Dagboka mandag 3. september 2018

Du veit det blir en god dag når du har vunnet på Åråsen, LSK-spiller kaller dommeren for «jævla dommerfaen» og Frode Kippe tilter fullstendig og etterpå siteres på lsk.no: Jeg fikk ikke lov til å si fra uten at jeg fikk gult kort. Vålerenga kunne juble etter sin 1-0 seier borte mot Lillestrøm. En bra … Fortsett å lese «Dagboka mandag 3. september 2018»

Du veit det blir en god dag når du har vunnet på Åråsen, LSK-spiller kaller dommeren for «jævla dommerfaen» og Frode Kippe tilter fullstendig og etterpå siteres på lsk.no: Jeg fikk ikke lov til å si fra uten at jeg fikk gult kort.

Haha – det er vanskelig å vite hva som var best ved gårsdagens seier. Det som er helt sikkert er at selve spillet trenger vi ikke bruke tid på. Disse kampene blir utelukkende kjemping og tett som faen, så vil du lese analyse av selve kampen, finner du det her. Der har dere også kåret banens beste spiller, som var Mohammed Abu foran Adam Larsen Kwarasey. Bård Finne fikk tredje plassen blant de 716 stemmene på vpn.no.

I går pissa vi rett og slett på kanariene både på tribunen og på banen. La oss spille mot dem hver eneste helg hele året!

Dagboka i dag tar for seg andre sider ved kampen, som at Thomas Lehne Olsen skjelte ut dommeren i pausen direkte på Eurosport:

– Jeg er drittlei. Nå må han begynne å følge med. Jævla dommerfaen.

Personlig lever dagboka godt med slike karakteristikker, det er jo deilig med spillere som sier hva de faktisk mener. Problemet er imidlertid at NFF har lagt seg på en helt annen holdning, og de vil gi karantene for spillere som snakker stygt om dommere i media. Hvordan de skal klare IKKE å gi Thomas Lehne Olsen karantene for det intervjuet, er vel egentlig umulig. Ekstra moro er det jo at dommeravgjørelsen var riktig.

John Arne Riise

For to år siden ble Riise straffet i to kamper for å si «for en fittedommer», eller som disiplinærutvalget skriver:

«Ved avgjørelsen er det lagt vekt på at disiplinærutvalget finner det godtgjort at John Arne Riise, idet han gikk av banen, sa «fy f***, for en f****dommer». Dette skjedde rett foran TV-kameraet. Disiplinærutvalget legger videre vekt på at utsagnet ikke kom i «kampens hete» og at spilleren bør være klar over at det han sier kan bli hørt av de som er til stede rundt han. Slike uttalelser er fullstendig uakseptable.»

Dermed er det vanskelig å gi Thomas Lehne Olsen mindre enn to kamper – med mindre NFF vil gi John Arne Riise rett:

– Jeg tror ikke at denne straffen hadde blitt tildelt hvis det hadde vært noen andre enn meg. Jeg kommer til å følge med på praksisen fremover for å passe på at det er lik behandling for alle hvis det kommer lignende situasjoner, sa Riise til TV 2 Sporten.

Og her en twitter-debatt på høyt nivå….

Frode Kippe

Frode Kippe sutrer også i media over dommeren. Men er det noen som har grunn til å klage, så er det jo Nouri. Han skulle ikke hatt gult kort der. Kippe mener åpenbart at han skal få lov til å opptre truende mot andre spillere og agere på et vis som gjør at egen keeper løper over halve banen for å holde sin egen kaptein igjen. Eller som VG skriver i tittelen: Kippe klikket. Her er det slik Frode Kippe opplever det:

– Jeg reagerer på at han (Amin Nouri) prøver å klinke ballen i hodet mitt. Da fikk jeg ikke lov til å si fra om det uten at jeg fikk gult kort, sier kapteinen.

Er det slik man «sier fra» til noen i stasjonsbyen? Nouri kommenterer helt presist i Nettavisen og VG:

– Dersom jeg hadde siktet på Kippe, så hadde jeg truffet han.

Nå må Kippe stå over det som kan bli en helt avgjørende nedrykkskamp mot Start. Har du en slik kaptein, så er det jo innlysende at klubben har et problem. Det er fint med engasjement, men det er lov å bruke huet også. 40-åringen sa for øvrig dette om det å tape:

– Det føles som et helvete. Vi er sykt tent på å vinne disse kampene.

Vel, kanskje norsk fotball må parkere 40-åringer som er mer interessert i å krangle og syte enn å hjelpe eget lag til seier dersom fotballen skal utvikle seg videre?

Bra trøkk på stadion

– Det var fantastisk atmosfære – som å spille på hjemmebane. Jeg hørte bare våre egne supportere, sa Bård Finne etter kampen. 10.400 tilskuere, så mange har ikke vært på Åråsen siden 16. mai i 2014.

Det er nå fire måneder siden pip-pipene har vunnet på hjemmebane. Samtidig har vi tre strake seire og null baklengs. Livet er ett og slett superdigg.

Flere der ute mener at dette er den beste kampen som spilles i Norge. Og der gir vi folk rett. Det er kampene mot Lillestrøm som er diggest å vinne. Så derfor kommer det umulige valget.

[poll id=»108″]

Vålerenga i dag

Det er bortekamp for rekruttgutta i kveld. De spiller kl 19 mot Arendal – og som vanlig trenger unggutta poeng for ikke å rykke ned. Agderposten skriver: Med seier hjemme mot Vålerenga 2 vil Arendal for første gang i år ligge på topp 3 på tabellen. Petar Rnkovic husker veldig godt at de bare klarte 1-1 mot oss i mai. Vi stilte med snittalder på 17 år.  – Den matchen kan bli skjebnesvanger for oss. VIF 2 hadde aldri stilt et så dårlig lag. Vi fikk nærmest servert tre poeng, men tok bare med oss ett. Der og da på benken følte jeg at det var noe det flaueste jeg hadde vært med på i mine år som fotballspiller. Når du er seniorspiller skal du slå et guttelag. Det var utrolig bittert. Vi får være godt forberedt og på tå hev nå, sier Rnkovic.

 

 

Legg igjen en kommentar