Dagboka fredag 30. november 2018

Endelig fredag! Siste dag i november og fra i mårra kan du åpne pakkekalenderen, tenne julelysa og hive nedpå smågodt, ribbe, surkål, og akevitt en hel måned før du utpå nyåret får så øra flagrer av fastlegen din. I helga spiller bønda cupfinale, mens iskrigera drar til Hønefoss. Vi myser litt på gårsdagens hockeykamp og … Fortsett å lese «Dagboka fredag 30. november 2018»

Endelig fredag! Siste dag i november og fra i mårra kan du åpne pakkekalenderen, tenne julelysa og hive nedpå smågodt, ribbe, surkål, og akevitt en hel måned før du utpå nyåret får så øra flagrer av fastlegen din. I helga spiller bønda cupfinale, mens iskrigera drar til Hønefoss. Vi myser litt på gårsdagens hockeykamp og ser på hvordan du kan komme deg på match neste år. I tillegg kommer noe om speiderbevegelsen.

Grei seier mot Stjernen

Det var grei skuring mot Fredrikstadlaget i går da Vålerenga vant 4-0 i Furuset forum. Vålerenga ligger nå på en fjerdeplass med fire poeng mindre enn Storhamar på første. Det er spilt like mange kamper og selv om det gikk veien i gåre må vi være forskiktige med å ikke miste grepet.

Vær beredt!

Som sikkert mange har fått med seg allerede falt valget til vår tidligere midtbanegigant på KFUM Oslo der han skal jobbe administrativt i tillegg til å være spillende assisstenttrener. Det har som alltid vært noe murring på dette og folk skulle selvsagt ønske at han kunne gjøre noe av dette i Vålerenga. Vi velger heller å fokusere på at det gror og spirer i Oslo-fotballen for tiden og at det finnes langt mer usympatiske valg han kunne tatt. Daniel er oslogutt, og som oslogutter flest syns han det er for ille å bevege seg uttafor bygrensa, og det skal vi respektere han for. Daniel var keen på å gjøre noe annet, og det får han til gangs nå, samtidig som han slipper å flytte seg en unødvendig centimeter.

Det kunne vært værre, det kunne vært Lyn. Og selv om de ikke har vært nevnt her regner vi med at det hadde blitt nei på forespørsel uansett. Eller så kunne det vært Skeid, et lag som etter det dagboka forstår var inne en stund. Men fremfor å høre på skrikinga til Keiko, valgte han altså det beste for både han selv og oss.

Det finnes ikke noe fiendskap mot KFUM, og kommer nok neppe til å bli det med det første. Vi ønsker derfor Daniel lykke til videre med å utvide oslofotballen. Kanskje vi sees igjen, om ikke i serien, kanskje i køppen. Alltid bedredt.

Få folk på stadion

Som vi har skrevet tidligere har det ikke akkurat vært hurratall på tribunen i år, på tross av flunkende ny stadion og til tider veldig bra spill. Noen skylder på den delen av spillet som ikke var fullt så bra, mens andre skylder på en helt annen ting; mangel på parkeringsplasser.

Vi er klar over at mange vålerengasupportere har en alternativ livsstil i det at de har valgt å bosette seg uttafor byen. Med tanke på at de fremdeles er vålerengasupportere, regner vi med at de har tatt noen fornuftige valg for seg selv eller de rundt seg, på tross av at vi fremdeles er undrene til hvorfor.

I disse sesongkortsalgstider oppforder vi uansett alle til å kjøpe sesongkort og komme seg på match, og i dag skal vi fortelle deg hvordan.

Bor du innafor ring 3:

Gå, ta sykkelen, t-banen, trikken, bussen eller noe. Her har du rett og slett ingen unskyldning. Det er femminuttersavganger de aller fleste steder. Om du er dårlig til beins og ikke klarer å komme deg rundt benytt deg av tt-tjenesten eller handikapparkering. Har du brukket beinet og alt håp er ute tar du kontakt med VPN, så skal vi få henta deg om det passer.

Bor du i byen, men uttafor ring 3:

Det er store sjanser for at du bor ved t-banen. Ta den.

 • Mortensrud: 18 miutter
 • Ellingsrudåsen: 15 miutter
 • Vestli: 31 miutter
 • Røa: 23 minutter
 • Ullern: 22 minutter
 • Sognsvann: 27 minutter

Om du bor steder som ikke har t-bane i nærheten regner vi med at det går en matebuss eller trikk.

Bor du uttafor byen:

Det bor supportere i hele landet og mange av dem kan ta toget til Oslo S og mer eller mindre hvilken som helst bane derfra, om du må ta fly veit du selv åssen du kommer deg på match.  Uansett her er noen relevante desinasjoner. Kjør til togstasjonen, parker der og ta toget inn:

 • Roa, Hadeland: 1t 6 min til Tøyen stasjon
 • Nittedal: 26 minutter til Tøyen stasjon
 • Ski: 35 minutter med tog/bane
 • Drøbak: 1 time og 13 min med buss
 • Asker: 32 minutter med tog/bane
 • Spikkestad: 1 time med tog/bane
 • Drammen: 43 minutter med tog/bane

Om du skulle bo på Romerike og ha tatt til fornuft går det grønne busser hele tida og de tar fra ti minutter til en halvtime litt ut i fra hvor du har valgt å slå deg ned.

Vi veit det er litt mer slitsomt å ta kollektivt enn å kjøre bil, men saken er at det er sånn det er og det ikke er noe å gjøre med. Tenk heller at du kan smake deg gjennom ølutvalget på Øst før match uten konsekvenser. Sesongkort får du kjøpt her.

Hockeysøndag

Mens bønda tenner adventslysa og spiller cupfinale, bedriver Vålerenga med det man skal om vinteren; vintersport. På søndag smeller det igjen i Sjongshallen i Hønefoss når kattene får besøk av Vålerenga. Ringerike har vunnet én kamp i år, og vi regner med at spillera deres blir skuffa av banen og resultattavla viser tosifra til bortelaget før den feite dama synger.

Kampen starter 17:00

Vålerenga i dag

Quiz på Bohemen med Anne og Frode, øl i krana på Øst og Vertshuset. Vi minner om å ha adventskalenderen klar til i mårra for å beholde husfreden.

 

 

Legg igjen en kommentar