VIF – Stabæk 3-2

3 poeng i sommervarmen – VPNs minuttreferat er klart På Vålerengas 101-årsdag ble det bedt inn til fest. Nesten 15.000 solgte billetter, en flott ramme rundt kampen med strålende solskinn, nydelig temperatur for fotballkamp og et publikum som i det store og det hele hadde Vålerenga som sine favoritter. Allerede 1 1⁄2 time før kampstart … Fortsett å lese «VIF – Stabæk 3-2»

3 poeng i sommervarmen – VPNs minuttreferat er klart

På Vålerengas 101-årsdag ble det bedt inn til fest. Nesten 15.000 solgte billetter, en flott ramme rundt kampen med strålende solskinn, nydelig temperatur for fotballkamp og et publikum som i det store og det hele hadde Vålerenga som sine favoritter. Allerede 1 1⁄2 time før kampstart var det massivt oppmøte utenfor Ullevål. Det var et yrende liv av kongeblåkledde, ispedd noen NorwayCup-gjester og noen ytterst få Stabæk-supportere utenfor portene. Det gikk i øl, is og brus og supportersjappene var godt besøkt med skjerf og effektsalg. Samtalene summa rundt temaer som; «blir det presentert ny generalsponsor?», «var det riktig av styreleder Åge Petter Christiansen å ga av nå?» og «kommer Herman Stengel til å putte mot gamleklubben?». Samtlige temaer kunne sikkert fått en heftig og god debatt på andre dager enn 101-årsdagen, men det aller viktigste lå som en tung deilig forventning i lufta, og skulle få sin avsløring allerede før avspark.

Under oppbygginga til kampstart ble et stort DNB-flagg båret inn på banen, til stor jubel fra Vålerengas supportere. Endelig etter et og et halvt år uten generalsponsor ble Norges største bank presentert som den viktigste sponsoren på den nydelige kongeblå drakta. De gamle draktene ble bytta ut med nye med en litt større logo på, og man kunne føle på lettelsen over hele Ullevål. Det var nesten sånn at den lille gjengen som hadde møtt opp fra Stabæk-land mistet fatningen akkurat der og da. Og om de hadde sunget sine mer eller mindre selvkomponerte sanger før kampen, så ventet Klanen og AE på kampstart før de begynte for alvor med sang. Siden var det bare Vålerenga-sanger som hørtes…

Selvfølgelig ble det skreket og hylt når Stabæk var borti ballen, men det døde ganske fort ut. Så til selve kampen i minuttkronologisk rekkefølge:

04.31 DFH server til Kjartansson som dessverre skyter over
11.15 Gunnarsson brasser fra skarp vinkel (bak mål)
12.00 Høiland får gult får å legge ned Kjartansson som siste mann
16.00 Suser fra Gunnarsson som fra skarp vinkel skrur ut fra målsonen
18.00 Langer plukker lett et løst og ufarlig skudd fra Brustad
21.20 Så, ut av ingenting, klikk….klakk mot et svakt Vålerenga-forsvar. Brustad setter ballen i lengste hjørne (0-1)
23.00 Vålerenga svarer kontant. ZAHID, Pang! Så enkelt!!! (1-1)
30.20 God sjanse for Rasmus Lindkvist
35.20 Kjartansson header enkelt (ja det ser enkelt ut, men det er det absolutt ikke, det er kunst) i mål, etter et nydelig innlegg fra frispark fra 40 meter (2-1)
38.15 Kjartansson med nok en stor sjanse som dessverre går utenfor. Litt vel enkel avslutning der…
40.00 Gult kort til Grindheim, der dommer Edvartsen glipper totalt i dømminga. Han ser ikke en klokkeren sklitakling og idømmer feilaktig både kort og frispark.
43.20 Skudd skrått over fra ZAHID

PAUSE

47.00 Lindkvist alene med keeper, men dessverre ingen Vålerenga-spillere som følger på.
66.00 Kjartansson spiller gjennom Mathisen som misser på avslutningen
66.40 Stabæk kontrer lett inn et mål i et sovende forsvar. Brustads andre for kvelden (2-2)
68.00 Nydelig legg fra Gunnarsson som DFH så vidt styrer utenfor.
80.30 ZAHID er hissig på grøten og skyter, men dessverre rett i smurferyggen til Høiland.
81.20 ZAHID!!! Nydelig mål der en nesten liggende Zahid scorer fra rundt 5-meteren. Mathisen får lagt inn på mesterlig vis og hvem andre enn 19 år gamle Gayas Zahid putter sitt andre for kvelden?!(3-2)

Etter noen forsvarsminutter der Stabæk aldri kommer til noen reelle sjanser vinner Vålerenga på bursdagen, dagen er komplett! Bob Bradleys menn fra Stabækland klarte aldri å ødelegge dagen, selv om Henrik Brustad var nære på. Vi tipper Reka finner på litt ekstratrening for bakre firer, spesielt midtstopperne i kommende uke.

Spillere:

Vålerenga: Langer, Gunnarsson, Larsen, Høgh, Kristiansen (nybarbert skalle) (Calvo `79), Heltne Nilsen, Grindheim, Zahid, DFH (Berre `71), Kjartansson, Lindkvist (Mathisen `65)

Stabæk: Sayoba, Jalasto (Haugstad `87), Granli, Høiland, Morisbak Skjønsberg, Kassi (Næss `91), Trondsen, Stephens, Sokolowski, Boli, Brustad. Stian Sortevik kom inn etter pause, men vi er usikre på hvem han byttet med…det var stort sett bare Brustad og Kassi som var synlige…

Legg igjen en kommentar