Vålerenga – Tromsø 3-0

Vålerenga avsluttet sesongen som de har spilt den til nå, ballbesittende trygg fotball. På denne sjarmøretappen koste gutta seg på banen og supporterne koste seg på tribunen. Kaldt, javel – analtog fikser som regel sånt rimelig effektivt. KAMPFAKTA Vålerenga – Tromsø 3-0 (1-0) Tippeligaens 30. Runde – Ullevaal Stadion 07. 11. 2010 – 12.985 tilskuere … Fortsett å lese «Vålerenga – Tromsø 3-0»

Vålerenga avsluttet sesongen som de har spilt den til nå, ballbesittende trygg fotball. På denne sjarmøretappen koste gutta seg på banen og supporterne koste seg på tribunen. Kaldt, javel – analtog fikser som regel sånt rimelig effektivt.

Vålerengas lagoppstilling:
L.Hirschfeld, F. dos Santos (B. Sæternes fra 57.min), A. Muri, S. Strandberg, A. Nouri. K. Hæstad, H. Singh (Midtbanespiller fra XX.min). M. Fellah,B. Zajic ( Mos fra 61.min(A.Haidar fra 83.min)) , M. Berre, L. Shelton

Innbytterbenken: F.Larsen, H.Nielsen, F.Ogude, B.Sæternes, Mos, A.Haidar, K.Brix

Tromsøs lagoppstilling:
M. Sahlmann, T. Høgli,F, Bjørck, M, Koppinen, S. Ciss, H. Haugen, R. Johansen, R. Yttergård Jenssen, T. Knarvik(Rodrigues fra 46.min), T. Drage(K.Larsen fra 59), S. Rushfeldt (Mourad fra 67.min)

Innbytterbenken: M.Toppel, M.Diouf, K.Larsen, M.Reginiussen, G.Mourad, L.Henrik Andreassen, Kayke.
Dommertrio: Kjetil Sælen(Hoveddommer), Harald Strand, Magnus Lundberg

KAMPINNTRYKK

Årets siste kamp, sølvet er sikret, en svært god sesong er ved veis ende…
Og bra er det, selv om sølvet havnet i Oslo så er det neste år som er i fokus for de med hjerte i Enga, jo da, sølv er flott og vi skal kose oss med prestasjonene vi har vartet opp med i år. Men skal man vippe ned seiersvante trøndere (igjen) så kan man ikke sette seg ned for lenge. Kampen i dag er en kamp hvor begge lag på papiret ikke har noe å spille for, men for oss så betyr den noe: Vi kan for første gang i Vålerengas historie ta 10 strake hjemmeseire og vi vil vel ikke avslutte en så knallsterk hjemmesesong med å notere oss for årets første hjemmetap? Nei har skal det spilles 2×45 med festfotball.

1. omgang
Vålerenga viser tidlig at de har lyst til å avslutte sesongen som de har spilt den til nå, ballbesittende trygg fotball. Etter noen pasninger hit og dit spilles Fellah gjennom på hjørnet av Tromsøs 16-meter, han blir løpt ned og VIF får frispark rett utenfor – dessverre så klarer man ikke å få noe ut av frisparket.
Uret viser 5 minutter når Fellah sklir forbi 2 Tromsø-spillere og skyter avgårde et hardt lavt skudd, Sahlman får avverget.

Etter 8 minutter så legger undertegnede merke til fargene på keeperdrakten til Tromsø, knallgul med knallrød shorts – ikke særlig vakkert, håper for Sahlman sin skyld at dette er et engangstilfelle, grusomt!

Det er også en halvsjanse til Enga mens keeperdrakten blir beskrevet men det kommer ingenting farlig ut av det.

Etter 15 min får Shelton ballen på sin venstrekant, dribler seg litt innover før han skyter/sender en hard pasning inn i feltet – forbi alle og ut til 5-meter.

De første 15 oppsummerer mye av sesongen: mye pasninger, mye fiksfakseri og mye moro!

Etter 15 gode Vålerenga-minutter så får Tromsø et lite feste i kampen og det blir en del spill inne på Vålerengas banehalvdel, Tromsø viser at de også kan spille pen fotball, og så lenge de ikke scorer så kan de godt få spille litt klikk-klakk de også, pent å se på i det minste!

Massiv sjanse for Vålerenga etter en corner i det 26. minutt, corneren blir forlenget inn i feltet av Shelton, Tromsø klarerer to ganger inn i en VIF-spiller og andre gangen så legger Freddy ballen over hele feltet og Berre får heade fra 2 meter, men klarer å heade den over – så ikke ut som han forventet den muligheten i det hele tatt. Fantastisk legg fra dos Santos!

Nå er det mye som skjer her, VIF kommer et halvt lag mot 2-3 Tromsø-spillere, Shelton spiller Fellah igjennom alene med keeper og Fellah runder keeper på høyresiden og skal bare putte ballen i det åpne målet, men plutselig er det et par Blenda-hvite TIL-bein der som blokkerer kampens desidert største mulighet så langt.

VIF angriper og Tromsø kaster seg foran ballen er vel det som best oppsummerer de første 35 minuttene.

36 minutter er spilt nå Bojan på nydelig vis spiller Berre gjennom ved 16-meteren, Berre skjærer ned mot høyre men nok en gang blir skuddet blokkert av hissige og lettantennelige kruttlapper

39 minutter er spilt når Bojan får ballen ute på høyresiden av Tromsøs 16-meter, han løfter blikket og legger det som ser ut til å være en smått håpløs ball mot bakre del av feltet, men der er Shelton og knaller til på volley rett i mål – herlig legg av Bojan, herlig avslutning av Shelton, (som noterer seg for sitt 12. mål så langt denne sesongen) og herlig fortjent ledelse. Nevnte jeg at det er herlig på Ullevaal nå?

Omgangen ebber ut til en meget velfortjent 1-0 ledelse til hjemmelaget, som tidvis har vartet opp med skikkelig gla’foppal. 10 strake er innen rekkevidde.

2. omgang
48. min spilt da VIF får straffe – som Fellah setter utenfor. Foranledningen til straffen: Et Fellahshow der han til slutt slår overraskende i bakrommet til en fremadstormende Singh. Alene med fargeklatten Sahlmann, må han bare trekke til seg bena da sistnevne fant ut at det var på tide å lufte ljåen.

Etter 53 minutter er Fellah på gang igjen, får en pasning fra Shelton på hjørnet av 16-meteren og med en fantastisk førstetouch kommer han seg forbi de to spillerne han har i ryggen. Han avslutter på snedig vis, men Koppinen redder på streken. Man kommer ikke stort mye nærmere mål uten å score en hva Fellah har vært denne kampen.

To greie sjanser nå for Tromsø på kort tid, den ene går skyhøyt over mens andre blir stoppet av Hirschfeld – ergo ingenting som er altfor viktig.

Mos kommer inn for Bojan i det 61.min og bruker under et minutt på å skape en farlighet i det han snapper opp en håpløs tvers over-pasning fra Tromsø, han spiller gjennom Bengt (som kom inn for Freddyboy) men keeper tar den og linjemannen er vel oppe å veiver med 17. maiflagget sitt også sådet ble ikke noe gjeldende resultat.

Resultat blir det derimot på den neste sjansen. Mos er involvert i bare noen få minutter på banen; Fellah skyter et lavt skudd mot mål som treffer en spiller inne i feltet og plutselig er Mos alene på bakerste og bare breisider den ballen rett i mål til 2-0, og om mulig så ble det faen meg enda herligere på Ullevaal!

I det man ikke trur at det kan bli bedre så blir det sagt over høyttaleranlegget at Godset leder 4-2 over LSK, herregud, alt dette også er det ikke engang bursdag eller jul. 5-2 nå, hadde det ikke vært for kulden så hadde jeg nesten trodd at jeg var i himmelen.

75 minutter spilt når Tromsø atter en gang skyter utenfor. Offside var det også – kan begynne å ane konturen av hvorfor Tromsø kun har 36 mål på 29 kamper før denne kampen her.

Vålerenga fortsetter med småspillet sitt og spiller seg til en hel rekke halve og kvarte sjanser, mens Tromsø på sin side fortsetter med å bomme på mål, det virker som dette bare er sjarmøretappen – gutta koser seg på banen og supporterne koser seg på tribunen til tross for kulden – analtog fikser som regel det der med kulde rimelig effektivt.

På overtid så rusher Fellah ned venstrekanten, parkerer Björk ved å spille ballen på en side av forsvarspilleren og løper på andre før han legger et millimeterpresist innlegg til Sæternes som får en enkel oppgave med å score 3-0, som også blir sluttresultatet i siste kamp for året.

3-0, herlig spill og 10 strake hjemmeseiere er noe enhver kan kose seg med. Vålerenga har tatt store steg i riktig retning i år, og man kan ikke gjøre annet en å glede seg til neste år – og ikke minst januarvinduet som kan bli veldig avgjørende i neste års duell mellom VIF og Bart.

Inntil da, takk for i år – for de som ikke får nok Enga, så er det jo alltids håndball, hockey og seg selv å kose seg med. Til slutt, Gratulerer med sølv!

Om spillerne:
Noe av det beste jeg har sett av backrekka. Backene pressa TIL til svake innlegg, Strandberg serverte og takla, og selv om jeg ikke så det må Muri ha hatt stålkontroll på Rushfeldt, siden jeg lurer på om han spilte i det hele tatt.

Singh var stor i første, men dabba litt av i andre – uten å være dårlig ass. Sheltons mål var klasse, og han jobba hardt i hele kampen. Bengt, nok et godt innhopp, og nok et mål. For en solid fyr, gi han et år til!

Fellah var best, uten tvil. Men sto i fare for å miste BB etter at han brant straffe og tenkte mer på seg selv og skuddfoten sin fremfor laget. Men da det virkelig gjaldt produserte han kampens øyeblikk med sin uegoistiske pasning til SuperBengt, og ikke minst sin jubel over at det ble mål. Herlig.
Fellah er faktisk i en egen klasse i Norge når det gjelder ballbehandling, og det viste han til gangs i denne kampen. Respekt.

Utover det fascinerer det meg at TIL kan ta medalje i serien med sitt særs enkel angrepsspill der de har to våpen:

– pasning bakfra ut på vingene og deretter innlegg (som ikke funka i dag, ha ha)
– dødballer. (som heller ikke funka, haha).

Det sier vel mest om resten av tippeligaen når Tromsø tok bronse.

Til slutt: Der vel bare en mann i Norge som lurer mer enn meg på hva en ballspiller og tekniker som Kayke gjør i TIL. Og det er ham selv.