Dagboka mandag 5. mars, 2012

Det var ingen spesielt hyggelig helg for a-laget som fikk grisebank av Djurgården. Men Yssouf Koné, Mohammed Fellah og 2. laget er på gang. For a-laget så sto det 4-0 til slutt og rapportene fra Stokholm er ikke spesielt lystelig lesning. Vel vel, det er heldigvis en treningskamp det er snakk om, så vi skal … Fortsett å lese «Dagboka mandag 5. mars, 2012»

Det var ingen spesielt hyggelig helg for a-laget som fikk grisebank av Djurgården. Men Yssouf Koné, Mohammed Fellah og 2. laget er på gang.

For a-laget så sto det 4-0 til slutt og rapportene fra Stokholm er ikke spesielt lystelig lesning. Vel vel, det er heldigvis en treningskamp det er snakk om, så vi skal ikke bli alt for hissige ennå, men vi kan heller ikke si at den smule optimisme vi fikk opparbeidet i løpet av La Manga turneringen ble vedlikeholdt. Eller for å si det med VG: VIF hadde tydelige problemer med å henge ordentlig sammen som lag i treningskampen. Martin Andresen fikk nok å rette på før serieåpningen.

Når vi i tillegg leser på eget nettsted at «plan B» fortsatt ikke finnes er det vanskelig å være glad. Kanskje Veigar Pall Gunnarsson kan hjelpe?

– Dette er pinlig og en skam. Det er viktig å innrømme det. Etter den godfølelelsen vi tok med oss fra La Manga, føles dette tungt. Alt som kunne gått feil, gikk feil. Kanskje vi er mentalt slitne, eller trøtte i kroppen. Vi er i hvert fall ikke så dårlige. Så det gjelder å stå på og prøve å få godfølelsen tilbake så fort som mulig, sier han til VIF TV.

Marcus Pedersen fikk seg en smell i kampen mot Slovenia og spilte dermed ikke da han ikke ville riskere noe for denne skarve treningskampen. Hans ord er også ganske forutsigbare: – Det glelder å glemme det som skjedde, for det var ikke noe å skryte av. Men det blir bra. Og jeg liker meg meg godt i Vålerenga nå, sier en tydelig spillesugen Pedersen til VIF TV.

Andrea Loberto var heller ikke fornøyd.

– Dette var for dårlig. I dag møter vi et lag som er mer innstilt til kamp enn oss og et lag som var kvikkere og kjappere enn oss, sier han til vif-fotball.no etter kampen. Og fortsetter – Vi var ikke samlet som lag verken offensivt eller defensivt i dag og det virker som vi ikke hadde riktig fokus på kampen.

– Vi hadde en del unødvendige balltap framover i banen og vi var ikke dyktige nok i gjenvinningsfasen i dag. Den typen passiv holdning sprer seg bakover og da blir vi også passive i støtingen vår og i kontradekningen. Da fikk dessverre Djurgården muligheten til å løpe over oss.

For å være helt ærlig så synes vi å huske akkurat dette problemet fra i fjor også, så vi håper virkelig at det er mulig å gjøre noe i løpet av de tre ukene som gjenstår før seriestart.

2. laget

Noe bedre, for ikke å si en hel del, bedre gikk det for 2. laget som slo Eidsvoll Turn 4-3 i Vallhall. Ikke minst fordi Yssouf Koné fikk spille en hel omgang, med scoring, og Mohammed Fellah en hel kamp. Sikkert godt med tanke på at en rekke småskader hos begge har hindret en skikkelig sesongoppkjørning.

– Han fikk lite innlegg, men innsatsen i boksen var bra. Han ble derimot pakka godt inn av Eidsvold Turns forsvarsspillere som nok synes det var stas å møte en så stor profil. Det tar nok et par kamper til før han er i ordentlig matchform, men han er stor på trening så han nærmer seg, er André Berdølmos ord om Koné på vif.no.

Vi slenger med samme manns vurdering av Fellahs innsats i samme slengen.

– Fellah gjør en del bra ting med ballen men han blir behandlet tøft. Eidsvold Turn hadde tydeligvis bestemt seg for å være ekstra tøffe med han og de var stygge med han i et par situasjoner. Sånn må dessverre kanskje tekniske spillere regne med mot dårligere motstand av og til, og samtidig burde han kanskje ikke oppsøkt situasjoner hvor sånt kan skje, sier Bergdølmo.

Legg igjen en kommentar