Dagboka mandag 7. august 2017

Fellesferien er over, Norway Cup er over og fotballferien er over. Det betyr at Oslo gnir sukaten ut av øya og vender tilbake til normalen sånn sakte men sikkert. Uka starter feiende flott med Strømsgodset borte og ei dagbok som gir din mandag mening. Rett og urett om stadion Anders Slettholm, en Aftenposten omtaler som … Fortsett å lese «Dagboka mandag 7. august 2017»

Fellesferien er over, Norway Cup er over og fotballferien er over. Det betyr at Oslo gnir sukaten ut av øya og vender tilbake til normalen sånn sakte men sikkert. Uka starter feiende flott med Strømsgodset borte og ei dagbok som gir din mandag mening.

Rett og urett om stadion

Anders Slettholm, en Aftenposten omtaler som Oslo-kommentator, mente 3. august at Vålerenga stadion er blitt et sluk hvor penga renner gjennom og oppfordrer bystyret til å skru igjen krana. Poenget hans er at det absolutt kommer nye krav fra Vålerenga som bystyret glatt godtar og dette koster skattebetalerne penger:

Blant annet skriver Slettholm:

For eksempel er den detaljerte avtalen allerede brutt. Rett før sommeren – i ekspressfart og mot fagetatenes råd – valgte bystyret å overta ansvaret for ombyggingen av veien ved stadion, som Vålerenga hadde forpliktet seg til å bygge. Kostnaden på 25 millioner kroner belastes nå skattebetalerne i stedet.

Styreleder i Vålerenga kultur- og idrettspark, Åge Petter Christiansen, er på ballen og på klubbens sider skriver han:

Poenget med tomtegaven fra kommunen har vært å gi Vålerenga Fotball en realistisk mulighet til å kunne bygge sin egen stadion ved å få en god egenkapital med salg av tomter. Prosjektet har gått over mange år, og noen vil oppleve at det stadig vekk dukker opp nye ”gaver”, men det stemmer altså ikke. Vi snakker fortsatt om det samme vedtaket fra 2008, så den åpne kranen, i betydningen nye pengestrømmer som Slettholm beskriver, kjenner ikke vi oss igjen i. Vi forholder oss til den vedtatte tomtegaven fa bystyret.

At Aftenposten surrer og har et omtrentlig forhold til fakta hva Vålerengas stadion og tomtegaven angår er ikke noe nytt. I 2008 insisterte Aftenposten på at tomtas verdi var av astronomiske summer, noe blant annet vi i VPN viste var feil. Selv om avisa ble gjort oppmerksomme på feilen fortsatte de å presentere det samme tallet, om igjen og om igjen. Til slutt fikk vi daværende redaktør i Aftenposten Aften,Hilde Haugsgjerd, i tale. Hun forklarte det hele slik:

I en reportasje om Vålerenga Fotballs kjøp av Oslo kommunes tomt på Valle Hovin og verdien av tomten, ble noen av vår kildes forbehold kuttet i redigeringen. Anslaget på tomteverdien framsto derfor høyere og sikrere enn hva det var grunnlag for. Gjennom arkivet vårt forplantet denne feilen seg til seinere artikler, bl.a. til en leder og en kommentar. Dette beklager jeg. Jeg skjønner at det kan ha bidratt til desinformasjon blant folk rundt avtalen om tomtekjøpet på Valle Hovin.

Den gang spurte vi også redaktør i Nettavisen, Gunnar Stavrum, og hans syn på saken. Han var, i kjent stil, klar og tydelig:

Jeg mener at Aften i stadionsaken har fremstått som et talerør for en særinteresse og fremstilt tvilsomme regneeksempler som fasit i saken.

Fremdeles lar Aftenposten sine kommentatorer dure på med sitt uten at de henter dekning i opprinnelige vedtak. Dette styrker åpenbart ikke Aftenpostens kredibilitet, særlig når vi ser hvordan de har forholdt seg til stadionsaken tidligere.

Vi veit det er valgår, men ærlig talt Slettholm!

Skulle vi kanskje benytta dagen på å si opp Aftenposten  og tegne et rykende ferskt abonnement hos Dagsavisen i stedet?

Ferien er over!

Ikke bare er fellesferien ved veis ende, men vi kan endelig se kvalitetsball igjen og. Uka starter med tur til Drammen for kamp mot Strømsgodset. Til manges overraskelse har Strømsgodset klart å plukke hele 19 poeng denne sesongen og ligger dermed akkurat over nedrykksstriden med ett poeng mer enn Kristiansund. På sine fire siste kamper har Strømsgodset spilt uavgjort mot Molde to ganger, tapt for Lillestrøm og slått Kristiansund. Ikke særlig avskrekkende.

Vålerenga har derimot spilt uavgjort mot Brann, Kristiansund og Strømsgodset. Og slått Lillestrøm. Dette gjør at vi akkurat nå ligger på niendeplass, men så har vi også en hengekamp som spilles seinere i år.

Vi tror det blir en fin tur til Drammen i dag. Husk, kampen starter 19:00.

Torsdag 10. august, på Morten Berre sin bursdag, er det kamp på Ullevaal. Klokka 18:30 tar vi mot Elverum. Skogfolket ligger nest sist i OBOS-ligaen og bør være fullt mulig å ydmyke. Det blir en fin dag, garantert!

Om en uke, mandag 14. august, spiller vi mot Tromsø på Ullevaal. Den kampen er viktig for deg! Etter kampens slutt kan du nemlig oppsøke billettlukene, vise billetten fra dagens kamp og sikre deg billett til Vålerengas første Eliteseriekamp på nye stadion.

Ferie er oppskrytt, full fotballkalender er digg!

Takk Aslak

Adam Larsen Kwarasay ble hentet til Vålerenga for noen uker siden og mange er de som undrer seg litt, er han SÅ mye bedre enn Aslak Falch? Vi veit ikke, men nå er det kjent at Aslak Falch reiser til Sverige for å fortsette sitt fotballiv for Norrköping.

Takk for ditt bidrag Aslak, lykke til videre.

Vålerenga i dag

Om du har fulgt med veit du at du skal til Drammen i kveld og du må rekke frem til 19:00

Legg igjen en kommentar