Dagboka fredag 29. januar 2016

Er du mellom 17 og 25 år og går på NAV? Vil du finne ut av hvordan lørdagen tilbringes? Ønsker du informasjon om La Manga? Sliter du med å forstå engelsk? Dag er dagboka stedet for deg! Nå får du Jobbsjansen Skole er ikke noe alle fikser, og når man er ung er det ikke … Fortsett å lese «Dagboka fredag 29. januar 2016»

Er du mellom 17 og 25 år og går på NAV? Vil du finne ut av hvordan lørdagen tilbringes? Ønsker du informasjon om La Manga? Sliter du med å forstå engelsk? Dag er dagboka stedet for deg!

Nå får du Jobbsjansen

Skole er ikke noe alle fikser, og når man er ung er det ikke så lett å finne andre alternativer. Heldigvis har Vålerenga et av disse alternativene. Vålerenga og klubbens samarbeidpartnere tilbyr ungdom mellom 17 og 25 år sjansen til arbeidstrening, skaffe kontakter, gjøre fine ting for folk som trenger litt støtte og hjelp samt flikke litt på CV´n gjennom Jobbsjansen.

Det kreves ikke all verden av deg som vil være med, men du må registrere deg hos NAV. Søknadsfristen veit vi ikke, men for de som er kvalifiserte og får tilbud om å delta er oppstart 8. februar. Da har du ei uke på å få det praktiske på plass, og det håper vi du får til.

Les mer om Jobbsjansen her.

La Manga

Nå som kulda har kommet seg litt igjen og Tor truer med kaosvær evakuerer Vålerenga landet og gjemmer seg på La Manga. Allerede rundt middagstider i dag skal laget ha sin første treningsøkt så går det slag i slag med et par økter om dagen, kun avbrutt av to treningskamper. CSKA Moskva og PFC Litex Lovech står på menyen. Moskva kjenner alle til og siden VPN har bygd sin andel boliger veit vi en god del om Litexplater også. Vi har derfor all grunn til å tro fyldig informasjon om begge deler vil komme når kampa nærmer seg.

I fjor sendte vi en kar ned til Santa Pola for å dekke treningene på La Manga. Det gjør vi ikke igjen. Det endte med skandale når det første han gjorde var å søle vin over en tilreisende supporter og det siste han gjorde var å ta et bilde av supporterne der det mangla både en og to personer fra bildet. Legg til at han heller ikke tålte alle historiene han hørte om journalisters omgang med gledeshus, så forstår du sikkert hvorfor VPN ikke tilbyr like fet dekning som i fjor.

Kjartansson forbanna på apenes rop

I går begynte apene å rope. «Kjartansson slenger dritt om Vålerenga, se video!». Ganske snart skulle det vise seg at Kjartansson ikke slang drit om Vålerenga, men snakket om sin egen utvikling som spiller:

– I’m better to, like, play with a team. In Norway I was only just scoring goals almost, but the style of play was not so good.

Årleit, Kjartnassons engelsk var muligens ikke helt fløte, men det var ikke problematisk å forstå at han selv mente han ikke var så god med ball og derfor ikke hadde så godt spill da han var i Vålerenga. Han scora i grunn bare mål. Dagboka synes det er fint med folk som reflekterer over egen utvikling og oppfordrer alle andre til å forsøke det samme.

51WE45111QL._SL500_AA280_
Anbefalt litteratur for rosablogger

For de som lurer på Kjartansson egentlig sa kan de se her, ellers anbefaler også denne boka.

Uansett blei det såpass feil fremstilt at Kjartansson også blei oppgitt og meldte følgende på twitter:

Vi registrer noen kaller det klikkhoreri, men slike karakteristikker forholder Dagboka seg for gode til. Vi nøyer oss med å konstatere at det som skiller rosablogger fra nettsider er grad av etterrettelighet, saklighet og evne til nyansering.

Og engelskkunnskaper.

Kamp på Jordal i morgen

Lørdag er kampdag! Vålerenga møter Vinger fra Kongs. Den starter 16:00, noe vi anser for å være et strøkent tidspunkt. Besøket hos svigers har vart kort nok til at du ikke har blitt fullstendig gal og lenge nok til at det er akseptabelt og stikke om du har en rimelig ok unnskyldning. Og det har du! Kjøp deg en billett.

Svar på gårsdagens mini-qiz

Magne Hoseth

Spørsmålet finner du her

Vålerenga i dag

Quiz på Bohemen og helg!

Legg igjen en kommentar