Dagboka tirsdag 15. januar 2013

Noen kommer – andré går, og hundepatruljens dager på Valle er talte. Men først litt om serieåpninga i Bergen Vi veit ikke dag og klokkeslett, men stedet er Bergen og laget er Brann. Heldigvis ingen Ojo, han dro til Belgia i går. Til gjengjeld møter vi vår kjære Jesus-mann, den østerrikske superspissen Martin Pusic. Vi … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 15. januar 2013»

Noen kommer – andré går, og hundepatruljens dager på Valle er talte. Men først litt om serieåpninga i Bergen

Vi veit ikke dag og klokkeslett, men stedet er Bergen og laget er Brann. Heldigvis ingen Ojo, han dro til Belgia i går. Til gjengjeld møter vi vår kjære Jesus-mann, den østerrikske superspissen Martin Pusic. Vi gruer oss litt, men ikke mye.

Nytt fjes eller trynefaktor?
Reka har tatt grep om feiekosten. Førstemann ut døra på Valle er toppspiller-utvikler André Bergdølmo. I følge vif-fotball.no forstår Bergdølmo at klubben har et ønske om et nytt ansikt inn i trenerteamet og har respekt for valget klubben har tatt. Mens han holder maska på klubbsidene, er tonen en helt annen overfor TV2sporten der han er svært skuffet over avgjørelsen som kom som lyn fra klar himmel.

Reka poengterer på klubbens sider at Bergdølmo er en veldig fin fyr med masse fotballkompetanse og takker for den formidable jobben Bergdølmo har gjort for Vålerenga det året han var her.

I første omgang ser vi ikke helt meninga, på samme måte som vi kritiserte dame-og sametrener Per Marthias Høgmo for å kreve at folk måtte sparkes fra klubben for å gi plass til Høgmos håndplukkete menn fra Hønefoss.

På den annen side, André: Vi så at du kom. Vi registrer at du går. Men hva som skjedde mellom disse hendelsene er vi ikke fullt så sikre på.

SISTE: Ikke før hadde Bergdølmo tømt garderobeskapet før danske Michael Schjønberg steppa inn og stappa sakene sine inn i tomrommet. Vi kjenner ikke til mannen, men så lenge Rekdal gjør det, regner vi med at det er lurt. Les siste nytt om mannen med solid tysk og dansk trenererfaring på vif-fotball.no

Produktstyrking
Publikumsfiendtlige NFF snur på flisa for å ta opp kampen med TV. Nå skal også tilskuerne på stadion få se reprise av kontroversielle situasjoner. Storskjermreglementet er revidert. På fotball.no fant vi den nye ordlyden i regelverket:

– Repriser av mål og andre positive hendelser kan vises i den utstrekning det finnes hensiktsmessig og forsvarlig. Andre hendelser i kampen kan kun vises i reprise én gang umiddelbart etter hendelsen, og kan ikke repeteres etter dette. Repriser skal vises uten lyd.

For så vidt greit dette, affal for dem som går på fotballkamp for å se på TV. Men det vi biter oss mest merke i, er at mål beskrives som en utelukkende positiv hendelse. Baklengs er baklengs og etter vårt skjønn like negativt som før.

Stadionbygginga i gang?

 

Nils Thomas Brevik
Foto: Nils Thomas Brevik VPN takker ærbødigst.

Vi har registrert at rivinga av velodromen på Valle endelig er i gang og tolker det som at Vålerenga snart har storstua klar. Hvor politiet nå skal trene bikkjene sine veit vi lite om, men tipper de går undercover og finner sin underjordiske plass sammen med skøytefolket i etasjene seks fot under kunstgraset på Vålerenga Stadion.

Flyttesalg
Lenge før stadion står ferdig har et annet medlem av Vålerenga-familien etablert seg i strøket. Sjappa flytter fra Oslo S til Fyrstikktorget og selger ut det meste av det de har liggende i lokalene på Østbanen. Fra 18. til 26. januar er muligheten til skikkelige kupp for alvor til stede:

Vi starter tømmingen av butikken fredag 18 januar kl 10:00 med 50 % på alle varer (gjelder ikke skitøy og jubileumsvarer) lørdag 19 januar fortsatt 50 % på alle varer. Mandag/tirsdag 20/21 januar : 60 % resten av uka 75%.Hvor lenge tør du vente ? Det fylles ikke på med varer.
Vi har også igjen 200 drakter fra sesongen 2012, disse selges til kr 100,- pr stk ferdig rabattert.

Hovedsponsor
I fjor fikk Nordea noen biter av Vålerenga i vranga, det var en og annen uheldig episode som firmaet ikke likte å bli assosiert med. Nå er Nordea ute og den viktigste konsekvensen for oss supportere er at vi nå får kjøpt fjorårsdrakta på supersalg, kun kr 100 pr stk. Så spørs det da hvor riktig det er å gå rundt som levende reklameplakater for et firma som sammen med resten av bankvesnet står for verdier vi i Vålerenga helst ikke vil assosieres med.

Dum dom
Nestleder i NFFs Doms-og sanksjonsutvalg, Øyvind Skaara, skårer langt under middels når det gjelder å forklare hvorfor det var riktig å gi Vålerenga større bot enn Lillestrøm etter Ildfesten på Ullevål i nest siste serierunde i fjor. At han skårer høyt i NFF med sine åleglatte bortforklaringer er en helt annen sak. Vi viser til VPNs intervju med mannen: NFF-utvalget forklarer dommen

VPNs avdeling for Kjøpepress
Kjøp bok
Kjøp sesongkort for damefotball
Meld deg inn i Klanen
Meld deg inn i foreninga

Og til slutt minner vi om at om du vil sitte ringside når Vålerenga spiller cupfinale om drøyt 10 måneder, må du ha sesongkort for mannefotball. Det koster ikke mer enn en liten NRK-lisens (som kreves for å se finalen på TV)

Vålerenga i dag
Vålerenga – Sparta på Jordal i kveld klokka 1830

Legg igjen en kommentar