Dagboka mandag 28. februar 2011

Det er vanlig at det tas stavtak oppe ved Sognsvann hele sesongen, det som er uvanlig er at det gjøres med ski på beina. Sesongen nærmer seg nemlig med stormskritt og i en av treningskampene, som vel nå like gjerne kan kalles oppkjøringskamp, møtte vi i går Dinamo Moskva. Resultatet ble 2-2, etter at Vålerenga … Fortsett å lese «Dagboka mandag 28. februar 2011»

Det er vanlig at det tas stavtak oppe ved Sognsvann hele sesongen, det som er uvanlig er at det gjøres med ski på beina. Sesongen nærmer seg nemlig med stormskritt og i en av treningskampene, som vel nå like gjerne kan kalles oppkjøringskamp, møtte vi i går Dinamo Moskva. Resultatet ble 2-2, etter at Vålerenga hadde ledet to ganger.

Selve kampen
VPN stjeler som vi pleier fra klubbens offisielle sider og deres utmerkede livedekning. Etter å ha ledet to ganger ender vi opp med 2-2 mot et lag fra det øverste sjiktet i russisk fotball.
Vårt mål kommer halvveis ut i omgangen ved at Luton er alene igjennom med keeper og setter ballen i stolpen, Bojan er frempå og setter returen i mål. Resultatet står seg til pause til tross for at vi bytter ut Nordvik med det som kan være en strekk og setter inn på Nouri.
I pausen tar vi av Hæstad og setter inn Singh. Etter 61 minutter får en av russera et lykketreff på halv volley og ballen går via hanskene til Lars og begge stolpene før russerne kunne slippe jubelen løs.

Vålerenga fortsetter med sine bytter, nå tar vi av Oussou og Luton, mens vi setter inn Nielsen og Mos. Mos trenger 8 minutter på banen før han aleine med keeper lobber ballen i mål. Mos som ikke har fått all verden med tillit i vinter har skåret jevnt og trutt, kanskje skal han begynne å fylle skoa til storebror i år?
Med fem minutter igjen på klokka kommer russera rundt på vår venstreside og legger inn foran mål, det første forsøket redder Lars, mens russerne setter returen. Strandberg får seg en smell og vi foretar et nytt bytte, inn kommer Solli.

I kampens siste minutt setter vi ballen i mål igjen. Uten å ha sett situasjonen vil vi hevde at annuleringen er komplett uforståelig. Igjen er det Mos som er sist på ballen, men dommeren mener at det er en offside i situasjonen.
Uavgjort mot Dinamo Moskva lar seg uansett høre, vi produserer sjanser og skårer to mål, samtidig som vi fortsatt har flere sentrale spillere ute med skade og kun har med Hæstad i en omgang. Jo, det ser ikke så halvgærnt ut dette.

Hva betyr resultatet i treningskamper
Gårsdagens resultat ser jo i det minste på papiret bra ut, litt mer betenkt blir man når man leser på forumet og ser forsøket på oversettelse fra Google translate. Om russerne hadde førstelaget eller møtte med resten av troppen vet ikke VPN, og det er litt av problemet med denne typen kamper.

Det laget Aalesund spiller uavgjort mot den ene dagen kan være et langt svakere lag enn det Vålerenga møter to dager senere, slik det var på La Manga. I tilegg kommer motivasjonen, eller hvor mye lagene legger i den enkelte kamp, slipper man litt opp på treningsmengden i forkant eller kommer motstanderen med beina stinne av trening? Det eneste som er sikkert er at vi i løpet av de neste seks månedene vil få en klar pekepinn på hvordan vi ligger an.