Dagboka fredag 11. februar 2022

På den uka som har gått siden forrige dagbok har gitt oss uavgjort mot Kolbotn, landslagsuttak, tap mot Sparta Sarpsborg, tap mot Lillehammer og seier mot Manglerud Star. Men hva skjer i fremtiden? Vålerenga på nett gir deg alle svar! Oppturer og nedturer Vi finner det fornuftig å starte med uka vi legger bak oss. … Fortsett å lese «Dagboka fredag 11. februar 2022»

På den uka som har gått siden forrige dagbok har gitt oss uavgjort mot Kolbotn, landslagsuttak, tap mot Sparta Sarpsborg, tap mot Lillehammer og seier mot Manglerud Star. Men hva skjer i fremtiden? Vålerenga på nett gir deg alle svar!

Oppturer og nedturer

Vi finner det fornuftig å starte med uka vi legger bak oss. Lørdag 5. februar tapte Vålerenga 2-4 mot Sparta Sarpsborg på Jordal og vi tapte 2-1 mot Lillehammer tirsdag. Etter tredje periode var det 1-1 og vi fikk det VG-Live omtaler som «ekstraomganger». I den første «ekstraomgangen» skåra Lillehammer.

I går ble det derimot fart i sakene.  Manglerud Star fikk lov å komme på besøk og åpna takknemlig samtlige kroppsåpninger for Booth som fikk sette pucken i nettet tre ganger. Når Falk-Larsen og Johansen også putta ender denne vakre februarkvelden med 5-2 til Vålerenga.

VG-Live velger å bruke «ekstraomgang» i hockey. Det er helt jævlig.

Lørdag 5. februar fikk vi også treningskamp mot Kolbotn. Ingen av laga klarte å skåre, noe som forteller oss at kampen endte 0-0. Klubbens sider forteller oss at trener Nils Lexerød er positiv:

Det er framgang fra de to foregående kampene, og jeg ser at laget utvikler seg fra uke til uke og fra kamp til kamp. Det er også tydelig å se at stadig flere av spillerne begynner å komme i bra form. I dag lyktes vi ikke med å få den scoringen vi trengte, uten at det bekymrer meg så lenge vi skaper målsjanser, og det gjør vi i dag.

På tirsdag fikk vi ny treningskamp, denne gang mot Halmstads Boldklubb. Helt ufortjent tapte Vålerenga 1-2, men klubbens sider forteller om ei perleskåring av Osame Sahraoui:

Kaptein Henrik Bjørdal vant ballen på midten og slo en strøken gjennombruddspasning til Osame Sahraoui. Teknikeren dro en leken overstegsfinte før han la pallen kontant ned i det lengste hjørnet til 1-0.

Det har ikke lykkes VPN å bringe klarhet i hvorfor Sahraoui legge en pall nede i hjørnet, men vi er sikre på at han ikke spikra den sjøl.

Landslaget – hurra!

G19-landslaget samler seg for kamp mot Spania i deilige Madrid. Denne gangen tar landslaget med seg Odin Thiago Holm, Seedy Jatta, Jacob Dicko Eng og Mathias Emilsen.

U17-landslaget skal også samles, de drar til Danmark. Hit tar de med seg Michael Støen og Oliver Langland.

Fader så morro og alle gratuleres!

(Om du ikke henger med er G19 fotball og U17 håkki).

Vi er Vål´enga og får ny vår

Med en gåsehud-appell oppfordres vi av klubben til å melde oss inn. Som medlemmer får vi rabatter og være med på å bestemme over viktige greier som angår klubben. Som om Norge skal kvalifisere seg for VM i Qatar.

Den nye våren byr Sjappa på. Sjappe-Veie har renovert både analog og digital Sjappe, derfor inviteres vi alle til avspark tirsdag 15. februar 14:00 mens det blir kick-off 19:00 samme dag. Da åpner Øst dørene og Sjappe-Veie skal, sammen med styreleder-Simon, fortelle om Sjappas fortid og fremtid.

Noen av VPNs skribenter har tillatt seg å tenke høyt om Sjappas utvalg og design på klær og utstyr. Sjappe-Veie sier til Klanen.no:

Med en viss rett, har vi de siste årene fått kritikk for bla. begrensa utvalg og halvkjipe ting. Det er det flere årsaker til. Både økonomi og halvslapt engasjement fra de som skulle bistå med nytt design har gjort at vi ikke har fått til et godt tilbud til alle supporterelementer. Nå håper vi imidlertid flere vil finne noe som passer sin smak.

VPNs motebevisste skribenter ejakulerer av stolthet over å bli tilkjent en «viss rett».

Dagene som kommer

Men hva annet kan vi glede oss til, ropes det fra byens balkonger. Joda, i kveld møter Vålerenga FC Midtjylland hvor laget toppes! Det er i hvert fall overskriften på klubbens sider, men vi finner ikke helt igjen i artikkelen hva dette betyr. Kampen vises i hvert fall på Bohemen, Øst og sikkert Vålerenga Vertshus. Om du er blitt helt folkesky kan du nok  få det inn via Direktesport i egen stue.

I morgen får en annen danske smake Vålerengas vrede mot kolonimakten. Fortuna Hjørrig tar turen til Valle. Avspark er 16:00 og klubbens sider forteller at du kan snike deg inn gratis gjennom inngang 1. Denne muligheten har du fra 15:30.

Vi kan ikke by på hockey før tirsdag. Den er 18:30 på Jordal og Frisk Asker får fik.

Litt fra bunnslammet

Det skrives jo dette og hint med ulik relevans til Vålerenga. Denne gang forteller Morten Pee at Vålerenga kan ha funnet gull, TV2 melder om et superpar som vil hjem og at Kenneth Larsen er i samtaler med to klubber.

Morten Pee er jo kronisk sveiseblind og ute av stand til å formulere fullendte setninger, så det han sier er aldri rett. Når han nå skriver at Odin Thiago Holm er dritgod og vil bli enda bedre har han faktisk helt rett, men du skal være ganske nedsnødd om du ikke har fått det med deg.

Superparet som vil hjem består 50% av Alexander Bonsaksen. Han snakker løst om at datteren helst skal få vokse opp i Oslo og at retur til Vålerenga kan være aktuelt, men holder også døra på gløtt for Frisk Asker. Selvsagt holder han den døra på gløtt, dette heter «lønnsforhandlinger» men vi veit jo at Bonsa vil være et sted han er elsket og vi elsker ham! Sånn, da var de forhandlingene i boks.

TV2 er gravende i all journalistikk og «erfarer» at Kenneth Larsen prater med hockeyklubber. Det oppsiktsvekkende ville være om han ikke snakker med hockeyklubber etter at Vålerenga jaga ham ut portene etter 21 kamper. Men det er ikke Larsen sin skyld at TV2 er dimlinger, Larsen er en fin fyr.

Enga i europa, hurra

Dette er tittelen på den nyeste episoden av Trikkeligaen fra Dagsavisen. Siden vi ikke har fått hørt episoden enda veit vi ikke hvorfor Dagsavisen skriver «europa» fremfor «Europa», men det er garantert gode grunner til det. Trikkeligaens egenomtale av episoden er:

Det er førsesong og treningsleir. Trikkeligaen er sjølsagt på plass hvor nå Vålerenga enn har treningsleir, og dessuten har vi sett en god del andre treningskamper, nok til å forutse hvem som blir årets gjennombrudd i Oslo-fotballen. I studio: Haakon Thon, Reidar Sollie og Aslak Borgersrud. Utskremte reportere: Jørn Skjærpe og Pål Karstensen

Med spilletid på 69 minutter er den perfekt reisekompis til treningskampen som starter 16:00 på Valle til lørdag.

Legg igjen en kommentar