Kjelsås – Vålerenga 2-1

Vålerenga blei pissa på av et overraskende godt kjelsåslag som vant fullt fortjent. At vi ikke fikk fire eller fem baklengs,  kan vi takke en glimrende Lars Hirschfeldt for. KAMPFAKTA Kjelsås – Vålerenga 2-1 (0-0) Cupens 2. runde – Grefsen Stadion 11. mai 2011 – 1800 tilskuere? Mål: 1-0 Martin Sandell 57′ 1-1 Harmeet Singh … Fortsett å lese «Kjelsås – Vålerenga 2-1»

Vålerenga blei pissa på av et overraskende godt kjelsåslag som vant fullt fortjent. At vi ikke fikk fire eller fem baklengs,  kan vi takke en glimrende Lars Hirschfeldt for.

KAMPFAKTA
Kjelsås – Vålerenga 2-1 (0-0)

Cupens 2. runde – Grefsen Stadion 11. mai 2011 – 1800 tilskuere?

Mål:
1-0 Martin Sandell 57′
1-1 Harmeet Singh 72′
2-1 Jimmy Akinyemi 74′

Vålerenga 4-2-1-3: Lars Hirschfeld – Fredrik Stoor (Håvard Nielsen fra 66), André Muri, Stefan Strandberg, Andreas Nordvik – Kristofer Hæstad, Harmeet Singh – Mohammed Fellah – Dawda Leigh, Luton Shelton (Isaac Boakye fra 55), Bojan Zajic (Yssouf Koné fra 82)

KAMPINNTRYKK
Det gikk rykter om at Kjelsås ikke hadde endra spillestilen fra Stig Mathisens dager, hær skulle ballen mæles høyt og langt og bare framover. Men det vi fikk se var et disiplinert lag som prøvde å spille ball. Og de klarte det, men mot litt sterkere forsvar enn det Vålerenga kjører med for tiden, vil de nok få problemer.

Martin fikk se hvordan effektivt angrepsspill kan være, og vi håper han kan ta med noen av Kjelsås’ hemmeligheter hjem på treningsfeltet.

1. omgang
Vålerenga burde avgjort denne kampen i første omgang, men vaksinen mot avslutninger virker mer en godt nok ennå. Kjelsås skapte ikke mye. Vålerenga trilla ball, med et par småfarlige gjennombrudd. Kjelsåskeeper Robin Viksjold, som vi husker som juniorkeeper i Vålerenga, tok det lille som var. Kjelsås tetta godt til bakover, men framover hadde de som ventet lite å by på, de har jo ikke putta et eneste ett i andredivisjon i år. Men det gjaldt første omgang.

2. omgang
Det åpna seg etter pause. Forsvaret vårt sovna og ropte på offside etter en herlig gjennombrudspasning i midten til Martin Sandell som klina til utagbart for Hirsch.

Vålerenga svarte. En lang ball inn i feltet der Singh var høyest og nikka en poleball inn i krysset fra sju-åtte meter. Vi var på vei til Ullevål. Men dit ville Kjelsås også. Ikke lang tid etter sto det 2-1. Akinyemi spilles gjennom og gjør ingen feil alene med keeper. Nøyaktig det samme skjer to-tre ganger mot slutten av kampen, men Hirschfeldt redder strålende, og han har også en feberredning av et langskudd med retning krysset. En gang smalt det i stolpen.

Framover pusler Vålerenga for mye. Typisk for avslutningene er at brukbare innlegg mot midten tas godt i mot, men sendes bakover eller til siden i stedet for å kline til med skudd.

Bakover var det ingen ting i andre omgang. Bare et gapende stort, svart høl.

Det er bare å gratulere Kjelsås. De vant ikke kun fordi Vålerenga var dårlige.
Lykke til videre i cupen!

Les også: Dagenderpåboka torsdag 12. mai 2011

Om du orker kan du lese mer andre steder. Som på klubbens sider.

Legg igjen en kommentar