Dagboka onsdag 31. august 2011

Det handler om over- og underganger i dag, men ellers er denne dagboka helt Nils. Viktig melding til for eksempel Bjørn Helge Riise og/eller Celso Borges: I forbindelse med lukkingen av overgangsvinduet vil Norges Fotballforbund holde kontoret åpent for levering av saker i dag fram til klokka 24. Komplette overgangs- og utlånspapirer med originale signaturer … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 31. august 2011»

Det handler om over- og underganger i dag, men ellers er denne dagboka helt Nils.

Viktig melding til for eksempel Bjørn Helge Riise og/eller Celso Borges:
I forbindelse med lukkingen av overgangsvinduet vil Norges Fotballforbund holde kontoret åpent for levering av saker i dag fram til klokka 24. Komplette overgangs- og utlånspapirer med originale signaturer kan leveres på Ullevaal Stadion frem til midnatt. Ufullstendige, ikke komplette, overgangs- og utlånsaker vil ikke kunne registreres med spilletillatelse før neste overgangsvindu.

NB! Forvaltningsseksjonen har flyttet tilbake til Fotballforbundets lokaler i 2. etg. Sognsveien 75 inngang j (mot T-banen).

Høsten er over oss, det er på tide å skalke trekkfulle luker. Ikke et pip fra Valle, gutta der oppe veit å holde kjeft, uten at vi av den grunn nødvendigvis tolker den øredøvende stillheten som tegn på nye signeringer i tolvte time. Men den som lever får se, det er langt fra sikkert at overgangsmarkedet er helt dødt.  VPNs Ryktebørs holder dere kontinuerlig oppdatert om ferske overganger.

Overgangstider
Rosenborgs sure ansikt utad gjennom altfor mange år, direktør Nils Skutle, valgte å trekke seg framfor å bli sparka fra jobben. I Dagbladet lørdag så Morten P nærmere på hva direktørens undergang vil føre til i norsk fotball:

– Nils Skutles avgang forrykker maktbalansen i norsk toppfotball. Fram til nå var NTF-sjef Niels Røine og RBK-kameraten Skutle Norges dominerende duo. Mange sa faktisk at de gjorde som de ville. Så da nyheten om Skutles avgang nådde Ullevaal stadion må røine ha følt det som om han mistet et bein – ikke bare en alliert.

Ja, og hva så? Hva har dette med oss å gjøre? Mye. Hør, hør:

– Samtidig rykket VIF-direktør fra i køen hva innflytelse i toppfotballen angår. Breen er fotballederen som faktisk våger å være i opposisjon, ta ordet og som snakker høyt om åpenhet framfor lukkete prosesser. Røine og Skutle har hele tiden valgt å holde kortene tettest mulig til brystet . Så å tro at Breen nå vil synge enstemt med Niels Røine er ikke bare å ta i – det vitner om total umusikalitet.

Breen og Røine treffer nemlig sjelden en tone sammen. Det vil NTF-sjefen få merke for alvor.

Vi gleder oss til fortsettelsen og kommende tider som vil vise om Morten P sine profetier holder vann.

Undergangstider
Norsk fotballs fem forsøk på å blande seg i europeiske gruppespill gikk rett i dass. Toppfotballsjef Semb har lenge ment at eliteserien bør ha færre lag, og han mener saken igjen er aktuell etter de nye svake resultatene i Europa. Etter at RBK ble rundspilt på Kypros sa han til VG at en redusering fra 16 til 12 lag i eliteserien vil gi den rette balansen og spissing av konkurransen.

Vi er enige i at seriekomiteen bør ta noen runder på dette, selv om vi ikke tror det er her fotballskoa trykker mest. Vi minner om at det var 14-klubbserie de årene RBK hadde klippekort i gruppespillet i Champions League, så å gå ned til 12 lag høres litt panisk håpløst ut. Men å gå tilbake til 14 vil gi fire serierunder mindre og det vil da være lettere å tilpasse terminlista så det kan legges bedre til rette for norske lag i den tida de skal ut i kvalifisering. Vi husker med gru åssen NFF pøste på med cup-og serierunder i beste kvalifiseringstid uten å bry seg om UEFAs oppsett som var kjent lenge før vår hjemlige terminliste skulle snekres. Er det rart Reka blei forbanna?

Etter hvert har NFF skjerpa seg. Med 14-klubbserie og litt variert fotballferie kan det gjøres enda bedre, og ved å lette på tett kampprogram i juli/august vil redusert antall lag i serien ha litt å si når norske lag skal finne igjen veien til Europa. Bortsett fra det har det ingen betydning i det hele tatt. Annet enn at Nils Johan Semb tror det blir lettere for RBK å hevde seg i en ti- eller åtteklubbserie, for det er jo det viktigste for ham, at RBK er på topp og igjen sykelig dominerende i landet.

En siste kommentar om toppfotballsjefens dømmekraft – ..eh.. drømmekraft – når det gjelder drømmen om Europa. Han terper stadig på at klubbene må prioritere Europa mere. Hæ? Prioritere i forhold til hva? Til Tippeligaen? Så vidt vi veit er seriegull obligatorisk inngangsbillett til verdens-herredømme og Champions League, så hva er så fordømt galt med å prioritere serien, Nils Johan?

Legg igjen en kommentar