Dagboka mandag 2. juni 2014

Dagboka i dag er mest opptatt av hvor lurt er det å la Vålerenga og Rosenborg spille seriekamp like før VM-finalen? Søndag 13. juli 18:00 møtes Vålerenga og Rosenborg på Ullevaal. Timen etter kampslutt, 21:00, går VM-finalen fra Brasil på TV-skjermene. Dette er så uholdbart at klubbene må kreve kampen flyttet. Folkefest på stadion Enhver … Fortsett å lese «Dagboka mandag 2. juni 2014»

Dagboka i dag er mest opptatt av hvor lurt er det å la Vålerenga og Rosenborg spille seriekamp like før VM-finalen?

Søndag 13. juli 18:00 møtes Vålerenga og Rosenborg på Ullevaal. Timen etter kampslutt, 21:00, går VM-finalen fra Brasil på TV-skjermene. Dette er så uholdbart at klubbene må kreve kampen flyttet.

Folkefest på stadion

Enhver fotballkamp skal være en folkefest, en dag der kollektivtransport og gater fylles av glade mennesker på vei til sin lokale stadion for å se sitt kjære lag kjempe mot tilreisende neandertalere og noksagter. Noen av disse kampene, som Vålerenga mot Rosenborg på Ullevaal, appellerer så til de grader til urinstinktet hos fotballglade mennesker at det er for årets høydepunkt å regne. Ikke bare for den harde kjerne supportere som møter til tross for uår og skabb, men også barnefamiliene og sofasliterne.

Kun et fåtall begivenheter kan stjele glansen fra en slik kamp, en av disse begivenhetene er nettopp VM-finalen.

Dermed har Norges Fotballforbund, i sin gjenkjennelige dårskap, akseptert fallende publikumstall til fordel for C More sin kyniske torpedering av folkefesten på stadion.

Ta ansvar, ikke skyld på hverandre

I kjent stil vil nok forbundet skylde på Norsk toppfotball, Norsk toppfotball skylde på klubbene, klubbene skylde på publikum, forbundet skylde på C more, klubbene skylde på forbundet, Norsk toppfotball skylde på forbundet, forbundet skylde på bredden, klubbene skylde på landslaget.

Joda, vi har vært her før og visa er omtrent den samme hver gang. Alle skylder på alle uten å peke på bjelken i eget øye. For oss som supportere er resultatet det samme, bare drit.

Sett hardt mot hardt

Fremfor denne runddansen er det på tide at klubbene setter hardt mot hardt og vise at det er de som eier både forbund, Norsk toppfotball og arrangementet på stadion. Er det én gang to av norsk fotballs lokomotiver skal på barrikadene og vise seg uenige, ta ansvar og være på supporternes side mot galskapen er det nå.

Ikke spør dere selv hva supporterne kan gjøre for dere, spør dere selv hva dere kan gjøre for supporterne.

Legg skammen for at dere brettet ned buksa for C More og Norges Fotballforbund ligge. Den eneste måten å bli kvitt de påfølgende skjønnssykdommene på er å snakke om det, få behandling og komme seg videre. Skam løser ingenting, det gjør derimot handling.

La apatien fare

Den som tier samtykker, og når både Vålerenga og Rosenborg sitter på henda og holder kjeft etterlater dere et inntrykk av at dere synes det er feiende flott å spille kamp i konkurranse med VM-finalen.

I flere år har dere, med rette, pekt på at publikum og supportere er fraværende. Lite engasjerte. At vi har sluttet å bry oss. Apatien har fått råde grunnen. Men nå er vi her! Vi bryr oss og vi vil det beste for våre klubber og det beste for våre klubber er at vi ikke drar lasset aleine men at Norges fotballforbund, Norsk toppfotball og klubbene kommer seg av vogna og drar den sammen med oss i stedet for å bare si hvor den skal dras.

Nå må dere på banen!

Alternativ arrangement

I dette ligger ingen forventning om at klubbene klarer å endre kamptidspunkt. Til det er dumskapen hos Norges Fotballforbund, Norsk toppfotball og C More for total og inngrodd. Derimot forventer vi å se en harmdirrende Stig-Ove Sandnes på Sportsrevyen der han gir oppsettet det glatte lag. Vi forventer å se Tove Moe Dyrhaug pryde avisenes forsider mens hun river seg i håret.

Får vi det skal dere til gjengjeld få dette arrangementtipset helt gratis. Når kampen mellom Vålerenga og Rosenborg blåses av (med lun 4-1-seier) åpnes portene for alle som vil mens storskjermer og tappetårn med gyllent øl rulles ut og VM-finalen vises på det største gratisarrangementet vi har sett i Oslo.

Eventuelt kan Vålerenga gjøre som 2. Bundesliga-laget i Berlin, FC Union Berlin, og og oppfordre folk til å ta med hver sin sofa på stadion for å få den riktige stemningen:

http://stadiumdb.com/news/2014/05/berlin_bring_your_own_sofa_and_enjoy_the_world_cup

Vålerenga i dag

Troppene på 23 VM-spillere må leveres FIFA innen midnatt. Vi er veldig spente på hvilke Vålerenga-spiller som er med der…

4 kommentarer til «Dagboka mandag 2. juni 2014»

  1. Meget bra innitiativ med «public viewing» etter match på Ullevål men som dere skrev at Vif trolig sitter med henda i lomma, kommer nok ikke det til å skje. Jeg skrev en del mailer i forkant av VIF – RBK til klubben når kampen krasja med Metallica konserten, men ble møtt med null interesse. Den kampen hadde bare vært trengt å flyttes 2 timer frem, og busser satt opp utenfor Ullevål til Valle. Hvor mange ekstra som hadde kommet til Ullevål hvis det hadde skjedd, kan man jo bare spekulere i, men så lenge dem ,potensiellt, kan tjene mer penge, skape mer liv, bør man søke slike løsninger!
    Det er ett problem med storskjerm på Ullavål; skal vi innvitere RævBK supportere til å se kampen? Har på følelsen at det kan bli ett heftig slagsmål!
    Den beste løsningen er å legge kampen til lørdan. Det kan jeg ikke se noe problem i. Regner med at begge lag, og deres supportere er tjent med det. Jeg synest vi burde stå sammen om ønske å flytte den kampen til lørdag den 12 (som den egentlig var berammet til hvis jeg ikke husker feil) og informere klubben snarest! Gud vet vi trenger HVER krone ekstra vi kan få i bill. intekter!!

  2. Forvent ingen ting av C More og NFF. I fjor i mai inviterte Vålerenga til Jubileumsfest lørdag 14.september kl19 på Kongressenteret. Vålerenga hatt fått ok fra NFF at kampen mot Brann søndag 15.september ikke skulle komme i konflikt med Jubileumsfesten! Da måtte selvsagt C More omberamme kampen til lørdag 14.september kl 18! Vi var mange som reagerte på dumskapen og truet med media oppslag for å vise hvor likegyldig C More og NFF var. Det endte med at undertegnede fikk beskjed via Vif media at hvis jeg gikk til media kunne kamflytting endre seg fra vanskelig til umulig! Så jeg burde tenke på konsekvensene hvis jeg gjorde alvor av å gå til media! Da sa jeg takk for meg som frivillig øyeblikkelig. Til sist seiret fornuften, var i tvil om den hadde eksistert tidligere, kampen ble spilt søndag. Er dessverre redd for at dette var et en gangs tilfelle.

  3. Synes kampen burde bli flyttet til mandag 14. juli. Midt i fellesferien, så burde være mulig for mange bortesupportere å komme seg til Oslo. Dessuten vil vel alle parter tjene mer på at kampen ikke spilles rett før VM-finalen?

Legg igjen en kommentar