Vålerenga – Tromsø 2-0

En vel gjennomført og solid kamp av Vålerenga. Selv om vi kan enda bedre blir vi møtt av et bra fotballag og vi skal være fornøyd med tre poeng som gir oss sjansen til å hekte oss på medaljekampen igjen. KAMPFAKTA Vålerenga – Tromsø 2-0 (1-0) Tippeligaens 11.runde – Ullevaal Stadion 10.juli 2011 – 12.107 … Fortsett å lese «Vålerenga – Tromsø 2-0»

En vel gjennomført og solid kamp av Vålerenga. Selv om vi kan enda bedre blir vi møtt av et bra fotballag og vi skal være fornøyd med tre poeng som gir oss sjansen til å hekte oss på medaljekampen igjen.

KAMPFAKTA

Vålerenga – Tromsø 2-0 (1-0)
Tippeligaens 11.runde – Ullevaal Stadion 10.juli 2011 – 12.107 tilskuere.

Mål
1-0 Håvard Nielsen, 42.min
2-0 Bojan Zajic, 79.min

Vålerengas lagoppstilling:
1 Lars Hirschfeld – 6 Freddy dos Santos (Dawda fra 76.min), 4 André Muri, 24 Stefan Strandberg, 3 Andreas Nordvik – 23 Kristofer Hæstad, 26 Bojan Zajic – 17 Mohammed Fellah – 13 Fegor Ogude, 11 Morten Berre(Koné fra 72.min), 21 Luton Shelton (Nielsen fra 38.min)

Nordens bønder:
1 Marcus Sahlman/Malmkvist, 27.min) – 14 Hans Norbye, 3 Fredrik Björck, 22 Saliou Ciss, 16 Hans Åge Yndestad(Rinde, 81.min) – 21 Thomas Drage, 11 Ruben Yttergård Jensen, 2 Serigne Modou Kara Mbodji, 17 Remi Johansen, 15 Magnus Andersen(Jama, 78.min) – 30 Mostafa Abdellaoue.
Innbyttere: 35 Robin Malmkvist, 20 Mohammed Ahamed Jama, 19 William Frantzen, 99 Simen Samstø Møller, 4 Ludvik Rinde, 28 Håkon Kjæve, 9 Steffen Nystrøm

Gule kort:
Hjemmelag: Fellah,(60.min) Stranberg,(73.min)
Bortelag: Kara, (45.min)

Hoveddommer: Tommy Skjerven

KAMPINNTRYKK

Før kampen
Ser man bort ifra at lydanlegget på Ullevaal er stilt inn på nivå “Øresprenging” og at Mos spiller for TIL så er det fantastisk lite å melde før kampstart. Så klart kan man skrive om alle spillerne Tromsø mangler, men de som bryr seg vet det allerede – konklusjonen er at dette er en kamp vi skal vinne.

1.omgang
Det er ikke vanskelig å se at begge lagene vil fremover og føre kampen, Vålerenga er dog det laget som fester et lite grep på banespillet de første 10-15 minuttene av dette oppgjøret. Den første sjansen er det en Vålerenga-spiller som kommer til, dessverre er det en VIF-spiller på utlån som blir spilt igjennom og i en presset situasjon skyter Mos på Hirschfeld som blokkerer skuddet før den dupper ned og treffer utsiden av stangen – stor sjanse til Tromsø.
Tromsø vil så gjerne være med å leke, men Vålerenga er han drittungen som er så mye bedre med ballen enn alle de andre barna og gidder ikke dele med noen andre, du vet han som er så god at han innimellom blir litt for selvgod og gjør ting som ikke alltid er like nødvendig?

Etter 22 minutter så får vi det som vel er vår første skikkelige sjanse i det Fellah slår en ball gjennom hele feltet til Tromsø inn til Shelton som skjærer inn fra sin kantposisjon, han møter ballen rett foran Tromsø sin keeper, men avslutningen går utenfor, flagget er oppe og begge blir skadet – bra med uttelling på en sjanse, men ikke riktig type uttelling.

Noen minutter etter må Sahlman bytte etter smellen med Shelton, vi legger bare merke til hvem som er et ekte mannfolk og fortsatte kampen og hvem som ikke tåler en liten støyt. Skal vi komme og blåse der det gjør vondt kanskje?

Så går det litt tid, så må jaggu Shelton ut også – så da var det kanskje en skikkelig smell da? Men Shelton holdt ut lengre så han er fortsatt tøffest!
Kan også legge til at Tromsøs reservekeeper klarte å bokse unna en corner for så å juble vilt for sine prestasjoner, om det er noe han blir så jævlig glad for, så tyder vel det godt for oss? Kan jo i hvert fall ikke være negativt…

Nielsen inn for Shelton, Nielsen har vært på banen en liten stund før han finner ut at det å score ville vært en jævla god idé – så da er det 1-0, da.
Langt kast fra venstrekanten inn i feltet, den spretter et par ganger uten at noen er på den og det ser ut til at Tromsø sine spillere stoler på at sidemannen skal ta ballen for ut av intet så dukker Håvard Nielsen opp og mokker ballen inn i mål. Herlig og fortjent ledelse!

Bortsett fra et soleklart gult kort til Kara etter en takling med to strake bein i knehøyde, så skjer det ikke noe mer i denne omgangen. En omgang som har vært ganske jevnspilt men Vålerenga har hatt grepet om kampen og undertegnede følte aldri den følelsen man som regel har når man ser på Vålerenga – følelsen av det når som helst kan komme noe i mot. Om man skal være litt diplomatisk så har ikke Tromsø vist seg fra en dårlig side, men vi har hatt god kontroll og leder fortjent 1-0 i det som har vært en meget underholdende omgang.

2.omgang
Klanen virker å være skikkelig i form i dag, til tross for fellesferie og det faktum at dagen har vært fylt med masse nedbør – så et klapp på skulderen til alle som møtte opp og sang seg gode og hese – men det er ikke uten grunn, for Vålerenga går ut i 2.omgang i et forrykende tempo og skaper to store sjanser før det har gått 3 minutter, fine kombinasjoner og høyt trykk har virkelig gitt resultater i det de stresser Tromsø til å gjøre både det ene og det andre utpå her.

Vålerenga fortsetter det gode spillet og høye presset i det vi er midtveis i omgangen, det er herlig å se på og jeg tror nok alle som heier på VIF storkoser seg nå – selv om det ligger så altfor godt i bakhodet at det kun er 1-0 fortsatt. Men sett bort i fra faren for at det når som helst kan komme et pissmål i mot, så er dette her så nærme perfekt man kan komme, alle gutta spiller bra og laget bare fungerer på en måte som sender tankene tilbake til fjorårssesongen.

Tromsø får et frispark i en meget farlig posisjon når Strandberg noe hodeløst river ned en spiller rett utenfor vår 16-meter. Er det noe så idiotisk som skal bringe Tromsø inn igjen i kampen? De prøver på en meget slapp variant som blir skutt rett i muren, men la oss ikke gi dem slike gavepakker en gang til, for det hjelper lite å føre kampen på 1-0 om de scorer på en dødball.

Akkurat i det vi går inn i den nervepirrende og hjertedrepende fasen av kampen hvor en 1-0 ledelse som regel betyr neglebiting og høy puls, så slår Fellah en nydelig stikker inn i 16-metern til TIL som går forbi Koné, men ender opp hos Bojan som kommer inn bakfra. Bojan er iskald alene med keeper og setter den lavt nede i høyrehjørnet. 2-0.

Det virker som begge lag er enige om at alle poengene går til hjemmelaget og kampen er i realiteten over hva spenning angår.
Vålerenga tar en sterk 2-0 seier mot et helt OK Tromsø-lag. Tromsø vartet ikke opp med festfotball, men de viste at de så inderlig ville spille sitt eget spill, og det står det respekt av. Heldigvis for oss så ble de i kongeblått for sterke, og selv om det vippet litt frem og tilbake så var dette en komfortabel seier.

Neste kamp er allerede på torsdag da Mika er første hinder på veien til Europa, kampen spilles på Ullevaal klokken 19:00. Neste kamp i serien spilles på Alfheim, mot nettopp Tromsø, og den spilles neste søndag klokken 20:00.

Spillerbørs Vålerenga 4-2-1-3

Lars Hirschfeld – 6

Freddy dos Santos – 6
André Muri – 6
Stefan Strandberg – 5
Andreas Nordvik – 5

Kristofer Hæstad – 6
Bojan Zajic – 6 BB

Mohammed Fellah – 6

Fegor Ogude – 6
Morten Berre – 5
Luton Shelton – 5

Innbyttere:
37.min Håvard Nielsen – 6
71.min Yssouf Koné – for kort tid, såvidt
76.min Dawda Leigh – for kort tid.

Legg igjen en kommentar