Dagboka mandag 18. juli 2011

Det begynner å bli vann mellom båtene i toppen av Tippeligaen, dessverre øker avstanden i feil ende for vårt vedkommende. Molde vinner mens vi gikk på ny smell. Det er 11 poeng opp til det fotball handler om. Kampen mot Tromsø Referat og spillerbørs finner du i egen artikkel, her er dagbokas subjektive oppfatning av … Fortsett å lese «Dagboka mandag 18. juli 2011»

Det begynner å bli vann mellom båtene i toppen av Tippeligaen, dessverre øker avstanden i feil ende for vårt vedkommende. Molde vinner mens vi gikk på ny smell. Det er 11 poeng opp til det fotball handler om.

Kampen mot Tromsø
Referat og spillerbørs finner du i egen artikkel, her er dagbokas subjektive oppfatning av kampen:

Vålerenga 2011 er en svært spesiell utgave. Når ting fungerer ser vi ut som et fotballag med internasjonalt snitt, vi driver nesten en egen idrett her hjemme. Når ting låser seg ser den samme spillestilen provoserende naiv og fantasiløs ut. I går var spillet egentlig ikke så ille. Første omgang er en jevn affære og med fortjent uttelling på Konés brassedruser i tverrliggeren så ville vi hatt en helt annen kamp. I stedet fikk Tromsø den andreomgangen de ville ha. Et Vålerenga som måtte spille på risiko og et Tromsø som ikke har større krav fra omgivelsene enn at de kan ligge dypt og kontre på eget gress. Til slutt ender det 4-1 til tross for at Vålerengas spillere skåra 3 mål og Tromsøs bare 2..
 
Martin bøtelagt
Martin Andresen fikk 15 000 i bot for sine kommentarer til Kjetil Sælen etter kampen mot Strømsgodset. Vålerenga og Martin Andresen er derfor ilagt en bot på 15.000,-.  Kjetil Sælen gikk til NFF som den gråtekona han er og klaget over Andresens kommentarer, ikke til media, men til Sælen selv. Hva slags posisjon er det dommerne ønsker å ha? En ting er at de skal beskyttes mot undergraving av deres integritet gjennom utskjelling i media, men at de heller ikke skal kunne tåle en direkte reaksojon og kritikk, mann til mann, eller her tydeligvis mann til gråtende jentunge, det begynner å nærme seg en parodi. Ta også med at domsutvalget reduserte den foreslåtte straffen som var karantene på to kamper til en beskjeden økonomisk reaksjon. Kjetil Sælen derimot må leve med at saken kommer ut og undergraver hans autoritet, at Martin Andresens uttalelser om Sælens arrogante blir gjengitt i media, og sikrer Sælen utrivelig gjensyn på Ullevaal i fremtidige kamper. Bra, Sælen!

Status
Vi er ute av NM og vi er i ferd med å melde oss av gullkampen, Molde virker solide, vi virker ustabile og da er 11 poeng er mye. Samtidig er det så mye dritt mellom oss og Molde at vi uansett hva vi gjør vil være med i medaljekampen, jeg mener Stømsgodset og Aalesund, seriøst!

Europacupen blir mer viktig etter tapet i går, vi er kanskje bare ett tap eller to til før vi endelig kan drite i gullambisjonene og da er Europaligaen og Liverpoolkampen det vi har igjen før sesongen er over. Vi går med andre ord inn i noen spennende uker. Sender vi armenerne ut begynner turneringa for alvor med PAOK fra Hellas og trolig enda mer kvalifisert motstand i den siste kvalifiseringsrunden. Det handler uansett om å nyte supporterøyeblikka, først og fremst gjennom å komme på kamp og å dra på tur, det er dessverre slik at vi ikke har vært bortskjemte med avansement i de seriøse rundene de siste åra.
 
Overgangsvinduet
Det er bare 14 dager igjen til spillere kan gjøres spillerberettiget for høstsesongen og slik det ser ut har nok klubben et press på seg for å forsterke. Vi er Vålerenga og kan ikke være fornøyd med femteplasser i serien. Det ser Haakonsen og Andresen, så da handler det om å finne riktig kvalitet til riktig pris. John Carew er forresten ledig, han er gratis og var riktignok utrent i forrige landskamp, men han er en spiss som ville levert fra dag én.  Dessverre så vil nok Lille-John presse proffkarrieren et år eller to til før han kommer hjem, men tanken liker jeg.
 
Vålerenga i dag
Du tar deg en øl og spør deg selv hvor det har blitt av gretne, tverre og sure dagbokskribenter?

Legg igjen en kommentar