Dagboka mandag 2. oktober 2017

Vi slo LSK Kvinner og er i cupfinalen og hockeygutta har vunnet to kamper på rad, likevel bøtter det ned over Oslo og det eneste dagboka går og nynner på er Jokkes Ingen har skylda. Livet ditt går i nedoverbakke Det har det gjort lenge nå Du flakker rundt i din gamle jakke Du sjangler … Fortsett å lese «Dagboka mandag 2. oktober 2017»

Vi slo LSK Kvinner og er i cupfinalen og hockeygutta har vunnet to kamper på rad, likevel bøtter det ned over Oslo og det eneste dagboka går og nynner på er Jokkes Ingen har skylda.

Livet ditt går i nedoverbakke
Det har det gjort lenge nå
Du flakker rundt i din gamle jakke
Du sjangler når du burde gå
Og ingen har vært vonde mot deg
Alle har vært snille
Du har havna her på egenhånd
Helt uten assistanse
Du har løpt din egen maraton
På sprit og dop og piller
Du behersker ikke lenger din arrogante eleganse

Ingen har skylda
Ikke en gang fylla
Det er ingen du kan klandre
Ingen du kan banke
Gitt bort alt du eier, pælma dine venner
Mista den du elsker
Hvor skal du ta veien nå?

Okei, vi ER ikke klare for Obos. Og vi har fortsatt nok av muligheter til å unngå nedrykk, selv om det er sykt tett der nede rundt nedrykksstreken, og alle tydeligvis slår alle. Men lørdagens tap etter å ha ledet 2-0 er fortsatt ganske tungt.

Ola Bernhus i Aftenposten sier det ganske greit:

Sannsynlighet finnes nesten ikke i Eliteserien. For samme hvem som er med, samme hva man mener om nivået, norsk toppfotball er umulig å forstå, et tivoli, et lykkespill, et show med høy jøss-faktor og noen ganger bare det.

Her er noen andre synspunkter.

Nettavisen har følgende tittel: Tromsø slo Lillestrøm og nærmer seg trygg plass i Eliteserien

Sporten.com har denne tittelen: Ny stadion berger ikke plassen i Eliteserien

Dette klarer altså journalister å skrive selv om Tromsø er to poeng bak Vålerenga.

Dersom noen har behov for å dvele mer over lørdagens tap, kan du klikke her.

Torsdag 12. oktober spiller vi hengekampen vår hjemme mot Haugesund. Den kampen har ikke blitt mindre viktig nå. Tre dager senere kommer Aalesund, og med seks poeng der, ja, fire også, er vi nærmere trygg plass. Men fortsatt ikke sikker.

Rekruttgutta

Kl 16 i dag spiller rekruttgutta borte mot Finnsnes. Med seier i er plassen i 2. divisjon definitivt sikret, så gutta bør være enormt motiverte. Dersom Finnsnes vinner, er de bare fire poeng bak oss.

Assistent-trener Alexander Samuelsen på Finnsnes sier til Folkebladet.

– Så lenge det er håp er kampviljen til stede hos guttene, og vi ser jo klare bedringer i spillet de siste kampene. Hver kamp årets viktigste akkurat nå, og vi må nå selges oss dyrest mulig i hver eneste kamp. Vi må tro på at er vi dyktige nok, og har vi marginene på vår side så skal dette faktisk gå bra.

– Det som er svært viktig for oss i kampene som gjenstår nå er den mentale biten. Den har nemlig ikke vært god nok i flere kamper, og nå må vi rett og slett tørre å prøve å spille ut motstanderen. Det er viktig å ikke tenke på at alle kamper må vinnes. Vi må ha fokus på en kamp om gangen, og sørge for å vinne den. Mot Vålerenga i Oslo ble det 1-2 tap i en kamp vi ledet lenge, sier han. 

For øvrig sier Wikipedia dette om Finnsnes: Finnsnes er en by og administrasjonssenteret i Lenvik kommune i Troms. Finnsnes er regionssenter for Midt-Troms. Stedet har bystatus fra 1. januar 2000, og ligger delvis vestvendt mot Gisundet og Finnsnesrenna, og delvis sørvendt mot Finnfjorden. Finnsnes tettsted har 4 580 innbyggere per 1. januar 2016.

Cupfinale på damene

Tina Dalgård startet sin fotballkarriere på nettopp Finnsnes. Hun er intervjuet etter lørdagens seier av lokalavisen Troms Folkeblad.

– Vi har spilt seriekamper mot Avaldsnes der det ble 0-1 tap, og så spilte vi 1-1 mot Stabæk. Vi hadde to kamper tett på hverandre, og møtet med Lillestrøm ble da tredje kampen på en uke. Heldigvis ser vi at vi har en stigende formkurve, og det gjorde oss ingenting å spille tre kamper på ei uke, sier hun.

– Dette er nesten ikke til å tro. Jeg både gleder meg voldsomt, samtidig som jeg vet at det nok vil komme mange sommerfugler i magen når dagen for finalen nærmer seg. Vi vet jo at det blir en masse styr, både med det som skal skje før kampen, og med alt mediastyret som blir, sier hun.

Slo Oilers borte

Vi slo altså Oilers i Stavanger på straffeslag, og vi er ikke nederst på tabellen lenger i hockey. Herh ar du et strålende reff av det som skjedde i Stavanger.

Vålerenga i dag

Hadde aldri trodd dagboka skulle skrive dette, men det som skjer på Finnsnes er definitivt mest spennende i dag.

 

 

 

Legg igjen en kommentar