Dagboka fredag 24. mars 2017

Det blir en kompleks og sammensatt dagbok i dag. Vi prøver oss på selvhjelp og myser litt rundt i de grisegrendte strøkene som så vidt er avmerket på kartet under navnene Lillestrøm og Lørenskog. Dagboka er herved levert. Du trenger din hjelp Klanen har dratt i gang en crowfunder for å få inn penger til … Fortsett å lese «Dagboka fredag 24. mars 2017»

Det blir en kompleks og sammensatt dagbok i dag. Vi prøver oss på selvhjelp og myser litt rundt i de grisegrendte strøkene som så vidt er avmerket på kartet under navnene Lillestrøm og Lørenskog. Dagboka er herved levert.

Du trenger din hjelp
Klanen har dratt i gang en crowfunder for å få inn penger til et felles prosjekt med Vålerenga Kultur- og Idrettspark der målet er å få finansiert sideveggene på supportertribunen. VPN omtalte dette i dagboka forrige fredag og målet er todelt: 1) sidevegger vil gjøre underverker for akustikk og atmosfære under kamp og 2) sideveggene skjermer mot den vinden som nesten til enhver tid setter sitt preg på Valle.

Mer om innsamlingsaksjonen finner du HER

Norske Hollywoodfruer
I dagene etter at LSK lanserte den schtøggeste jubileumsdrakta noensinne så er klubben igjen i vinden. Denne gangen fordi de skjøre supporterne deres har følt seg forulempa etter å ha blitt vist fingeren.

Av alt mulig rall som mennesker får seg til å gjøre så valgte myndighetene å ta dette til retten og tapte. Så retten har konkludert med at det er greit å vise fingeren til LSK-supportere.

Situasjonen oppstod da trøndere sang RBK-sanger utenfor Lerkendal i forbindelse med en fotballkamp mellom lagene. De lettkrenka satt i en buss på bortekamp og tok det at hjemmelagets supportere, i et enormt truende antall av 2, sang og viste dem fingeren så tungt at de ville ut av bussen og slå dem.

Med tanke på at dette er en supportergruppe som har opplevd traumatiserende episoder som at en falsk bruker på forumet deres fingerte sin egen død for å slippe å diskutere mer med dem så kan vi forstå at det å bli vist fingeren kan være en sjelsettende opplevelse. Vi får håpe de har et apparat rundt seg som kan ta tak i dette og følge opp de som trenger det.

Lørenskog til hælvete
Dette måtte komme. Det er rett og slett ikke liv laga for et hardtsatsende hockeylag på Lørenskog. I alle fall ikke når modellen det gjøres etter er at man køler på og går med massivt underskudd år etter år og at dette underskuddet dekkes av en lokal rik onkel – og deretter så trekker onkelen seg ut.

Det var det som skjedde i tilfellet LØK. De har gjort seg totalt avhengige av at Stig Atle Johnsen tok tapene. Bl.a. ved at de lot Lørenskog Ishockey AS gå konkurs med en gjeld på 38 millioner kroner. Driftsresultatet i årene 2011-2015 var på ca 50 mill i minus.

Etter at de tapte finalene i 2016 har de kuttet i den sportslige satsingen og kvittet seg med en del spillere for å få ned lønnskostnadene. Det har merkelig nok ikke vært tilstrekkelig ettersom det sjeldent er nok å tappe litt ut av et luftslott for at det skal bli et godt fundamentert bygg. Det blir som regel bare et litt mere lealaust luftslott som selv ikke unga liker å hoppe i.

De aller fleste mediene melder nå at LØK permitterer samtlige spillere og trenere med øyeblikkelig virkning ettersom de røk ut i kvart’n. Alle vet jo at det er like smart å gjøre seg avhengig av inntektene fra et sluttspill som å budsjettere med spillersalg. Kan’ke gå gæli det. Vi lærte jo alle om hvor bra forskutteringsøkonomi var da vi så hockeyfeber.

Det er jo endel greie spiller i LØK fremdeles, og hvis man ser bort fra de utenlandske spillerne så kan man jo begynne å spekulere i hvor f.eks. Steffen Thoresen, Stefan Espeland, William Strøm, Mats Trygg, Jonas Djupvik Løvlie, Emil Frøshaug m.fl. spiller neste sesong.

Aldri så vondt at det ikke er godt for noe. Kanskje vil denne permitteringen gjøre at folk glemmer at klubbens egne juniorspillere ble tatt for å drive med rasistisk sjikane mot en motstandersupporter som til alt overmål var psykisk utviklingshemmet.

LØK har jo i ca 10 år brukt disse penga fra Johnsen til å tappe Vålerenga for lokale spillere, så jeg kan ikke si jeg gråter over utviklinga.

Mere hockey
Kvalikkspillet til neste sesongs GET-liga er unnagjort. MS og XXX beholder plassene etter at sistnevnte lag slo MS og Nidaros tapte mot akterutseilte Comet i siste kampen.

Vålerenga i dag
Du kan benytte dagen til å kjøpe deg billett til morgensdagens generalprøve mot XXX. Kampen starter kl 14:00 og VPN foreslår at dersom du tar turen så ta med eget oksygen. Billetter kan kjøpes HER og oksygentank kan kjøpes HER og tilhørende ventilsett kan kjøpes HER

Legg igjen en kommentar