Dagboka onsdag 9. desember 2009

Vi fortsetter der vi slapp i går og serverer den andre delen av gjennomgangen av 2009-sesongen. Fortsatt sett med VPNske øyne. Subjektivt ja, men hvem er objektive i våre dager. Hvilke kamper tapte vi med glans, hvilke vant vi uten at noen trodde at det ville skje, og hva hadde skjedd bare ballen hadde trillet … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 9. desember 2009»

Vi fortsetter der vi slapp i går og serverer den andre delen av gjennomgangen av 2009-sesongen. Fortsatt sett med VPNske øyne. Subjektivt ja, men hvem er objektive i våre dager.

Hvilke kamper tapte vi med glans, hvilke vant vi uten at noen trodde at det ville skje, og hva hadde skjedd bare ballen hadde trillet litt mer i vår retning. VPN serverer deg herved en slags ”rettferdig” gjennomgang av 2009-sesongen.

Dette er andre del, og den tar for seg kampene fram til hjemmeseieren mot Strømsgodset.

8: Borte mot Molde – alle mann i forsvar og så angriper vi i flokk

En slags taktisk triumf over formlaget Molde. En klassisk Vålerengaseier – vi gikk liksom og håpa, og så fikk vi det vi hadde håpa på. Ser vi kampen under ett kan man vel være tilbøyelig til å være enige i at vi hadde Fru Fortuna med på laget i denne kampen. Molde var møkkdårlig, vi spilte alt annet enn den fotballen Martin Andresen ønsker å promotere, men det utdeles som kjent ikke stilpoeng i fotball og poengene var fortjente.

Konklusjon: En viktig seier, og en nøkkelkamp for Andresens videre eksistens som spillende manager i Vålerenga. Andre omgang ga også bud om at Vålerenga behersket deler av et mer gjennomtenkt spill.

Resultat: 0-3
Antall poeng: 3
Burde hatt: 3
Faktisk total: 9
Vurdert total: 8

9: Hjemme mot FFK – er vi på rett kjøl sånn plutselig?
Nok en seier og et kanonmål av Bojan er vel essensen fra denne kampen. At vi klarer å stå imot presset fra FFK på slutten er i og for seg bra, men er det virkelig nødvendig å la motstanderen komme så tilbake i en kamp som burde vært punktert etter en omgang. Vi eier kampen og skal klare å score mer enn tre mål på dette FFK-laget (som senere i sesongen beviste hvor ræva de egentlig var). Nok en bra kamp av stoppersjef Muri, og unggutta viser at Vålerenga er et lag som tør å satse på de unge.

Konklusjon: Vi klatrer oppover på tabellen, og det ser ut som om vår spillende manager også er i ferd med å finne formen.

Resultat: 2-1
Faktisk total: 12
Vurdert total: 11

10: Hjemme mot Lyn – skal det aldri la seg gjøre?

Nok et derby, og nok en kamp der vi ikke klarer å vise vestkanten at vi også bestemmer på banen. En serie med dårlige involveringer og det klassiske gullhår i ræva treffet fra en Lynspiller er det vi fikk. Men for all del: De som ville se underholdene fotball med tegneseresifre fikk det i denne kampen.

Konklusjon: En kamp som hadde alt, men som skulle vært vunnet. En ellers så sikker Perkins hadde ingen god dag på jobben, dessverre hadde han ikke spesielt god hjelp i forsvaret heller. Offensivt var vi på hugget, og det burde ligget 2-3 baller til i nota bak Lynkeeperen om uttellingen hadde vært like sinnsyk som resten av kampen.

Resultat: 4-4
Antall poeng: 1
Faktisk total: 13
Vurdert total: 14

12: Hjemme mot Strømsgodset – tre poeng er tre poeng

En arbeidsseier og et eksempel på at det er fint å ha flere enn én «dukk-opp-spiss». Sæternes har funnet målet nok en gang og det ser lysere ut enn på lenge.

Konklusjon: 12 kamper er spilt i årets sesong, vi erlangt unna målet om 2 poeng i snitt per kamp, men vi er på glid, vi har funnet deler av nøkkelen, men kan dette holde?

Resultat: 1-0
Faktisk total: 16
Vurdert total: 17

Vi fortsetter med de neste 10 kampene i morgen. (Jada, vi lovet 8 i dag, men julefylla traff litt hardere enn forventa, men ikke mer enn at vi tar oss inn i morra.) Neste lag ut er Viking borte, en kamp som ofte ender med tap…

Har du synspunkter på denne gjennomgangen så kan du diskutere den i forumet under denne tråden.