Fotballen er et sirkus, nå kommer klovnene !

Kjetil Rekdal, String Emils fetter, tar med seg stort og smått til hovedstaden for å sparke ball. Håper alle finner veien ut igjen. Endelig, årets første hjemmekamp. For mange er det også den egentlige seriestarten siden det er første kamp de får tatt inn i fulle drag fra tribuneplass. Dessverre er det Ålesund som kommer … Fortsett å lese «Fotballen er et sirkus, nå kommer klovnene !»

Kjetil Rekdal, String Emils fetter, tar med seg stort og smått til hovedstaden for å sparke ball. Håper alle finner veien ut igjen.

Endelig, årets første hjemmekamp. For mange er det også den egentlige seriestarten siden det er første kamp de får tatt inn i fulle drag fra tribuneplass. Dessverre er det Ålesund som kommer på besøk, klubben med de fjonge fargene og den ubrukelige dialekten. Mange klubber har hentet drakt og dens farge fra nabolagets mest dominerende bedriftsidrettsklubb, derimot går det sport i å styre unna Mesta sine farger. Bortsett fra i Ålesund altså.

Her hjemme i Oslo finnes det fullt av folk som skryter av byen Ålesund hvor alt er så fint, flott og jævla Kardemommeby.  Disse folka bor i Oslo. Disse folka er fra Ålesund. Faktisk finnes det så mange ålesundere i vår by at Stormen, Ålesunds klin gærne supporterklubb, har en egen avdeling i Oslo. Den er større enn moderorganisasjonen i Ålesund og vi kan konkludere med at jugendbyen er som militæret, du må ha den på god avstand før du glemmer hvor ræva det hele er.

Dette er ikke bare Vålerengas første hjemmekamp, det er også Ålesund sin første bortetur og det settes opp busser for å komme til Tigerstaden. Utysket kunne nøyd seg med å sette opp en dagstur, men den gang ei. Overnattinstur står på plakaten noe som betyr at vi får en helg hvor sunnmøringene skal lalle rundt i våre gater et helt døgn og sette farge på stedene de oppholder seg. Farge er jo egentlig det eneste de har å by på også. Foruten overdreven positivitet. Før kamp skal de skåle med alle, være bestiser og det finnes ikke måte på. Etter kamp skal det byttes alt du har på deg av klubbeffekter. Ser de du har på deg vålerengaboxer skal de jaggu bytte den òg. Kan dem ikke bare gi oss en rim job og bli ferdig med det?

Med på Ålesund-lasset kommer Kjetil Rekdal, vår tidligere helt. I motsetning til enkelte prester likte han ikke å bli pissa på og forlot derfor asfaltjungelen til fordel for luft uten eksos og svevepartikler. Hver sin lyst selvsagt, bare lysta ikke går ut på å kjøpe cola og nakenblader i ly av nattens mørke på bortgjemte bensinstasjoner. Det blir enda særere enn å bo utafor folkeskikken. Helt ærlig var Kjetil en fyr man kunne like. Han ledet Vålerenga til edle metaller i cup og serie og har i etterkant omtalt klubben i positive ordlag. Det gikk rett og slett over i vinter da han sodomerte shortsen sin på la Manga. Dette var Rekdal sin måte å fortelle hele verden på at han er fetteren til String Emil og vi fikk de grusomme bildene trøkt midt i trynet enten vi ville eller ikke. Kunne han ikke bare sendt ut en pressemelding uten bilder?

Hva da med laget Ålesund og spillerne?  Vi finner et par kjente navn i stallen, tidligere vålerengagutter. Og det var i grunn det hele å si om den saken. Forrige runde møtte de nyopprykkede Fredrikstad på eget kunstgress under forhold Ålesund burde mestre best. Og det gjorde de en stund før de valgte å legge seg ned og bli pissa på. I motvind. For en gjeng. I fjor var de en boble, i år sprekker de. Trenger ikke akkurat være utstyrt med overdrevent nivå av fotballkunnskap for å se det.

Diskuter alt før kampen på forumet.

Mens du venter på fredagen kan du nyte denne videoen av Engafilm fra fjorårets oppgjør 16. mai. Vålerenga 3 – Ålesund 0.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=g-NEfSJQsq4[/youtube]

Legg igjen en kommentar