Dagboka fredag 7. januar 2011

Hvilken avslutning på uka det skulle bli. Solli visste vi riktignok skulle komme til klubben, det ble kjent før jul. At vi i tillegg skulle få Fredrik Stoor og en ung, spennende men riktignok uprøvd afrikaner, se det var langt i overkant. Fredrik Stoor Stoor kommer fra Fulham og spiller normalt på høyrebacken. En spiller … Fortsett å lese «Dagboka fredag 7. januar 2011»

Hvilken avslutning på uka det skulle bli. Solli visste vi riktignok skulle komme til klubben, det ble kjent før jul. At vi i tillegg skulle få Fredrik Stoor og en ung, spennende men riktignok uprøvd afrikaner, se det var langt i overkant.

Fredrik Stoor
Stoor kommer fra Fulham og spiller normalt på høyrebacken. En spiller som har som realistisk ambisjon å spille seg inn i den svenske landslagstoppen. Var svært solid og jevn sist han var i Norge og spilte for RBK. Fulham skal ha latt Stoor gå på free transfer, men har sikret seg rettigheter på videresalg av spilleren som har signert en treårskontrakt med Vålerenga. Stoor har i tilegg til Fulham også vært i Hammarby, RBK og Derby før han kom til oss.

Det du ikke viste er at Fredrik Stoors fulle navn imponerende nok er: Fredrik Olof Esaias Stoor Siekkinen. Det hadde vært noe å skrive bak på drakta!

Ellers opplyser Stoor til vg.no at han lyttet til kollegene Bjørn Helge Riise og Brede Hangeland som ikke kunne få fullrost Vålerenga og Martins spillestil og filosofi. Vi er imponert over Hangeland og Riises analytiske evner og takker for referansen.

Fredrik Stoor største forse er hurtigheten. Han har 11 landskamper for Sverige og startet blant annet 2 av 3 kamper for Sverige i EM så sent som i 2008. Vi håper han når gamle høyder i Vålerenga.

Sidoine Oussou
Sidoine er fra Benin, en republikk vest i Afrika, med naboland som Burkina Faso, Niger, Nigeria og Togo. Hovedstaden heter Porto-Novo og det bor ca 9 millioner i denne tidligere franske kolonien. Det offisielle språket i Benin er fransk.

Det er rart hvordan vi alle lar oss begeistre av denne overgangen. Det er trolig ingen av oss som har sett han spille, gutten er 18 år og kommer fra en virkelig lilleputtnasjon i fotball. Allikevel lar vi oss begeistre. Agent Torbjørnsen har uttalt at Sidoine er den mest spennende spilleren han har sett i Afrika. Videre er intervjuet på Vif-fotball.no egnet til å gjøre deg glad. Jeg har sjelden sett blidere mann og det er en god start. propecia ou acheter en ligne achat de Propecia sur https://kamedef.com/ a quelle heure prendre propecia.

Styrken til Sidoine, som ikke akkurat bidrar til å dempe forventningene til seg selv med å hevde han som spiller ligger midt i mellom Eto`o og Drogba, skal være hurtighet og spenst. Det høres lovende ut det også, fart er en egenskap som bare har blitt mer og mer viktig i den moderne fot ballen. Det er lissom ingen som står back lenger.

Benin er ranket som nr. 71 på FIFA-rankingen etter å ha hatt stor fremgang de siste årene. Gjennomsnittlig plassering siden rangeringssystemet kom er 123-plass. Benin er ranket foran land som Canada, Island, Wales og Polen for å nevne noen.

Dagboka hadde forventa en svær robust kar, men Sidoine er 1.76 høy og er tiltenkt å være erstatter for Moa. Vi trenger altså fortsatt en som kan erstatte Bengt Seternes, da Mos, Sidoine og Luten er relativt like og ikke akkurat murbrekkertypene som skal sloss i feltet.

Nettavisen opplyser at Sidoine har spilt i klubben FC Babu, en klubb dagboka ikke har vært i stand til å finne noe som helst om. Vi håper du kan hjelpe oss å legge ut info på forum, mens vi selvsagt googler videre. Hittil gir Babu-søkene mest assosiasjoner til utrykningskjøretøy.

Oppsummering av overgangene så langt

Solli skiller seg fra Stoor og Sidoine gjennom at han er mer en typsik solid og traust norsk midtstopper uten stor fart. Stoor, og på litt lengre sikt Sidoine, er nok ment å gå rett inn å forsterke førstelaget, mens Solli er mer i en utfordrerposisjon som i første rekke skal kjempe med Stoor og Strandberg om en stopperplass. Stoor går rett inn på høyrebacken og sender Freddy og Nouri på benken.

Alternativet, det hyggelige, er at Nouri utvikler seg videre og beholder plassen på backen mens Stoor trekkes inn i midten.

Dagboka har ellers en forkjærlighet for 3-5-2 og med Stoor, Muri og Nordvik så har man i hvert fall mulighet til å velge en slik formasjon også, selv om det nok vil gjøre behovet for en ny høyre midtbanespiller enda større.

Kanskje Bjørn Helge Riise vil følge den anbefalingen han selv ga til Stoor, dagboka mener det kan være en spennende tanke.

Vålerenga i dag
Det er fortsatt lenge igjen av overgangsvinduet, men hittil er følelsene kort oppsummert: glede og forventninger!

Legg igjen en kommentar