Dagboka fredag 9. august 2013

Vi ser mot søndagens makrellmassakre. Vi tar sjansen på å bedømme Rekdal. En dagbok som både safer og tar sjanser, med andre ord. Vålerenga – Start Det er altså Start som kommer. Det er ikke akkurat makrellfotball om dagen der. De ligger skikkelig på bånn av tabellen, har vunnet tre kamper, tapt ni og spilt … Fortsett å lese «Dagboka fredag 9. august 2013»

Vi ser mot søndagens makrellmassakre. Vi tar sjansen på å bedømme Rekdal. En dagbok som både safer og tar sjanser, med andre ord.

Vålerenga – Start

Det er altså Start som kommer. Det er ikke akkurat makrellfotball om dagen der. De ligger skikkelig på bånn av tabellen, har vunnet tre kamper, tapt ni og spilt seks uavgjort. Amin Nouri er der ennå, og har spilt nesten alle kampene. Et av mine irritasjonsobjekter fra flere klubber, Espen Hoff, er også der. Han er vel den som nærmest kan sies å ha levert varene for Start med 4 mål så langt. På sine beste dager er det derimot Solomon Owello som kan være den største utfordringen for Vålerenga, men så igjen virker det som om Owello ikke har så mange beste dager i år. Generelt stinker Start, og det er ikke bare pga råtnende makrell (som vi bare måtte si). Start har ikke vunnet en kamp siden de slo Odd borte 16.mai….

Valerenga-Sarpsborg_5-3_Tippeligaen_2013-044
Puss skjerfet og bli med til Ullevaal

Vålerenga derimot er i en fin stim. Med karmaen til Rekdal og verdens beste keeper har vi ikke tapt en kamp siden 25.mai da RBK slo oss. Tolv poeng på seks kamper er bra stil det. Med tre poeng mot Start kan vi nærme oss fjerdeplassen som kan lede oss ut til tap i Europa.

Og det er klart at Vålerenga skal klare å slå dette Start-laget – ganske greit også. Samtidig vet vi at Vålerengas forsvar er til de grader shaky ennå, og vi kan ikke stole på at Kongshavn skal ta alt som slipper gjennom – det er litt for mye forlangt. Så vi håper laget kjører angrep for alt det er verdt, fordi angrep virkelig er det beste forsvar for Vålerenga. Dersom Start får til noen sjanser blir vi nok nødt til å score noen mål.

Eller kan det faktisk hende at Rekdal ha fått skikk på forsvaret nå når vår nye danske jernmann er på plass. Med Muris rutine og Høgh burde det da være mulig å demme opp mer? Eller handler det om midtbane som ikke støtter forsvaret nok. Eller er sidebackene våre ikke gode nok til å hindre innlegg?

Eller all of the above? Hvem vet? Rekdal, håper jeg.

Dagboka tror på en ganske livlig kamp med tendenser til hawaii på midtbanen, texas i begge 16-meterne og syden på tribunen. Vålerenga vinner 4-0, etter at forsvaret vårt finner formen. Kongshavn får nesten intet å gjøre. Amen.

Rekdal

Etter sånn cirka et halvt år med Rekdal passer det med noen setninger om vår gamle messias. Rekdal sa vel tross alt at vi hadde mye å jobbe med og at laget ikke nødvendigvis kunne kjempe om gull i sin første sesong med han. Samtidig peker kurven oppover, og på tross av det utskjelte forsvaret sanker vi poeng og klatrer på tabellen. Rekdals planer ser ut til å fungere overordnet sett, selv om det som før er litt vanskelig for en legmann å se hva planen er. Før var det jo enkeltplaner for enkeltkamper, og det er nok ennå, siden han overrasker med nye laguttak gang på gang fremfor å kjøre inn en fast elver. Mest tydelig syns jeg han er på dette med å komme rundt på kantene og få til innlegg. Det sies ofte og de gangene vi ikke får det til er inntrykket at vi får problemer. Samtidig er offensive backer kanskje også en del av vår forsvarsutfordring. Men alt i alt ville denne Dagbokisten (!) si at Rekdal får jo godkjent karakter for sesongen så langt sportslig sett.

Så er det mannen Rekdal. Han er klart mildere og mer voksen i formen. Der jeg forventet med raserianfall og rakning over hele linja kommer han med den samme kritikken, men i roligere form. Han kan til og med vise storsinn som da han konstaterte at Tromsø var mye bedre enn oss. Samtidig har han sine usympatiske øyeblikk som da han sier at Kongshavn kunne tatt den ene scoringa til Tromsø (i en kamp som Gudmund redder for oss) og han tør fortsatt å si akkurat hva han mener. Hvilket er befriende i en verden av «korrekte» fotballkommentarer.

Alt i alt har Rekdal blitt mer voksen, kjennes det ut som. Og jeg tror hans planer for å bygge laget er mer velfundamenterte enn før.

Vålerenga i helga – Børst og Ball og fotball

Dagboka henviste i går, vi henviser igjen i dag. Det er en stor helg for deg som er Vålerenga, og du finner all nødvendig info på Klanens sider.

Også er det Vålerenga – Start kl 1900 på leiestadion Ullevaal Hageby søndag. Her finner du billettinformasjon.

Legg igjen en kommentar