Dagboka torsdag 10. mars 2011

I dag lider vi valgets kvaler, men ikke når vi skal velge drakt. Valgets kvaler Vinn eller forsvinn på Jordal klokka 19 eller årsmøte i kantina i Vallhall klokka 18, det er spørsmålet. Svaret må du finne sjæl. Egentlig skulle det være et enkelt valg, nemlig å støtte iskrigerne i aller siste mulighet til å … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 10. mars 2011»

I dag lider vi valgets kvaler, men ikke når vi skal velge drakt.

Valgets kvaler
Vinn eller forsvinn på Jordal klokka 19 eller årsmøte i kantina i Vallhall klokka 18, det er spørsmålet. Svaret må du finne sjæl. Egentlig skulle det være et enkelt valg, nemlig å støtte iskrigerne i aller siste mulighet til å kjempe videre om bøtta. Men så enkelt er det ikke. I Vallhall står kampen om hvilket veivalg Klanen skal ta. Resultatet i Vallhall kan være langt viktigere for oss enn resultatet på Jordal Amfi.

Årsmøtet vil som vanlig ta seg av en del detaljer, slik som vedtekter og budsjett, før det antagelig braker løs. Med et nytt format på Klanens styre vil det være hele 5 faste styremedlemmer og to varaplasser på valg

Årets møte blir derfor et viktig veivalg i hvordan Klanen skal være. Ønsker du en supporterklubb hvor man samarbeider med klubben for felles interesser, eller ønsker du en supporterklubb med fundamentalistiske synspunkter?

Dette er selvsagt satt veldig på spissen, men valget går i kveld og akkurat du kan påvirke Klanens fremtid. Valgkomiteens innstilling finner du her, og resten av sakspapirene her

Drakter
VPNs manisk manufakturinteresserte har titta på hva fotballdrakter koster etter påtrykk fra lesere som mener vi er forpliktet til å få fakta på bordet uansett hvor uinteressant det måtte være. Vi har sett på hva eliteserieklubbenes nettbutikker har å tilby av reklame og hvor de har den på hvilket trøyemerke og til hvilken pris:

Lag Pris Merke Reklame
Brann 749 Kappa Bryst/skulder/skulder/arm/rygg
Fredrikstad 599 Umbro Bryst(x2)/skulder/skulder/arm/arm/rygg
Haugesund 650 Umbro Bryst(x2)/skulder/skulder/arm/rygg
Lillestrøm 699 Legea (pris er for 2010-drakt, reklameplass har ikke LSK klart å selge)
Molde – Alt er ukjent, draktene er ikke mulig å kjøpe over nett
Odd 599 Adidas Bryst/arm/rygg
Rosenborg 649 Adidas Bryst(x2)/arm/skulder/skulder/rygg
Sarpsborg ??? Umbro Bryst(x4)/arm/arm/rygg
Sogndal 599 Umbro Bryst/skulder/skulder/rygg
Stabæk 700 Puma Bryst/skulder/skulder/rygg
Start 599 Umbro Bryst/bryst/skulder/skulder/arm/rygg (pris 2010-drakt)
Strømsgodset mangler elektronisk butikk og er derfor ubrukelige i denne sammenhengen
Tromsø 699 Puma Bryst/skulder/skulder/arm/rygg
Viking 680 Adidas Bryst(x2)/skulder/skulder/arm/rygg
Vålerenga 700 Adidas Bryst/arm/rygg
Aalesund skryter av å ha nettbutikk, men den har blitt fjernet

Priser og reklameplassering er basert på informasjon fra de respektive klubbers internettbutikker.Det kan derfor forekomme noe feil. Spesielt siden ingen (!) butikker viser ryggen på drakta og mangebutikker unngår å oppgi hvilket år drakta er fra.

Dette viser at Adidas jevnt over har de dyreste draktene med unntak av Rosenborg. Grunnen til at denne drakta er 50 spenn billigere enn vår skyldes selvsagt at det er billigere å produsere fargeløst tøy. Brann er også et unntak. Ikke bare byr Bergen på de dyreste sesongkortene, de har også de dyreste draktene. Fantastisk.

Konklusjonen kan ikke være at Vålerengas drakt er dyr. Konklusjonen må være at fotballdrakter er en sjuk dyr måte å dekke til sin bare hud på, og det virker som om det er draktleverandørene som setter premissene for prisene.

Forøvrig finnes det finnes strengt tatt ikke konkurrenter til Vålerengas drakt på markedet.

Men med tanke på at en Manchester United drakt kjøpt i England koster 45£ (ca. 405kr) så skjønner vi at noe er galt. Med tanke på at alle draktene sikkert er lagd på samme type fabrikk i Kina eller Vietnam så tror jeg faktisk at det er feil å skylde på draktleverandørene.

De man heller får skylde på er myndighetene som styrer landet vårt. Først skal draktene fortolles inn i Norge, så skal det plusses på 25% mva. Av de 700 vi betaler for en drakt her i Norge så går 300kr rett i statskassa. Etter det skal pengene fordeles på utstyrleverandøren som har utgifter til produksjon og frakt, deretter skal klubben og salgssted(Sjappa) ha penga sine. Så for en trøye til 700 kroner blir fordelingen av utbyttet omtrent sånn:

Staten: 300 kr
Draktleverandør: 200 kr
Klubben: 150 kr
Sjappa: 50 kr

Om regnestykket er helt på jordet regner vi med å få inn nok klager til at vi kan sparke hele økonomiavdelinga i VPN med eller uten saklig grunn

VPN-redaksjonen anbefaler forøvrig på det varmeste å lese Kjellsens sak om tekstiler på Klanens sider: Drakta 2011

Vålerenga i dag
Klanens årsmøte i kantina i Vallhall klokka 18
5. kvartfinale Vålerenga – Lørenskog på Jordal Amfi klokka 19

En kommentar til «Dagboka torsdag 10. mars 2011»

Legg igjen en kommentar