Dagboka torsdag 17. oktober 2013

Dagens Dagbok dedikeres i hovedsak til å forklare vårt engasjement mot Yngve Hallén. Det er i alle fall sikkert at det engasjementet verken går ubemerket hen eller uten sympatier. Hallén ut Som den årvåkne leser av VPN, og en del av dere andre også har oppfattet, har VPN satt inn et ekstra gir for å … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 17. oktober 2013»

Dagens Dagbok dedikeres i hovedsak til å forklare vårt engasjement mot Yngve Hallén. Det er i alle fall sikkert at det engasjementet verken går ubemerket hen eller uten sympatier.

Hallén ut

Snipp, snapp, snute. Vi håper eventyret med Smørbukk snart er ute
Snipp, snapp, snute. Vi håper eventyret med Smørbukk snart er ute

Som den årvåkne leser av VPN, og en del av dere andre også har oppfattet, har VPN satt inn et ekstra gir for å omtale Yngve Halléns regime. Så kan du spørre, hva er det med de gutta der nå og den hangupen?

Vel, vi tror genuint på at Halléns regime skader norsk fotball. Vi syns det er innlysende at norsk fotball er i krise, og selv om Hallén ikke har eneansvaret for det er han og hans partnere vesentlige bidragsytere til krisen. Det handler om den dodgy måten fotballrettighetene ble solgt, om fokuset på elite og marked, om et tilsynelatende altfor stort administrasjonsapparat, om brutte løfter til kvinnefotballen og ikke minst: Drillos avgang og utskyvingen av Semb.

Ja, for oss handler det også om behandlingen av Vålerenga og Truls Haakonssen i overgangssaken, men den er faktisk ikke den viktigste.

Vi tror at det er altfor mye i norsk fotballs toppledelse som handler om dem, og altfor lite om oss. Fair play, inkludering og andre verdier manifseteres, men følges de opp? Selv om du skulle tenke at vi bare er noen rabiate supportere er vi i alle fall overbevist om at det finnes altfor mange spørsmål som får altfor mange negative svar.

Og basert på reaksjonen til disse skriveriene er det nok mange som tenker likt. VPN.no pleier å ligge på rundt 1500 lesere daglig (unike brukere som det heter på dataspråket). De siste to dagene har vi hatt 6000. DittOslo.no har lagt ut et av våre innlegg, Klassekampen harselerer på en vennlig måte med oss, men hadde ikke brydd seg om ikke de syntes dette var interessant. Folkeaksjonen på Facebook «Ja til kamper, nei til pamper» har over 2000 likes. Og etikkutvalget har plasser ansvaret for bråket hos Hallén. Les gjerne:

Og det er tydelig at det brenner på dassen til Hallen. Først måtte han sørge for et møte med Drillo. For å skvære opp. Vår tolkning: for å dempe kritikken. Så dukket han opp hos landslagsgutta før Island for å beklage bråket. Skulle likt å vite om spillerne følte det var en beklagelse eller om det var et forsøk på å samle troppene og vise seg der krisen er størst, litt sånn som politikere må stille der naturkatastrofene skjer. Så har Siem innrømmet dårlig personalbehandling :

Men det hjelper ikke med brannslukking nå, vi sliter med å tilgi renkespillet. Og snart kommer flere artikler fra oss, relativt mange sentralt plasserte personer har fått et behov for å prate med oss. Samtidig kaster våre lesere bensin på bålet, et bål som brenner fortjent. Vi anbefaler vår artikkel (jøss!) om Fair Play, og Sotahjørnet har laget en samlesak om hva de har skrevet mot NFF i flere år :

VPN har ikke tillit til at Yngve Hallen burde være fotballpresident. Har du?

Nord-Korea, eller Ullevaal?
Det bygger heller ikke tillit når vi leser historien i Dagbladet om klansmann og landslagssupporter Paul Erik Norton som hadde med seg et banner til Islandskampen med teksten «Takk Drillo – Get lost Hallén» og ble fratatt det på kampen fordi det var «støtende». Kommunikasjonsdirektør Graff kommenterer det slik:

– Det er vanskelig for meg å kommentere de ulike vurderingene som ble gjort. Jeg kjenner ikke til ordlyden på alle bannerne, men det blir gjort en individuell vurdering på hva som er sjikanerende. Og budskapet skal være godkjent før kampen.

Graff kan ikke si annet enn det nå. Og det er klart at hva som helst ikke kan henges opp. Men når vakta først ikke sier noe til Norton som forteller om banneret, for så å komme tilbake for å fjerne det, er det noen som har gitt dem beskjed om at «Get lost, Hallén» er støtende.

Men er det lov å fjerne banneret sånn? VPN spurte Jon Wessel-Aas, leder av den norske avdelingen av Den internasjonale juristkommisjonen. Hans svar:

– I utgangspunktet kan arrangøren på en lukket arena langt på vei bestemme hva som skal gjelde av regler for oppførsel der. Problemet er at arrangøren (eller private vakter som jobber for dem) ikke har lov til å bruke fysisk makt overfor folk (med mindre det skjer i nødverge, for å forhindre for eksempel fysiske angrep på seg selv eller andre). Det er det bare politiet som kan. Man kan nok også diskutere om det er i strid med ytringsfriheten å nekte bruk av ett banner (med ellers lovlig budskap), når man ikke nekter bannere generelt, men her er vurderingen vanskeligere.

Giancarlo banker Mexico
Jepp, Gonzales og hans kompiser slo Mexico 2-1 i natt. Og han skal i alle fall til VM. Allikevel er det sikkert noen som mener at Costa Rica er en bakgårdsnasjon i internasjonal fotball. Hva mener du, Hallén?

Rådhusklokkene i Oslo spilte Nystemten
Idag kl 1200 spilte våre rådhusklokker den låta. Som en hyllest til den nye regjeringen til bergenske Erna Solberg. Uansett parti (husker også Heikki Holmaas med Brann-drakta) blir jeg faen meg kvalm. Det er rett og slett forræderi mot Oslo.

Nakne menn
På Nettavisen kan du se noen av bildene med hockeygutta nakne. Det er ikke like støtende for oss som et «Get lost,Hallén»-banner er for noen i NFF-ledelsen, men vi foretrakk å se Vålerenga banke Stavanger Jålers. Og du kan se dem igjen i dag:

Vålerenga i dag
kl. 18.30 kommer Stjernen til å se stjerner på Jordal Amfi.

Og med det som var dagens beste setning(!) avslutter vi denne Dagboka.

‘Allo ‘allo: Spis en pamp. Da blir du mett. Og kvalm.

Legg igjen en kommentar