Dagboka onsdag 18. mai 2016

Nasjonaldagen er over. Vi har hengt dressen tilbake i skapet, og ser ut i fotball-horisonten der vi også skuer et hockey-skip lastet med erfaring. Dressen er borte, penskjorta er krøllet sammen. Det ble ingen Vålerenga-bunad på denne dagbokisten. Ikke i år heller. Like greit kanskje. Denne bunaden er ikke en fest-drakt, men en hverdagsdress som består … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 18. mai 2016»

Nasjonaldagen er over. Vi har hengt dressen tilbake i skapet, og ser ut i fotball-horisonten der vi også skuer et hockey-skip lastet med erfaring.

Dressen er borte, penskjorta er krøllet sammen. Det ble ingen Vålerenga-bunad på denne dagbokisten. Ikke i år heller. Like greit kanskje. Denne bunaden er ikke en fest-drakt, men en hverdagsdress som består av Vålerenga-drakt, joggebukser og noen utgåtte sandaler. For det er litt sånn det føles nå. Vålerenga Fotball (avdeling Herrer) føles litt som en slitt drakt. En drakt som har masse gode minner, men som ikke klarer å engasjere skikkelig lenger. Du veit at det var så bra, den gangen for lenge siden. Det var da bohemene herja (selv om de egentlig ikke var sånn supergode), da det var 15-20.000 tilskuere på hver eneste kamp (dette er en regelrett løgn) og da spellera var dritglade bare for å trekke på seg drakta (dette kan sikkert stemme, men det er sånn med noen nå også).

På internett er folk sure. Det samme er de på tribunen. Og de er det sikkert på pub også om du absolutt skal diskutere Vålerenga med noen. Det får oss til å være litt filosofiske. Var alt egentlig så veldig mye bedre før? Vi lar spørsmålet henge. Du klarer sikkert å besvare det sjæl.

Kaptein Roy og hockey-skipet

Verdensmesterskapet i ishockey er over for Norges del. Norge rykka ikke ned, men det ble heller ikke kvartfinale. Synd for Norge og synd for sjefen Roy Johansen. Han hadde fortjent en kvartfinale. Nå går derimot turen hjem og til Vålerenga. Han og Kjell Espen skal styre Vålerenga de neste sesongene. Det er noe vi gleder oss skikkelig til. Roy-effekten har kanskje ikke gjort seg helt gjeldende på spillerfronten ennå, men vi har snakka med flere som før ikke har brydd seg særlig om hockey nå vurderer å ta en tur eller tre til Jordal neste sesong.

Akkurat hvordan laget ser ut neste sesong er det vel ingen som veit noe som helst om. Jørgen Karterud er siste spiller som har skøyta seg ut av Jordal Amfi. Han drar til Sverige og Västerviks IK i Allsvenskan. Lykke til videre, Karterud!

FIFA i krise

På selveste nasjonaldagen slapp NFF nyheten om at Kjetil Siem har forlatt generalsekretærstolen og fått en toppstilling i selveste FIFA. Vi kan ikke tolke det som annet enn at FIFA er i villrede og i krise. Den nye presidenten, Gianni Romme Infantino, har visstnok høye forhåpninger til hva Siem kan utrette som «Human Rights Manager».

Stillingen høres spennende ut. Spesielt med tanke på hva som skjer i Qatar og deres VM-forberedelser. Vi er allikevel skeptiske til akkurat hva Siem skal gjøre. Nå slipper han i det minste å vise fram reiseregningene.

Samtidig som FIFA henter inn Siem kommer spillere fra den danske Superligaen med en oppfordring på Twitter.

En av spillerne som snakker er landslagets Tom Høgli. Fotballmagasinet Josimar tok seg en ringerunde for en stund siden der de spurte kapteinene i Tippeligaen, samt landslagets Per Ciljan Skjelbred, om deres holdning til Qatar-VM. Som noen kanskje husker var det en del tøvete svar der de fleste var lite gira på å kritisere FIFA. De som faktisk sa noe konkret var de utenlandske kapteinene.

Tom Høgli derimot. Han taler NFF midt i mot. Vi oppfordrer norske spillere, NISO og supportere å gjøre det samme. Aperopet foreslår en felles tribunekampanje. Det er noe dagboka støtter 100%.

Også burde Kjetil Siem ta en prat med Tom Høgli. Det kunne jo tenkes han kunne fått noen gode råd.

Vålerenga i dag

Deshorn Brown er sinna fordi han ikke får være med til Copa America Centenario. Bra for Vålerengas angrepsspill at han får vært hjemme og trent, men potensielt dumt for lommeboka. Hadde Brown fått vist seg fram kunne han kanskje blitt solgt og gitt Vålerenga noen hard tiltrengte feriepenger.

Legg igjen en kommentar