Dagboka fredag 26. april 2013

Barcelona tar med seg Messi til Ullevaal 27. juli! Da blir det show, men først er det show mot både Røa og Ålesund. Det er allerede i morgen, og er du lett på labben rekker du begge kampene med ryddig margin. Også fyrer vi av litt mot fotballpampene Kjetil Siem og Pål Breen. Vi er … Fortsett å lese «Dagboka fredag 26. april 2013»

Barcelona tar med seg Messi til Ullevaal 27. juli! Da blir det show, men først er det show mot både Røa og Ålesund. Det er allerede i morgen, og er du lett på labben rekker du begge kampene med ryddig margin. Også fyrer vi av litt mot fotballpampene Kjetil Siem og Pål Breen. Vi er da supportere, det er fredag og derfor lar vi ikke sjansen gå fra oss.

 

Showkamp 27. juli

Allerede 12. april kunne dagboka fortelle at sommerens showkamp for Vålerenga blir mot Barcelona. Klubben er litt treigere enn oss, så de poppet nyheten først for 5 minutter siden. Dermed er det duket for spraglete tribuner da norske Barca-supportere fra hele verden innstiller seg på å fylle lommeboka til Oslos stoltet. Fint, hæ?

Ikke nok med det, i kontrakten mellom partene er det  presisert at Messi, den stuttvokste argentineren, har å spille. Sikkert ikke uavhengig av skader, så da antar vi han er nettopp det. Positive folk skal lynsjes!

Den våkne leser vil sikkert stusse på datoen og tenke det er fryktelig nære bursdagen til Vålerenga. Og det er helt riktig. To dager senere er nemlig jubileumskampen mot Sarpsborg. Om spillerne vil være slitne etter å ha gitt alt mot spanjolene? Lite tyder i grunn på det. Når så du spillerne sist gav alt? Akkurat. Og slitne? Ikke i det hele tatt. Dersom det skulle bli slik at spillerne har begynt å engasjere seg før denne kampen triller Rekdal sikkert inn hele andrelaget, laget som foreløpig har imponert mest på gress i Vålerengafamilien så langt i år. Om saken sier Rekdal til klubbens sider:

Vi må naturlig nok ta hensyn til at vi har en tellende kamp to dager senere, så mange vil nok få sjansen mot Barcelona. Vi ønsker allikevel å matche våre beste spillere også i perioder av denne kampen, og tror vi kommer til å løse dette på en bra måte så vi er godt forberedt til jubileumskampen.

For øvrig vil dagboka få informere alle supportere, og ikke minst kommentatorer, om at det ikke er skille på uttalen av «B» og «V» på spansk. De ender dermed opp med en hybridløsning hvor det høres ut som om man prøver å si «V» umiddelbart etter rotfylling hvor kjeven fremdeles lider under sterk bedøvelse. Sagt på en annen måte, slutt med tydelig uttale av «B» når dere uttaler Barcelona.

 

Spør Mos

dittOslo fortsetter å være Norges feteste nyhetstilbyder og nå tilbyr de nettmøte med Mos. Fra 13:00 er han klar til å svare på stort og smått, men det er ingen grunn til å vente med å sende inn spørsmål. Gjør det allerede nå ved å bruke kommentarfeltet her.

 

Makt i hender som folder seg rundt penger

Norsk supporterallianse synes det er en skikkelig dårlig idé å slå sammen idrettsforeningenes demokratiske valgte styrer og det bedriftstyret som skalter og valter med eliteavdelingenes verdier. Dagsavisen omtaler det som et grasrotopprør mot det som er Vålerengas forslag om å myke opp regelverket som regulerer investorers og aksjeselskaps innflytelse. Angivelig synes også NFF dette er et strålende forslag og i kjent stil kan forbundet hoppe bukk over hele forbundstinget og sine medlemmer og klubbe gjennom dette som vedtatt.

Det får Per Arne Flatberg i Norsk Supporterallianse til å se rødt:

Dette betyr en innsnevring av demokratiet, og det betyr at medlemmene i norsk fotball blir overkjørt av forbundsstyret uten at fotballens høyeste organ er involvert.

Flatberg ønsker seg klubber styrt av medlemmene, ikke av folk med overskuddslager av penger. Kjetil Siem på sin side synes det er dritlurt å selge idrettsforeningene til investorer:

Spør en Molde-supporter om han vil at Røkke skal trekke seg ut, eller en Lillestrøm-supporter om hun vil at Pål Berg skal trekke seg ut. Det vil de naturligvis ikke,

Vi skal ikke stikke under en stol at vi har hatt årelang beundring for Kjetil Siem. Helt siden han og Rekdal gråt en svett sammen har de fleste Vålerengasupportere hatt et bilde av Siem på nattbordet. Derfor er det trist å konstatere at Siem har blitt helt rar.

Ja, fotballen i Norge har et par investorer som ikke forventer avkastning av betydning, i hvert fall ikke i kroner og øre. Det alene bør ikke gi grønt lys for at en tilfeldig fyr, som for eksempel Brynestad, skal kunne kjøpe opp en hel klubb og få den til å se ut som et nabolag i Syria. Vi kan rett og slett ikke ha det slik.

Endatil har Siem fått frekkhetens nådegave når han omtaler demokrati, for han mener det vil være demokratisk problematisk å ikke snakke med investorer:

Ja, vi må få til en dialog om dette forholdet. Å fastslå at det ikke skal være noen dialog, er i alle fall udemokratisk.

Det skurrer alltid når noen fra NFF snakker om demokrati, nyere historie viser vel at dette ikke er deres sterke side (hei, TV-avtale). Også er det ikke organisasjonsdemokrati å samtale med eksterne interessenter, organisasjonsdemokrati er å involvere medlemmene. Og det synes vi det er på høy tid å gjøre, start allerede på fotballtinget.

Vi har ikke glemt Pål Breen oppi dette. Vi forstår du ønsker tilgang på mer penger til Vålerenga og sånn sett er du en hederskar. På den annen side, å la investorer styre hele skuta er en dårlig plan. Det er heller ingenting som tyder på at Vålerenga, eller norsk fotball generelt, blir særlig bedre av mer penger. Antagelig vil det være best for sportens utvikling at den besitter færre penger.

For øvrig kan det her være på sinn plass å informere om at hvem som helst kan bli medlem av Vålerengens idrettsforening. Du trenger ikke spille fotball for å ha stemmerett på årsmøte. For oss støttemedlemmer koster det bare 230 spenn for et helt år. Da får du også fagbladet Vålerengagutten på kjøpet.

Du finner info om innmelding her.

 

Dynamitt på Røa

Vålerengas vakre damer har fått en start på sesongen som ikke er helt krise. Første kamp ble rett nok tap, men i første hjemmekamp lugga vi poeng fra Kolbotn. Etter å ha ligget under 0-2 viste våre kvinner hva som bor i dem og det hele endte altså uavgjort.

Til lørdag er det duket for ny runde, denne gangen borte på Røa. Røa har pådratt seg det fengende, og norske, slagordet «Dynamite Girls». At fordøyelsesbesvær og flatulens skal gi deg et slikt kallenavn er i grunn litt ufint, men hver sin lyst. Endatil har de malt en hel bil med dette illeluktende slagordet, en bil som har fulgt rundt på Vålerengas arrangementer i vinter. Enten det har vært noe i Vallhall eller på Jordal har denne bilen stått på utsiden. Spesielt.

Uansett, damene er klare og trener Cecilie Berg-Hansen og omtaler Røa på følgende nedrige vis:

Det blir nok en tøff kamp. Røa har mistet en del spillere, men de er sterke som lag. Vi vet at vi kommer til å møte et lag som er veldig på og som har lyst på tre poeng.

Ja, ikke akkurat noen kraftsalve. Cecilie har mer på lur, les hele intervjuet på damenes sider. Kampen begynner for øvrig 15:00

 

Klovneri på Ullevaal

Damekampen slutter en drøy time før Ålesund går på årets første tap. Artig nok skjer det mot Vålerenga på Ullevaal. Det føles litt merkelig å ha slik klokketro på seier etter den lite overbevisende seriestarten til Vålerenga, men dette er nettopp en kamp Rekdal nekter å tape. Spillerne kan antageligvis mene akkurat hva de vil om den saken, denne kampen vinner Rekdal helt på egenhånd. Noe annet skulle tatt seg ut.

Det er i hvert fall vår påstand, Rekdal er, til vår overraskelse, uenig:

Jeg er ganske kald på det der. Det blir artig å møte Aalesund, akkurat som det er artig å møte Rosenborg og Brann. Jeg gruer meg ikke til denne kampen, for å si det sånn. Den dagen jeg begynner å grue meg til kamper slutter jeg.

Nå er dette sitatet lugga fra Aftenposten, avisa vi ikke alltid skal stole på, så det er ikke sikkert det betyr all verden.

Siden herrenes kamper starter i hytt og pine minner vi om at denne kampen starter 18:00, ikke 15:30 som det også gjør noen ganger på lørdager. Det betyr at du møter umiddelbart etter kampslutt på Røa og forbereder strupen på å synge kjerka, en hymne du ikke slutter å synge selv om musikken stopper. Som Klanen presiserer:

Kjerka starter altså etter at spillerne har entra banen. Låta er såpass lang at man ikke rekker hele og speaker kutter lyden ca når gitarsoloen skal komme. Poenget, og meningen er da at vi supportere skal fortsette å synge Kjerka til den er ferdig  selv om spillet har startet. 

Merkelig å måtte presisere dette, tror folk de er på karaokeshow?

 

Vålerenga i dag

– Stikk på Vertshuset. Er Mikkel der gir du ham en klem, han trenger det.
– Bohemen Live er tidenes snakkis, se nyeste episode.
– Golden Goal var på Valle tidligere i uka, programmet går på TV. I kveld.
– Still opp på Bohemens quiz.
– Finn en tagger og le av hans skostørrelse
– Gi en slant til Enga-TIFO uten å kreve og ta over hele organisasjonen

Tifo

En kommentar til «Dagboka fredag 26. april 2013»

Legg igjen en kommentar