun godt keeperspill hindrer skåring. Kampen går til pause på 2-0 til Vålerenga, noe som er fortjent ut fra banespillet.

I andre omgang åpnet Lisleby opp kampen mer. De la om til 3-5-2, i jakten på et mål som kunne skape spenning i kampen igjen. Dette gjorde kampen mer underholdende og kampen bølget frem og tilbake i de første 15 minuttene av andre omgang, hvor Lisleby setter et skudd i tverrliggeren og har en heading vi får avverget på streken. I motsatt ende av banen er det vår tur til å komme alene med keeper tre ganger på bare noen minutter, men keeper redder. Etter rundt 15 minutter skårer vi etter en dødball, der Lislebys keeper og midtstopper kolliderer og vi kan sette ballen i mål fra tre meter. Da er kampen i realiteten over i forhold til å gå videre, men begge lag fortsatte kampen ut i samme høye tempo. Vålerenga avslutter kampen med to nye mål, slik at det ender 5-0, det ene på et skudd fra rundt 16-meter nede i hjørnet og det andre etter at en ball blir slått tilbake foran mål fra dødlinjen.

Det er ingen tvil om at denne utgaven av Vålerenga holder svært høy klasse, ikke bare på grunn av de to offensive landslagsspillerne, hele laget holder gjennomgående høy kvalitet. Vålerenga har stor fysikk, høyt balltempo og en tydelig plan i det offensive spillet. I den grad det er noen svake sider, må det være at man slapp Lisleby til overraskende mange sjanser og halvsjanser og strengt tatt vel var noe heldig som unngikk baklengs.

Mest imponerende på Vålerenga var nok samspillet mellom landslagsspillerne på topp og den sentrale midtbanen. Stor løpskraft, herlige kryssløp og ballen raskt langs bakken er noen stikkord på Vålerengas måte å spille på.
Ellers er det moro å se en guttekamp der begge lag løper på alle baller som om det var den siste i verden. Er du mer en alminnelig fotballinteressert vil jeg sterkt anbefale en kamp med guttelaget i interkrets eller NM. Nå drar de til Italia denne uka og VPN ønsker god tur.