Riisnæs spent på VIF i år

Dag Riisnæs er i dag ansvarlig for trenerutdanningen i Norges fotballforbund. Han er spent på hva Vålerenga kan få til i år.

Det er nå gått ti år siden Dag Riisnæs, selveste ”han speller i blått, han speller så flott, han speller så vi aldri blir slått” la opp. Han fikk ikke fornyet kontrakten med Vålerenga og takket nei til tilbud fra Hønefoss, Ham-Kam og Hønefoss og ”ga seg på topp” etter nedrykket med Vålerenga. Siden den gang har Riisnæs gått gradene i fotballforbundet, og nå leder han altså trenerutdanningen. VPN lurer på hva han mener om Martin Andresens opplegg med Vålerenga:

– Ola Bernhus mener det er ”underliggende krefter” i norsk fotball som arbeider i mot Martin Andresen og den type fotball han ønsker å få til. Hva tenker du om det? 

– Jeg vet ikke hva Bernhus mener med «underliggende krefter», men i NFFs trenerutdanning er vi opptatt av at trenere skal videreutvikle sin egen fotballfilosofi, og at det er bra med mangfold. Vi er verken kritiske eller skeptiske til Martin eller andre i norsk fotball. Det er flott at lagene spiller litt forskjellig. Det skaper utvikling og driver oss videre.

– Hva kan det komme av at han og andre i norsk fotball mener dette? 

– Det er mulig Bernhus tenker på Drillo, ikke vet jeg. Det er uansett ingen skepsis i NFF til verken VIF eller Martin Andresen, så vidt jeg vet. Hvis noen tror at en possession-orientert fotball blir motarbeidet i NFF, så er det helt feil, etter min oppfatning.

– Hvordan vurderer du Martin Andresens «prosjekt» – er det vanskeligere å få til enn hva andre norske tippeligalag forsøker på? 

– Martin og VIF ønsker å videreutvikle mye, men kanskje spesielt to ting: Gjenvinning etter at de mister ballen (her er Barcelona best i verden) og angrep mot etablert forsvar, gjennom god bevegelse og et godt pasningsspill (her er nok også Barca best i verden). Det er klart at spesielt punkt to er krevende å utvikle. Da kreves mye terping og mye coaching på treningsfeltet, over tid. VIF var veldig gode på begge deler i 2010. Så ble det et steg tilbake i fjor, og så er jeg spent på hva de kan få til i år.

Med dette går VPNs lille serie om hva noen mener om hva Ola Bernhus kaller «Martins risikoprosjekt» mot slutten, men vi håper ennå på et par flere svar.

 

Les også:

 Andresens risikoprosjekt (Esten O. Sæther)
– Minner ikke om Barcelona  (Morten Stokstad)
– For smal stall i VIF  (Davy Wathne)
– Klubben må definere spillestilen  (Vidar Davidsen)

 
Bilde: Basert på foto fra NFF/Yngve Haavik

Facebook-kommentarer:

1 tilbakemelding

  1. 1. februar 2012

    […] Riisnæs spent på VIF i år Andresens risikoprosjekt (Esten O. Sæther) – Minner ikke om Barcelona (Morten Stokstad) – For smal stall i VIF (Davy Wathne) – Klubben må definere spillestilen (Vidar Davidsen) Tweet var addedComment = function(response) { //console.log('fbComments: Caught added comment'); //console.log('fbComments: Making AJAX call to update Facebook comment count'); $.post('https://www.vpn.no/wp-content/plugins/facebook-comments-for-wordpress/facebook-comments-ajax.php', { fn: 'addComment', xid: 'h4evBCvuwJbLVqo_post14920' }, function(resp) { if (resp === 'true') { //console.log('fbComments: Updated and cached Facebook comment count for post with xid=h4evBCvuwJbLVqo_post14920'); } else { //console.log('fbComments: FAILED to update Facebook comment count for post with xid=h4evBCvuwJbLVqo_post14920'); } }); //console.log('fbComments: Making AJAX call to send email notification'); $.post('https://www.vpn.no/wp-content/plugins/facebook-comments-for-wordpress/facebook-comments-ajax.php', { fn: 'sendNotification', xid: 'h4evBCvuwJbLVqo_post14920', postTitle: 'VIF – et spillende fotballag', postUrl: 'https://www.vpn.no/vpn-spesial/2012/02/vif-et-spillende-fotballag/' }, function(resp) { if (resp === 'true') { //console.log('fbComments: Sent email notification'); } else { //console.log('fbComments: FAILED to send email notification'); } }); }; FB.Event.subscribe('comments.add', addedComment); […]

Det kan hende du også liker...