Før avspark: Tromsø hjemme 17. april 2016

Søndag 17. april tar Vålerenga Fotball imot Tromsø IL for å ta de første tre poeng denne sesongen. La oss se på statistikken før denne viktige kampen. Tromsø IL går for å være en vanskelig motstander, men kanskje aller mest på bortebane. Ikke så rart, egentlig. Den forblåste haugen de kaller stadion er helst et … Fortsett å lese «Før avspark: Tromsø hjemme 17. april 2016»

Søndag 17. april tar Vålerenga Fotball imot Tromsø IL for å ta de første tre poeng denne sesongen. La oss se på statistikken før denne viktige kampen.

Tromsø IL går for å være en vanskelig motstander, men kanskje aller mest på bortebane. Ikke så rart, egentlig. Den forblåste haugen de kaller stadion er helst et sted man vil forlate fortest mulig. Nå skal Vålerenga ta dem i mot på Ullevaal stadion. Er det en like fryktet arena for Tromsø som Alfheim angivelig er for Vålerenga?

Lagene har møttes til sammen 29 ganger på Ullevaal stadion (dette er alle turneringer). Av de har Vålerenga vunnet 14, mot Tromsøs ni seire. Seks kamper har endt uavgjort. Disse kampene har gitt 82 mål der 47 har gått i Vålerengas favør og de resterende 35 i Tromsøs. Snittet gir ca 2,87 mål per kamp.

Vålerengas supportere har en tendens til å undervurdere egne lags prestasjoner. Spesielt mot etablerte sannheter som at «vi sliter mot Tromsø» og «vi vinner aldri mot Tromsø». Det er en sannhet med modifikasjoner. Vi nevnte såvidt at det har vært et målsnitt på opp mot tre mål, men hvordan har det gått i de siste kampene? I fjor vant vi 2-0, i 2013 ble det 1-0. Det samme resultatet var det i 2012. Vi har ikke tapt på hjemmebane (i Tippeligaen) mot de som ynder å kalle seg «Nord-Norges stolthet» siden 2009 (2-4). Da scoret Sigurd Rushfeldt, Lars Iver Strand og Morten Moldskred for Tromsø, mens Martin Andresen og Daniel Fredheim Holm scoret for Vålerenga. For å si det sånn: Det er lenge sida.

Morten Berre scoret Vålerengas eneste mål i 2012-seieren.
Morten Berre scoret Vålerengas eneste mål i 2012-seieren.

Årets sesong har poengmessig begredelig for Vålerenga. Tromsø på sin side er nok rimelig fornøyd. Vi har null poeng; Tromsø har seks. TIL har ikke tapt, men til gjengjeld har de bare vunnet en kamp. En seier og tre uavgjort der altså.

Vålerenga stiller nok rimelig likt som tidligere denne sesongen. Ingen suspensjoner, men Marcus Sandberg og Moa er fortsatt ute. Var du på treningsfeltet tidlig lørdag så du nok at Robert Lundstrøm trente for fullt. Jesper Arvidsson trente alternativt. Når det kommer til de fra nord er vi usikre på hvem som faktisk kommer. Har alle fått billett? Runar Espejord er eneste som er usikker ifølge Tromsøs hjemmesider.

At Espejord er usikker er godt nytt for Oslos stolthet. Om dere husker så var det han som putta på hel volley i forrige runde.

Ser vi på antall kort har Vålerenga bare fire gule kort og ligger nesten helt på bånn på denne tabellen også. Tromsø på sin side har klart å pådra seg hele åtte kort. Det er dog ingen som er ute med karantene. De av våre som har fått kort er Herman Stengel, Kjetil Wæhler og Simon Larsen. Ingen er i fare for å måtte stå over neste kamp.

Skal vi tippe et resultat så tror vi at Mitt Kashmir må ta ned skiltet sitt før åpningstid på mandag. Det blir nok ikke et fyrverkeri av en kamp (her legger vi skylda på Tromsø), men Vålerenga gjør akkurat det som skal for å vinne den. 2-0, tror vi det blir. Scoringer? Brown og Falch. Dere hørte det først her.

Legg igjen en kommentar