Dagboka fredag 11. juli 2014

RBK på søndag. U 19 til semifinale. Åpen informasjon. Holdningsendringer som er nødvendige. Og Morten Berre. Dagboka viser at det ikke er sommerferie, for svingende. Før helgen og RBK Så er det bare to kamper igjen av VM, og Tippeligaen ruller i gang igjen på ordentlig. For vår del hjemme mot RBK på søndag, heldigvis … Fortsett å lese «Dagboka fredag 11. juli 2014»

RBK på søndag. U 19 til semifinale. Åpen informasjon. Holdningsendringer som er nødvendige.

Og Morten Berre. Dagboka viser at det ikke er sommerferie, for svingende.

Før helgen og RBK
Så er det bare to kamper igjen av VM, og Tippeligaen ruller i gang igjen på ordentlig. For vår del hjemme mot RBK på søndag, heldigvis så tidlig som kl 17, dermed skulle man kunne rekke både vår kamp og Tysklands overkjøring av Argentina.

Alex goalla en perle av de sjeldne borte mot Odd mandag, og han får bære fram bønnen til publikum på klubbens sider:

– Jeg håper kommer mange folk, og så håper jeg selfølgelig at det hjelper litt av vi har gjort det ganske bra i det siste. Det hjelper i hvert fall oss med den støtten vi får fra tribunen, sier Mathisen

Ser man på de siste 4 kampene vi har hatt mot bartelandslaget på Ullevaal er det et tap, en seier og to uavgjorte. Og strengt tatt var det med mannskap som var svakere enn det dagens lag har prestert så langt. Og det er nettopp det det handler om. Vi hadde en strålende vårsesong, men frykten er at vi skal komme ned som en skinnfell i høst. Litt bekymret ble jeg i cupkampen mot Odd, men litt mindre bekymret etter mandagens kamp, spesielt da Ørnen satte den i stolpa etter en herlig vending.

Det er også verdt å merke seg at vi ikke har tapt i serien hjemme, RBK har ikke vunnet borte. Mao: det er gode sjanser for at dette blir en fin ettermiddag på Ullevaal.

Så lenge vi ikke tar en Vålerenga al a gamle dager.

U19 til semifinale
I NTF-turneringen på Hamar har våre gutter gått til semifinale mot Sandnes Ulf. Etter skikkelig grusing av Mjällby 5-1, nesten som Brasils tap gitt. Men Riki Alba scora tre, det gjør ikke alle tyskerne, uten sammenligning for øvrig.

Les mer på klubbens sider: Vi gleder oss til semifinalen

Åpent møte på lørdag
Klubben kjører videre med åpen og fin informasjon til folket, med åpent møte i anledning den økonomiske situasjonen. Vi siterer fra klubbens sider:

Vålerenga Fotball inviterer til et åpent møte lørdag 12. juli kl. 12.00 på Valle. Etter voldgiftsrettens dom i saken mot Stabæk Fotball har den økonomisk situasjonen forverret seg vesentlig. Styret i Vålerenga Fotball ønsker derfor å invitere til et åpent informasjonsmøte for alle med hjerte i Vålerenga.

Møtet blir avholdt lørdag 12. juli kl. 12.00, i kantina i Vallhall (inngang 1, 2. etasje). Vi vet at det å finne et tidspunkt i juli måned er vanskelig, men vi håper denne dagen kan passe for flest mulig.

Det er påmelding til møtet, link til påmeldingsskjemaet her

Dagboka syns det er utmerket at klubben fortsetter å informere på denne måten om situasjonen. Det skaper tillit og grunnlag for å håndtere situasjonen best mulig. Møt opp, still spørsmål og forstå.

Om hvorfor menn blir mus (og Berre ble mann igjen)
Når det er VM er det mange temaer som blir diskutert. Noen av dem er blitt gjengangere men diskuteres med ulik kraft. I virkelig gamle dager var ikke filming noe stort tema. Men gjennom 80 og 90tallet ble det mer av det og det virket ikke som reaksjonene var så store, selv om jeg husker godt forargelsen over Fostervold eller da en av de aller største (han vil jeg ikke huske lenger) fra Brasil latet som at skuddet traff han i trynet når ballen traff magen. I dette VM gjør Robben mfl det aktuelt igjen, men takket være USAs landslag kjennes det ut som det endelig begynner å bli noen mer positive holdninger mot filming også blant spillerne.

For det har lenge forbløffet meg og sikkert mange andre også: åssen er det mulig at spillere velger å fremstå slik de gjør, selv om de blir hata og driti ut. At de ikke skjønner det. At de blir ikke husket for det feteste målet de scoret i den mest avgjørende kampen, men for at de prøvde å få en motstander utvist ved å falle sammen som en pingle selv om slaget var på styrken til en fem-åring.

Og til og med egne supportere blir flaue over dem. Dagboka tror svaret ligger i stammementalitet. Akkurat som rosabloggere tror det ser fint ut med andenebb og D-cup på en tenåringskropp fordi alle venninnene har det tror nok mange spillere at striper i håret, tatoveringer og filming er ok fordi kompisene gjør det. Da handler det om holdningsendringer. Hvis kompisene dine ikke syns det er greit, så gjør du ikke heller det.

I Vålerenga er jeg stolt over at dette blir mindre og mindre problematisk. Ørnen hadde en litt flau en på vårsesongen, men innrømte det, og Rekdal sa det ikke var greit. Jeg tror han skjønner tegninga nå.

Og så har vi Morten Berre. Han har jo spilt ball siden krigen, og var med på at det var «greit» å filme. Han falt jo mange ganger tidligere i karrieren, og ryktet var ikke ufortjent. Men nå når han skal konkurrere med Daniel Berg Hæstad og Roar Strand om å bli den største legenden i Tippeligaen noensinne har han forandret seg. Morten faller ikke, han løper. Og scorer.

Mens andre unge spillere fortsatt går fra mann til mus har Morten gått fra mus til mann. Og mot RBK får du kanskje se det igjen.

Legg igjen en kommentar