Kampreferat Kristiansund – Vålerenga 11. september 2022

Første tap på 10 kamper er et faktum. Vi kunne tatt innpå Glimt og Rosenborg i kampen for europaplassene.

Selvsagt kommer det mot tabelljumboen. Her er vårt referat.

Vålerenga møter Kristiansund i Kristiansund N på Kristiansund arena. Vålerenga suger fremdeles på karamellen fra søndag og står nå med ni kamper uten tap. Bare en av dem er uvgjort.

Kristiansund har stort sett tapt i hele år.

Sånn vi ser det skal ikke dette være noe annet enn seier. Vi kjenner allerede Kristiansund som et lag som fullstendig parkerer bussen når det kommer fint besøk, og vi regner ikke med noe annet i dag.

Nå er det bare å satse på at det ikke blir like frustrerende som det pleier å være i bygda ute i Norskehavet.

Vålerenga stiller med følgende fra start:

Sjøeng –  Hedenstad, Tollås Nation, Strandberg (Ut 57), Juklerød (Ut 80)– Christensen, Odin (1. mål. Ut 45.) Strand – Dicko Eng (Ut 68), Børven (Ut 68), Osame

Innbyttere:

Oldrup Jensen (Inn 45), Jatta (Inn 57), Zuta (Inn 68), Udahl (Inn 68), Riisnæs (Inn 80)

Første omgang

Vålerenga starter greit. Corner etter to minutter. Odin setter den kontant i måltaket!

Her skal vi ligge. Nå må Kristiansund flytte på bussen.

Sju minutter har gått og Kristiansund scorer. De får en corner og han islendingen deres henger over en av våre spillere. Dunker den inn på panna.

Man skal ikke ta seier på forskudd. Bussen rygges pent tilbake.

Kristiansundsupporterne fyrer opp røyk. På grunn av stadionstørrelse ser det mer ut som de hotboxer en varebil enn feirer mål. Fin farge på røyken da.

Strand Nilsen kommer bakfra på Osame og sparker han i bakken. Ikke i nærheten av ballen. Dommeren gir en skjennepreken, men her skulle det vært kort.

Kristiansund er overraskende aggressive. Banen ser også veldig glatt ut. Ikke at det er formildende.

Mye frem og tilbake på banen. Et par sjanser, men ikke noe stort. Minner litt om løkkefotball akkurat nå. Ingen av laga klarer helt å sette spillet.

20 minutter spilt. Faris Pemi er nesten god nok for Collywood når han filmer og fisker etter straffe. Dommeren er våken, men skulle gitt kort. Faen for noe svineri.

27 min spilt og Osame setter en nydelig pasning til Christensen som dribler seg gjennom. Fyrer av fra 16, men keeper er der. Håper dette vekka laget litt.

To kjappe hjørnespark på rad for Kristiansund. Ingen av dem fører til noe. Mye på grunn av Sjøeng.

Vi går inn i de siste ti minuttene av første omgang. Vålerenga har tatt mer kontroll og spillet går mer sånn vi vil ha det nå. Kristiansund er farlige og uforsiktige. Dårlig kombo som kan føre til skader.

Gung ho fra klippfiskerea viser seg å ikke være så dårlig taktikk. God sjanse til Strand Nilsen, men går uttafor.

44 minutter. Kontring på VIF. Strand sentrer fint til Osame som setter den rett til høyre for mål. Forbanna at den ikke gikk inn. En ekstra i sekken for KBK før pause hadde smakt.

Oppsummering 1. omgang

Jevnt spilt fotballkamp. Kristiansund er overraskende på og det ser litt ut som taktikken deres er: «Vi kör for fan’!!». Det har delvis funka mot et Vålerenga som ser jævlig forvirra ut. Osame er mer eller mindre usynlig og det ser ut som KBK har kontroll på han.

Vålerenga har ballen mest, mens KBK har flest sjanser.

Selv om stillinga er ok er det fint og man snakker litt om problema i pausen. Det må gjøres noen taktiske endringer for å få en garantert seier her. Opp i ringa!

Deilef er heller ikke fornøyd med situasjonen. Satser på at det kommer frem til spillera.

Bytte i pausen: Ut: Odin. Inn: Oldrup Jensen.

Andre omgang

Andre omgang starter som første omgang slutta. Vålerenga sliter mot KBK som kommer til sjanser. Det er ikke Sjøeng som skal være vår beste spiller mot de folka her.

Strandberg ut med strekk etter 57 minutter. Jatta inn. Det skal ikke være greit..

KBK scorer nok et mål. Det står 2-1 i Kristiansund. Med Seier ligger Vålerenga 2 poeng bak Glimt. Akkurat nå ser det ikke ut til å skje.

65 minutter: Kristiansund er det beste laget nå og Vålerenga ser ikke ut til å ville endre noe på det.

Deilef forsøker noen taktiske bytter: Ut: Dicko Eng og Børven. Inn: Zuta og Udahl.

SCORING! 72 minutter. Nydelig fra Zuta. Klinker den gjennom forsvaret til KBK fra 18 meter! Fin pasning fra Christensen. Bare å håpe at dette får opp trua i laget. Ikke dårlig innbytte det der!

Rundt ti min ink overtid igjen av kampen. Er litt stillstans der ute nå. Vålerenga MÅ komme sterkere for å vinne det her. Niende corner til KBK hjelper ikke.

Gøy av Osame å dra av to KBK-spillere og sentre opp til Jatta. Hadde dog vært morsommere om det ble mål. 6-7 minutter igjen av kampen nå. Kom igjen Enga!

Stor sjanse til Vålerenga mot slutten. Udahl skyter fra vrien vinkel, men den går ikke inn.

Fire minutter på overtid. Kristiansund setter inn målet vi vel regna med at kom til å komme. Faen så typisk. Føste tap på 10 kamper er et faktum. Vi kunne tatt et stort jafs innpå Glimt og RBK, men det skjedde ikke.