Pausereferat Vålerenga – Rosenborg

Rosenborg har helt klart vært det beste laget i første omgang, og vi er, om ikke griseheldige, så litt heldige som ikke ligger under. Men noe er også positivt. Vålerengas lag: 30 Aslak Falch – 6 Simon Larsen, 24 Kjetil Wæhler, 3 Enar Jääger, 8 Jesper Arvidsson – 7 Daniel Fredheim Holm, 23 Sander Berge, … Fortsett å lese «Pausereferat Vålerenga – Rosenborg»

Rosenborg har helt klart vært det beste laget i første omgang, og vi er, om ikke griseheldige, så litt heldige som ikke ligger under. Men noe er også positivt.

Vålerengas lag: 30 Aslak Falch – 6 Simon Larsen, 24 Kjetil Wæhler, 3 Enar Jääger, 8 Jesper Arvidsson – 7 Daniel Fredheim Holm, 23 Sander Berge, 19 Christian Grindheim, 9 Rasmus Lindkvist – 14 Herman Stengel – 22 Elias Mar Omarsson.

Reserver: Adrian Møller, Ghayas Zahid, Mohammed Abdellaoue, Niklas Castro, Simen Juklerød, Sander Pettersen, Deshorn Brown.

Vålerenga startet best, og hadde faktisk 58-42 prosent i ballinnehav de første ti minuttene. Herman Stengel kunne scoret helt i starten alene med keeper, men det lange oppspillet var ikke enkelt å sette i mål.

Vi kom til et farlig innlegg fra hver kant i denne perioden, men innleggene var for svake.

Så tok Rosenborg over. De hadde flere brukbare sjanser som fort kunne havnet i mål, men ingen helt, helt suverene.

Spillemessig er det mye fremgang for Vålerenga. Vi er mer direkte i stilen og ikke så tafatte som i forrige kamp. Her er selvsagt motstanden av høyere kvalitet, men det er mye fremgang spillemessig – dog ikke mange sjanser.

Rosenborg hadde ved spilte tjue minutter snudd ballinnehavet til 42-58, og holdt stort sett det trøkket ut kampen. Innimellom jobbet vi oss frem til noen (eller var det kanskje bare en?) halvsjanser.

Dommer-sekstetten

Dommerne har ikke på noen måte avgjort kampen, men det er synd å registrere at gang på gang blåses det for Rosenborg. Er det tvil, får RBK ballen. Vi sitter på pressetribunen og ser reprisene på TV2 i ro og mak, og registrerer feil på feil. Statistikken fra VG sier 3-8 i frispark til Rosenborg – som jo ikke sier noe om hva som er rett og galt.

Svein Oddvar Moen lot seg heldigvis ikke lure da Pål Andre Helland prøvde å filme seg til straffe.

Foran andre omgang har vi en følelse at Vålerenga skal være fornøyd med 0-0 – med mindre vi klarer å endre kampbildet. Og 0-0 er ikke krise. 0-1 er heller ikke krise, men det er ikke godt nok.

Det bør vel også sies at Kjernen lager godt med liv rundt tromma (trommene?) si, men her er det først og fremst relativt bra trøkk i begge leire.