Dagboka tirsdag 3. april 2012

I den stille uken rasler vi med avispapir vi helst skulle glemt å kjøpe, men vi har ikke glemt jubileumsforestillingen på Oslo Nye.  Har du?   Dagens VG-Superbørs Andre serierunde er ferdigspilt. Vålerenga er under midten. Sogndal blir seriemester og ellers har VG-sporten ofra mye papir på svært lite. Superbørsen fanger opp alt en gjengs … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 3. april 2012»

I den stille uken rasler vi med avispapir vi helst skulle glemt å kjøpe, men vi har ikke glemt jubileumsforestillingen på Oslo Nye.  Har du?

 

Dagens VG-Superbørs
Andre serierunde er ferdigspilt. Vålerenga er under midten. Sogndal blir seriemester og ellers har VG-sporten ofra mye papir på svært lite. Superbørsen fanger opp alt en gjengs fotballsupporter faktisk driter i. Hvem spør om topp 5 på keeperpasninger? Hvor interessant er det at 761 Godset-pasninger gikk til medspiller og resten av de 1003 endte utafor banen eller hos en vålerengaspiller. De er jo verre enn fordums skøyte-nerder disse nye fotballjournalistene. Telle-telle-telle. Skrive-skrive-skrive-sprøyt.

 

Harmeet Singh topper VG-børsen med 7 blank, bare slått av en kanarifugl på grunn av alfabetregelen. Men er det etter én eller to runder? Og om det er etter to, eller kun den andre runden, hvorfor er ikke Fegor Ogude på lista? Er det fordi han er på andreplass på lista for korrekte pasninger, med 81% korrekte pasninger bak vinneren som har 77%?  Lars Hirschfeld har 23 pasninger til medspiller, det utgjør faktisk 62%, men hva med de resterende 9?

 

Ja, ja. Noen må alltid drive med noe og alltid driver dem det litt langt. Savner du en blyantstump og kampprogram med pasnings-, offside og frisparkskjema når du er på kamp? Ikke vi heller.

 

– Om hundre år er allting glemt
Tenkte de sånn? Trodde de på det? Gutta i kassesnekkeriet i Vålerenggata 29 , ofret de en tanke på at det de skapte ville bli fortært av historiens vind og vær lenge før den fjerne framtida 2013 var over oss?  Nei da. Klart en og annen offside eller en klønete corner har gått i glemmeboka i løpet av ni og nitti år, men ellers ligger alt gjemt der ute et eller annet sted. Det gjelds bare å få lokka det fram og samla det.   

 

Oslo Nye Teater er på jakt etter vålerengahistorier. I september i jubileumsåret neste år er det premiere på jubileumsforestillingen med arbeidstittel Vålerenga i hundre. Forestillingen blir ingen revykavalkade over VIFs hundre år lange historie, sa manusforfatter Kjetil Indregård til aftenposten.no for en måned siden.  Dette skal bli en bydelshistorie der en oppdiktet familie følges gjennom fire generasjoner.

 

Og nå er vi ved poenget: Vålerenga Idrettsforening og Oslo Nye Teater inviterer alle Vålerenga- og Oslo venner til å fortelle sine Vålerenga-minner og historier. Ved hjelp av disse verdifulle bidragene  vil teateret bli inspirerert til å lage en rørende, morsom og ekte forestilling om jubilanten. Send inn din historie på eget skjema på denne siden  

 

For noen år siden gikk VIF og VPN sammen om en konkurranse om publikums beste vålerengaminne.  Alle som bidro med noe til serien Vålerenga i mitt hjerte bør børste støv av historien sin og sende den  inn til Oslo Nye.  For øvrig er teatergjengen hjertelig velkommen til skattejakt i VPNs hemmelige arkiver.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar