Dagboka mandag 27. oktober 2014

Et tilbakeblikk på fredagens kamp, trening, og andre lag. Også kårer vi Årets spiller. Ukas første dagbok er her. Odds Ballklubb Det ble et tap mot Odds på fredag. Ut fra spillet så fortjente vi ikke så mye mer heller. En OK start ble avløst av en lang periode med tafatthet og surr. Det går … Fortsett å lese «Dagboka mandag 27. oktober 2014»

Et tilbakeblikk på fredagens kamp, trening, og andre lag. Også kårer vi Årets spiller. Ukas første dagbok er her.

Odds Ballklubb
Det ble et tap mot Odds på fredag. Ut fra spillet så fortjente vi ikke så mye mer heller. En OK start ble avløst av en lang periode med tafatthet og surr. Det går ikke an å vinne kamper ved at vi spiller fotball i 20 minutter.

At det var en dommerjævel som dømte kampen kan du lese mer om i vårt referat fra kampen. Og ønsker du å se flere bilder fra kampen så kan du gjøre det hos Grydis.

Trening
At norske fotballspillere har for lang ferie har mange ment lenge. Vi er litt usikre på hvor lang ferie gutta i Vålerenga tar, men hvis vi gjetter på 15. november – 1. januar så treffer vi nok ganske bra. Gutta blir da sendt på ferie, med beskjed om å komme hjem i ikke alt for dårlig form.

Dagbladet har i dag et intervju om treningskulturen i Sverige med to nordmenn, Lars Sætra og Lars Fuhre. Her forteller de om sjokket de fikk når de kom til Hammarby og treningene der.

For det første har de hardtrening dagen etter kamp, i Norge har man fri eller frivillig trening. Nå som sesongen er ferdig går de inn i en såkalt «Svart måned». Først en uke fri, så er det trening annenhver dag, med annenhver gang fysisk med vekter og hurtighet.

Sportssjefen i Hammarby, Mats Jingblad, sier følgende til Drammens Tidende(som hadde saken først): – Jeg tror generelt sett at både norske, svenske og danske klubber må trene mer for å henge med de store nasjonene.

Og vi kunne ikke vært mer enig. Når vi ser dagens Vålerenga-lag og ser hvordan de blir rompekjørt i 90 minutter hver eneste uke fysisk, så har vi bare en kur: Tren mer!

En klar forventning, nei, ET KRAV til laget i 2015: Mer råskap, mer styrke og mer tempo. Rekdal har en klar oppgave foran seg her.

Vålerenga 2
Det endte med tap mot Moss i siste seriekamp for rekruttlaget. Dermed endte man sesongen på en helt OK niendeplass.

Vi gratulerer med en OK gjennomført sesong.

Ranheim/Rosenborg
Siden vi hadde noen saker om Ranheim for noen uker siden så har litt skjedd. Ranheim lå lenge fint plassert på kvalikplass, men de siste fire kampene har endt med tap mot Fredrikstad(B), Ull/Kisa(H), Hødd(B) og uavgjort mot Nest-Sotra i går.

Og vips, så har Ranheim klart å komme seg vekk fra kvalikplassen i 1. divisjon, til stor glede for Bærum. I siste serierunde møter Strømmen, som har absolutt ingenting å spille for. Så spørs det om Ranheim ikke trives best der de er nå, trygt plassert i 1. divisjon.

Nå kostet dette «samarbeidet» noe for Rosenborg i år også, heldigvis. Når man først skal jukse, så skal det straffe seg. Og nå har Rosenborg 2 rykka ned fra 2. divisjon. Sånn går det når man leier ut alle rekruttgutta til Ranheim. Vel fortjent!

Brann
Hva skal man si? Svenskens ambisjoner om seriegull har blitt til en kamp for å unngå nedrykk. Eller kamp og kamp, det ser ikke ut som at de jobber så hardt for å klare seg. Når man tar høstferie istedenfor å kjøre doble økter for å bedre spillet så ber man egentlig om det.

Vi skal være såpass ærlige at vi sier at vi vil ha Brann i Tippeligaen. Rykker de ned kan vi alltid kose oss litt, men hvor jævlig kjedelig hadde ikke sesongen blitt hvis de eneste lagene vi møter er Sogndal, Haugesund, Tromsø, Sandefjord og annet bygdepakk.

Serien blir mye mer spennende hvis lag som Brann, Lillestrøm og Lyn holder seg oppe. De kan gjerne kjempe mot nedrykk, spille kvalik og nesten gå konk, men at de så vidt klarer seg hadde vært greit. Da blir kampene også mer spennende.

Av andre lag vi også gjerne vil ha opp igjen finner vi Fredrikstad. De trakk bra med folk og borteturene var ofte både koselige og ikke alt for lange.

Idioter
Idioter ja, vi har jo noen av dem også.

På fredag mot Odds så hadde vi tydeligvis fått lov til å fyre av noen bluss. Og det funka fint det. Det var til og med nok vind, så røyken forsvant ganske greit. Vi i VPN syns bluss er kult. Spesielt er det kult når det skjer uten av klubben får bot for det. Og det trodde vi at funka ganske fint denne gangen.

Men det var helt til en idiot i Bendit fant ut at han skulle smelle av en kinaputt eller hva man kaller det. Det smalt hvert fall. OG det kommer, ikke minst, til å koste klubben et stem mellom 25. og 75.000 kroner.

Har noen fått det for seg at siden de har bidratt i innsamlingsaksjonen så har de nå rett til å gjøre nøyaktig hva de vil? Vel, de penga som Ikaros så stolt overleverte til Vålerenga tidligere i sesongen gikk mest sannsynlig med her. Gratulerer.

Det verste er at vi har kjempa i toppen av FairPlay rankingen. På den siste oversikten vi har funnet så var det Molde, Rosenborg, Viking og Odds som lå foran oss. Som kjent så har Molde, Rosenborg og Odds sikra seg Europacup gjennom ligaplasseringen. Så med andre kjemper vi med Viking om å være Norges kandidat til FairPlay-plassen. Det spørs om ikke den også gikk fløyten på fredag. Igjen: Gratulerer.

Idioter altså..

Årets spiller 2014
VPN kårer årets Vålerenga-spiller i 2014. Og du kan avgi din stemmer her:

[poll id=»9″]

 

Legg igjen en kommentar