Seier i showkampen. Derbyspøkelset lever i beste velgående – for Lyn.

VPN tok en liten tur ned til Bislett for å mimre. Lyn hadde invitert til fest og fjas i forbindelse med eget 120-års jubileum. Vålerengas gamle helter møtte Lyns gamle antihelter til dyst. Alt var som før. Haugen i bua, 20.000 tomme seter over anlegget og en Jonny Hanssen som har det mer i kjeften … Fortsett å lese «Seier i showkampen. Derbyspøkelset lever i beste velgående – for Lyn.»

VPN tok en liten tur ned til Bislett for å mimre. Lyn hadde invitert til fest og fjas i forbindelse med eget 120-års jubileum. Vålerengas gamle helter møtte Lyns gamle antihelter til dyst. Alt var som før. Haugen i bua, 20.000 tomme seter over anlegget og en Jonny Hanssen som har det mer i kjeften enn i bena.

Lyn – Vålerenga 28.06.2016 Kl 19:30
Tilskuere: ca 2600
Arena: Bislett Stadion
Showkamp ifbm Lyns 120 årsjubileum

Mål:
0-1 Knut Hovel Heiaas
0-2 Freddy dos Santos
0-3 Kamal Saaliti
1-3 Chinedu Ogbuke
2-3 Chinedu Ogbuke

Lyn (ifølge programmet): Eddie Gustavsson, Henrik Dahl, Kristian Flittie Onstad, Steven Lustü, Christian Brink, Tomasz Sokolowski, Stefan Gislason, Jonny Hanssen, Kim Holmen, Erling Knudtzon, Espen Hoff, Pål Rustadstuen, Bjarne Ingebretsen, Chinedu Obasi, Andreas Romøren, Mads Dahm, Paul Obiefule, Endre Fotland Knudsen

Vålerenga (ifølge programmet): Øyvind Bolthof, Andrè Muri, Erik Panzer Hagen, Freddy dos Santos, Joachim Walltin, Jørgen Jalland, Lars Øvrebø, Morten Berre, Bernt Hulsker, Magne Hoseth, Bjørn Viljugreinn, Rune Lange, Jonas Krigstad, Knut Hovel Heiaas, Magic Thorsen og David Hanssen

Av disse hadde VPNs representant store problemer med å spotte Hoseth, Krogstad og Lange. Derimot så vi Alex Mathisen, Ronny Døhli og Kamal Saaliti

Dagens dommer (ifølge programmet): Brage Sandmoen

Dagens fjerdedommer (ifølge magefølelsen): Danny DeVito

Det er ikke helt godt å vite hva slike showkamper gir av underholdning, men det de har felles er at det alltid er hyggelig å se tidligere spillere i drakta du satte sånn pris på at de en gang bar. Spillet varierer jo, men spillestilen er som regel gjenkjennelig selv om shortsen sitter litt strammere.

Lyn stilte med 2 spillere som i dag er aktive i eliteserien og en bundesligaproff. Vi hadde Bernt Hulsker.

Selve førsteomgang var morsom å se på. Gamlissa spilte mye mer i lengderetning enn a-laget og kom mye rundt på kantene. Inne foran mål lusket Knut Hovel Heiaas som hadde mange gode løp og bevegelser. Hovel Heiaas fikk også æren av å dytte den første kula i nota bak Eddie Gustavsson. Vi kom oss rundt på kanten og han kunne styre den i garnet.

Fra 0-1 til 0-2 tok det ikke lang tid. Freddy ble spilt nydelig i gjennom og gikk alene mot keeper. Han ble merkelig nok tatt igjen, men fikk vendt av stopperen og rulla inn ei lefse i lengste og alle på tribunen gikk Gummi-Ben av begeistring.

Et par minutter senere kommer 0-3. Vålerenga kommer ned langs høyresiden og får lagt inn. Der inne får, det jeg er ganske sikker på er Kamal Saaliti, ballen over linja. 0-3, det er sol, sommerferie og livet leker

Før pause klemmer Edu inn en i lengste korset bak Bolt. Den var ganske utagbar.

Andre omgang er roligere. Det virker som om de fleste har fått løpt av seg. Noen trengte lenger tid enn andre, men den som trengte minst tid på å komme seg ned i kjelleren var Vålerenga, Molde, Træff, Start og VGs egen Bernt Hulsker. Det sugende 10-metersløpet ned mot cornerflagget for å prøve å ta igjen en ball som har sluttet å rulle var vondt å se på. Det var sikkert også vondt å gjennomføre. Blir sikkert lettere neste gang om du bruker kneleddene aktivt. Vi veit du kan for vi har sett deg sitte henslengt i sofaen til Jamel.

I andre omgang faller tempoet og man kan bl.a. se Stefan Gislason utøve førsteforsvarerrollen higende etter luft og med begge hendene plassert på knærne.

Lyn får også en straffe mot slutten etter en klønete inngripen der Lyns spiller blir tatt på vei ut av feltet. Straffen sender Edu ned til venstre. Etter det skjer det ikke stort og Vålerenga vinner som vanlig mot Lyn.

Legg igjen en kommentar