Dagboka onsdag 19. november 2014

I dag kjører vi en slags serie spesial der vi ender på 14 lag i dobbel serie uten all mulig mikkmakk – Hvis vi går ned på antall lag i Tippeligaen legger du samtidig ned norsk fotball nord for Trondheim. Nils Arne Eggen Mye dumt er sagt om forslagene til nytt seriesystem, og den gjeveste … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 19. november 2014»

I dag kjører vi en slags serie spesial der vi ender på 14 lag i dobbel serie uten all mulig mikkmakk

– Hvis vi går ned på antall lag i Tippeligaen legger du samtidig ned norsk fotball nord for Trondheim.

Nils Arne Eggen

Mye dumt er sagt om forslagene til nytt seriesystem, og den gjeveste trangsynprisen går til Nils Arne Eggen som satte ny personlig rekord i blodtrykk da han mente sitt:

– Dette er jeg totalt imot. Dette er bare tøv. Helt ubrukelige forslag, buldret Nils Arne Eggen til VG for to uker siden

At han får hundre prosent støtte av Dag-Eilev Fagermo betyr vel ikke annet enn at forslagene til endring har noe for seg.

VPN har ikke stått fram med sterke meninger ennå , sannsynligvis fordi redaksjonen er splitta, men også fordi de tre hovedforslagene 12, 14A og 14B, inneholder for mye til at vi klarer å fordøye alle nyskapningene i et jafs. Vi får tygge oss gjennom dette i passe tempo. Dagens bit er en munnfull innvendinger mot detaljer i forslagene.

For dem som ikke skjønner hva vi babler om, anbefaler vi å klikke innom klubbens sider:

Si din mening om ligastrukturen

Alternativ 1: 12 lag i Tippeligaen der alle spiller mot alle før de seks beste og seks dårligste spiller om Europacup og å unngå nedrykk.

Alternativ 2: 14 lag i Tippeligaen der alle spiller mot alle. De fire øverste lagene går inn i en gruppe som spiller om seriemesterskapet. De midterste åtte går inn i en cupløsning som gir vinneren en sjanse til å kvalifisere seg til Europa. De to nederste kjemper mot nedrykk.

Alternativ 3: 14 lag i Tippeligaen som er lik alternativ to. Forskjellen er at de seks midterste lagene spiller om sjansen til å kvalifisere seg til Europa og de fire nederste spiller om nedrykk.

skisse-ny-modell-serieformat

VPN mener:
Vi er velig fornøyd med forslaget til nytt format i seriesystemet ved at det legges inn to nye avdelinger mellom nåværende 1. divisjon og Oddsen-ligaen. Utskiftingen har vært for stor i 1. divisjon med fire lag (25%) ned for å gi plass til direkte opprykk for alle avdelingsvinnerne i 2. divisjon.

Det å unngå kvalifiseringskamper for opprykk har vært en rød tråd i alle endringer av serieformatet siden krigen. Med den nye modellen er målet endelig oppfylt.

Men sammen med forslaget som sikrer direkte opprykk og passe antall utskiftninger pr divisjon per sesong (2 direkte opp, 2 direkte ned) så slenges det inn forslag som torpederer det hele:

1 lag direkte opp fra 1. divisjon, 1 lag direkte ned fra Tippeligaen og deretter kvalifiseringskamper over en lav sko for å bestemme hvilke andre lag som skal ta veien opp eller ned. Tåpelig, spør du oss.

Det fins to meningsløse regler i fotball: Bortemålsregelen og regelen om play-off. Omspillsreglene rir seriesystemet som en mare. Lag med klokkeklar tredjeplass må ut i kamp mot en tvilsom sekser som tilfeldigvis er i form på tampen av sesongen. Forbundet kan ikke ha sportslige grunner for å gå inn for omspill, kvalik eller play-off som det så fint heter. Det er kun økonomi, misforstått økonomi. Hvor mye er det å tjene på kamper i sludd og mørke andre søndag før avdent? Null og niks om ikke lag fra Oslo/Trondheim/Bergen/Stavanger er involvert, og sikkert ikke så mye da heller.

Antall kamper øker med alle forslagene. Annethvert år er det et internasjonalt mesterskap og UEFA/FIFA legger begrensninger på antall helger vi kan spille Tippeligakamper. Vi har ikke plass til å utvide kampantallet uten at det må presses inn midtukekamper. Hva sier dere til det dere som kun vil ha fotball i helgene? (lørdag/søndag)

VPNs foreløpige standpunkt (kan endres på kort varsel):

14 lag i dobbel serie.
To direkte ned, lag nr 12 kvalifiserer mot lag nr 3 i 1. divisjon.

Vålerenga i dag
Sarpsborg benytter seg ikke av opsjon på kjøp av Gudmund Kongshavn.
Flott! Vi vil ha Kongen i kassa neste sesong

Klubben i mitt hjerte

Siden i går har Vålerenga krabbet opp fra noenogtjuendeplass til 12. Det er bra, men vi er Vålerenga! Vi skal være på topp, skal vi ikke det?

Her er lista:
Vålerenga Fotball Elite
Vålerenga Ishockey Elite
Vålerenga Fotball
Vålerenga Ishockey
Vålerenga Basket
Vålerenga Håndball
Vålerenga Amerikansk Fotball
Vålerenga Innebandy klubb
Vålerenga Ski
Vålerengafamiliens Vertshus AS B.I.L.

Her er det viktig å huske at konkurransen er lagt opp med klasser på en slik måte at svært få av disse laga konkurrerer med hverandre, derfor stemmer du og du stemmer med god samvittighet på alt!

Legg igjen en kommentar