«Øl og vold og skamslåtte bønder»

Vi eier kampen fra første sekund og kunne ledet 3-0 etter fem minutter. Da hadde vi hatt flaks, men vi kunne seriøst ledet 5-0 til pause. Vålerenga – Strømsgodset 3-0 (2-0). Vålerengas lag: Haug – Zuta, Näsberg, Tollås, Borchgrevink (Eng 10 min) – Christensen (Holm 22 min), Oldrup, Bjørdal – Layouni (Jatta 22 min), Ørn … Fortsett å lese ««Øl og vold og skamslåtte bønder»»

Vi eier kampen fra første sekund og kunne ledet 3-0 etter fem minutter. Da hadde vi hatt flaks, men vi kunne seriøst ledet 5-0 til pause.

Vålerenga – Strømsgodset 3-0 (2-0). Vålerengas lag: Haug – Zuta, Näsberg, Tollås, Borchgrevink (Eng 10 min) – Christensen (Holm 22 min), Oldrup, Bjørdal – Layouni (Jatta 22 min), Ørn (Udahl 22 min), Sahraoui. Scoringer: 1-0 Ørn (8 min), 2-0 Christensen (42 min). 3-0 Zuta (47 min). Tilskuere: 6.430.

Det var liksom ingen tvil i dag. «For sånn pisser Enga» kunne vi synge allerede i det 52. minuttet – på 3-0. Hvis vi ser bort fra at Godset ikke så ut som et veldig godt fotballag i dag, så er det verdt å få med seg at vi så veldig gode ut.

Vi hadde guts og vilje – og vi hadde spillere som kunne åpne motstanderen. En mann var nemlig svært sentral i alle våre tre scoringer. Osame Sahraoui – hvor tar du det fra?

På 1-0 er det Osame som åpner opp Godset-forsvaret og finner Henrik Bjørdal på løp i deres 16 meter. Han sentrer til Ørnen vår som bruker to touch og gjør det vi vet han kan: Scorer mål. Deilig. «I byen vår, fins kun ett lag…».

Henrik Bjørdal, Vidar Ørn Kjartansson og Tobias Christensen jubler for mål mot Strømsgodset

Bjørdal til Osame og deretter til Layouni – som får en stor, stor mulighet i det 18. minutt, men det blir ikke mål. Like etterpå har Tollås fantastisk langpasning til Bjørdal, som setter skuddet omtrent i krysset, men i stangkrysset. Bare nesten der også.

Kort tid etterpå er vi igjen farlig frempå, og Herman Stengel må bare lempe ballen ut av egen 16 ,meter og til innkast. Godset fremstår desperate og rådløse. De veit ikke hva som treffer dem.

I det 39. minuttet vinner vi ballen høyt etter aggressivt press – denne gang er det Ørnen som setter opp Layouni – og Layouni gjør egentlig en veldig god kamp – men han scorer ikke mål. Han kunne satt en del i dag med større dyktighet/flaks/marginer.

I det 42. minuttet er det tid for fantastisk Osame-show. Han får ballen på midtbanen og vender bort 18-årige Gulliksen hos Godset på en så overbevisende måte at du trygt kan si han havner i pølsebua. Det gjør ikke Osasme. Han fosser framover og legger ballen til Tobias Christensen, og fra 17-18 meter er det 2-0. Så jævla fortjent.

Så er det pause, og det første som skjer etter pausen er at Osame kjører nytt raid med 18-årige Gulliksen på ryggen. Han må etter hvert felle Osame, og frisparket er nok et Vålerenga-eventyr. Borch og Zuta står begge klare til å ta det fra ca 18 meter, men det er Zuta som bøyer den i krysset mot Øst-tribunen. For en gåll!!!

Det slutter ikke med det. I det 55. minuttet er et nok en enorm sjansen som brennes av Layouni. Mange spillere kunne avsluttet, men ballen spilles uselvisk videre i det vi kommer 5 mot 3 på en overgang.

Deretter ble det en del balltrilling – av begge lag – før det blir veldig kjør mot Godset da Gustav Valsvik får rødt kort i det 75. minuttet. Usikker på om han egentlig er bakerste mann når han tar Jatta, men på 3-0 er dette uansett kjørt.

Så ruller vi over dem på slutten – og av veldig mange sjanser nevner vi bare tverrliggeren til Henrik Udahl, men vi kunne nevnt mer. Vi har full kontroll. Hadde egentlig Strømsgodset noe som kalles en kvalifisert sjanse? Usikker – kanskje i åpningsminuttet.

Det er ingen ting å klage på i dag – vi spiller en gjennomført bra kamp. Skal man kritisere noe, er det at vi ikke vinner med mer enn 3-0. Ja, vi burde satt flere av våre sjanser. Men for faan, dette var sjukt bra. Det var moro på kamp – og akkurat nå er vi faktisk der at 6.430 tilskuere faktisk ikke er så ille.

Osame Sahraoui.

Banens beste? Uten tvil Osame. Vi har mistet Zahid, Ejuke og Dønnum, men vi har fortsatt Osame Sahraoui. Håper vi får beholde han også i hele 2022 – for nå er han god.

Og nå har vi grep på 7. plassen igjen. Det passer veldig dårlig med landslagspause akkurat nå, men la oss håpe vi er der vi skal være søndag 17. oktober borte mot Rosenborg. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar