Dagboka torsdag 15. november 2018

I kveld, 18:30, spiller Vålerenga mot MS. Men skulle det ikke streikes? Friðjónsson er tatt ut til Islands tropp. Men Johnson for skadd for Liberias tropp? Årets mål i Eliteserien og Toppserien skal kåres. Men driter VG egentlig i Toppserien? Kamp i Furuset forum 18:30 Det er bare å avlyse de planer du eventuelt har hatt for … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 15. november 2018»

I kveld, 18:30, spiller Vålerenga mot MS. Men skulle det ikke streikes? Friðjónsson er tatt ut til Islands tropp. Men Johnson for skadd for Liberias tropp? Årets mål i Eliteserien og Toppserien skal kåres. Men driter VG egentlig i Toppserien?

Kamp i Furuset forum 18:30

Det er bare å avlyse de planer du eventuelt har hatt for kvelden, om det ikke er å møte i Furuset forum. Manglerud Star kommer på besøk for å lære litt hockey av Vålerenga.

Manglerud Star har Jesper Hoel i laget. Ikke bare er Hoel tidligere Vålerengaspiller, han er også i forhandlingsutvalget til NISO som mandag landet en overenkomst med ABELIA, dermed ble det ikke streik.

Om du lurer på hva resultatet i forhandlingene ble kan du lese på NISO sine sider.

Om du lurer på hva resultatet i kveld blir møter du i Furuset forum i god tid før 18:30.

Landslagsaktuelle

Blekka «Vårt Oslo» melder om at Kári Friðjónsson er tatt ut til den Islandske landslagstroppen som møter Belgia og Quatar. Islendingene er selvsagt i ekstase over å få en Vålerengaspiller i sitt midte, og det meldes om heftige feiringer i Reykjaviks gater.

Er de foresten pro-pyro på Island, eller har de litt anstrengt forhold til det?

Libya er derimot i sorg. De har nemlig sin stjernespiller Sam Johnson ute i sin viktige kamp mot Zimbabwe på grunn av skade. Det er avisa New Zimbabwe som melder dette, og de siterer nettsidene til det Liberianske fotballforbundet som siterer Johnson:

I am frustrated to be out of Sunday game because it is the most important game for us. A win for us will strengthen our chances of qualification for the Nations Cup. I want to play at the Nations Cup and to do that we have to win but I am not part of what we started. They beat us away and now it is our time to beat them.

Dagboka skjønner det er nedtur å miste en Vålerengaspiller på landslaget, men er mest opptatt av at han blir i gang igjen til neste kamp for Vålerenga.

Årets mål?

Frem til søndag 25. november kan det stemmes på årets mål i Toppserien. Prisen deles ut på fotballfesten 25. november, og Vålerenga har gode vinnersjanser siden vi har to nominerte kandidater.

Sherida Spitse og Ingrid Schjeldrup nominerte for sine mål etter en ellevill kamp mot Stabæk i våres.Schjeldrup for 2-0 målet sitt, og Spitse for 5-0 målet, melder VIF-Damefotball.no.

VG forsøkte egentlig å skrive en god sak på kåring av årets mål i Eliteserien og Toppserien. De starter med en grundig gjennomgang av de 5 nominerte målene i Eliteserien, men ender opp i en slags «PS: det er nominerte i Toppserien, også».

Heldigvis er våre lesere mindre trangsynte enn VGs journalister, så de flokker nå til siden der de stemmer vilt på årets mål i Eliteserien. Trykk her.

Jobbsjansen får spenn

Jobbsjansen, Vålerengas samfunnsprosjekt, får 500.000 kroner over kommunebudsjettet.

Til Utrop sier Tone Tellevik Dahl:

For oss som samfunn er det viktig at vi gir unge en sjanse til å utdanne seg og komme seg videre i livet. Vi trenger Jobbsjansen, slik som det drives her i regi av Vålerenga Fotball og flere andre.

Samme sted siterer Tone Tellevik Dahl på at det ikke er utelukket med mer spenn til Jobbsjansen, og Dagboka gratulerer.

Vålerenga i dag

Du har egentlig 3 ting å gjøre, og vi tar det i prioritert rekkefølge:

  1. Se hockey på Furuset forum, start 18:30
  2. Forny ditt sesongkort, informasjon her
  3. Bestill kalkun og bord på Øst til 22. november, da er det amerikansk fotball på TV.

Legg igjen en kommentar