Dagboka torsdag 11. august 2011

Fin fotball på Ullevål i går. Tsjekkia ble knust, men viktigere var det at vi fant oppskriften som kan snu trenden for Vålerenga – Gå ut og ha det gøy! Vi forhåndsdømte landslaget i dagboka i går. Der vi ventet oss et nitti minutter langt gjesp fikk vi fotballunderholdning med pasninger stort sett langs bakken, … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 11. august 2011»

Fin fotball på Ullevål i går. Tsjekkia ble knust, men viktigere var det at vi fant oppskriften som kan snu trenden for Vålerenga

Gå ut og ha det gøy!
Vi forhåndsdømte landslaget i dagboka i går. Der vi ventet oss et nitti minutter langt gjesp fikk vi fotballunderholdning med pasninger stort sett langs bakken, klassisk vingspill og spillere som fulgte opp framover samtidig som det fungerte prikkfritt defensivt. Moa-magi, sprudlende selvtillit og lave skuldre er noen av stikkordene. Selv Drillo var overrasket og imponert over hvor godt mannskapet hans spilte. I følge VG var Egil Olsens siste ord til spillerne i garderoben en bønn om at de måtte slippe seg løs og ha det gøy der ute. Det så det ut som at de hadde. Det minnet nesten om hvordan vårt kjære Vålerenga tok seg ut i brorparten av kampene i fjor.

– Gå ut og ha det gøy! Når sa du det til gutta sist, Martin? De virker jo vettskremte der ute. Livredde for å gjøre feil. De er tilbake i det samme sporet som den gangen du selv spilte og lekte diktator på midtbanen, den gangen ingen våget å foreta seg noe uten å kaste et prøvende blikk bort på deg for å få velsignelsens nikk og tillatelse til neste trekk.

Vi veit vi overdriver og vi veit vi ikke har spesiell god peil på hvordan ting arter seg mellom trener og spillere i forhold til spilleplan og gjennomføring av den. Etter landskampen i går var jo selv Drillo overrasket over det spillerne fikk til. Med andre ord et tegn på at treneren ikke har kontroll på eller ansvar for det som skjer, et tegn på at graden av suksess ligger vel så mye på spillernes skuldre, om noen skulle ha glemt det. Og de skuldrene må senkes. Ikke nødvendigvis ved hjelp av fysioterapi og armhevinger, men med en obligatorisk snarvisitt innom det mentale støtteapparatet. Ja, det gjelder deg også, Martin! Vi tipper Cecilie sier det samme som Drillo: – Gå ut og ha det gøy!

Løpet er kjørt på alle fronter. Tida er inne for å ha det morsomt nå. Vi har tolv kamper på oss til å finne fram godfølelsen som skal tas med inn i neste sesong, som det heter. Den første kommer i morgen. Vålerenga har tapt alt hittil i år, det som gjenstår er å vinne tilbake leiken. I morgen glemmer dere at dere risikerer å tape. Mer skal det ikke til for å vinne. Til gjengjeld forsikrer vi at vi tåler nederlag i Skien, bare vi får se små glimt av storhet igjen.

Ny potet
Ikke før har poteten over alle poteter, sjefspotet Freddy dos Santos, gått på en smell og mulig er ute for ever, så triller en ny potet inn i sekken på Valle. Fersk nypotet fra en potetåker i Follo, også kalt Ski stadion. Benjamin «Benja» Dahl Hagen har et venstrebein som er like godt som det høyre og motsatt. Han kan spille på alle plasser i forsvaret og er skapt for knallharde langskudd. 23-åringen har seks sesonger bak seg for Follo, de siste årene som bærebjelke for klubben, leser vi på hjemmesiden til Follo FK, før det spilte han for Oppegård og Kolbotn. Velkommen til klubben, Benja. Sees kanskje allerede i Sarpsborg eller mot Haugesund på Ullevål i slutten av måneden.

Vålerenga i går
Strandberg spilte hele og Singh første halvdel i U21-kampen mot Skottland i Glasgow i går. Begge tapte 3-0.

Vålerenga i dag
Pilkast på Bohemen.

Vålerenga i morgen
Det kan være smart å la være å skåre mål om en ønsker å vinne noe. Mer om det i fredagsboka.

Legg igjen en kommentar