Hønefoss – Vålerenga 3-1

Denne gangen ble kampen sett trygt plassert på Enga bar og kafe. Når spillet er tregt og lufta kald, er det viktig med rammevilkår hvor tilgangen på øl er garantert Hønefoss – Vålerenga 3-1 (1-1) Tippeligaens 29. runde – AKA arena 31. oktober 2010 – 3178 tilskuere Vålerenga 4-2-1-3 : Lars Hirschfeld – Freddy dos … Fortsett å lese «Hønefoss – Vålerenga 3-1»

Denne gangen ble kampen sett trygt plassert på Enga bar og kafe. Når spillet er tregt og lufta kald, er det viktig med rammevilkår hvor tilgangen på øl er garantert

Hønefoss – Vålerenga 3-1 (1-1)

Tippeligaens 29. runde – AKA arena 31. oktober 2010 – 3178 tilskuere

Vålerenga 4-2-1-3 :
Lars Hirschfeld – Freddy dos Santos, André Muri , Stefan Strandberg, Amin Nouri (Håvard Nielsen fra 87.) – Fegor Ogude (Adnan Haidar inn 77.), Harmeet Singh – Mohammed Fellah (Bojan Zajic fra 72.) – Morten Berre, Bengt Sæternes, Mostafa Abdellaoue

Hønefoss 4-4-2 :
Solvoll – Sigurdsson, Hagen, F.Lafton, Byfuglien – Jensen (Olsen fra 83.), Bangura, Dmitrijev, Steffensen (Hassum fra 28.) – L.Lafton (Saaliti fra 63.), Angan

Gule kort
Kristjan Örn Sigurdsson (Hønefoss), Kamal Saaliti (Hønefoss)

Kampinntrykk

Vålerenga, som har sølvet i lomma, reiser dit pølser gror for å sparke ball mot et Hønefoss som vil sikre kvalifiseringsplassen i håp om å få folkefester også neste år.Det gikk som det må gå.

Hønefoss forsøker å stå høyt, bryte spillet for så å kontre med lange baller mens Vålerenga triller ballen rundt omkring på bakken. Tidligere Vålerengaspiller Lennart Steffensen får muligheten til å yppe seg litt tidlig i kampen når han mottar ballen på 16-meteren før 10 minutter er spilt. I stedet for å klinke ballen i kassa sender han kula ut i periferien.

Vålerenga ser ut for å skjønne tegninga, de går umiddelbart i angrep hvor Singh påfører di Vita Jensen migrene og sender ballen til Mos. Mos på sin side planter ballen bak en kavende Solvoll.

Hurra, det blir en sånn kamp!

Eller ikke.

I hvert fall ikke om man spør Stefan Strandberg. Når han står alene med Lars Hirschfeld minutter senere, benytter han anledningen til å sette kula kontant i mål. Vålerengas mål der altså, og Strandberg bidrar dermed til å slå spikerne inn i nedrykkista til (xxx).

Og det var i grunnen første omgang.

Vålerenga triller ball veldig omstendig og Hønefoss raser på med kontringer. Tilsynelatende strever Vålerengas bakerste menn med tellingen denne kvelden da pølsedyrkerne stadig får stå aleine foran mål.

Heldigvis er de ikke nærmere mål enn tre corner på rappen

Joda, Vålerenga har frispark i farlig posisjon og både Mos og Sæternes kommer vel til et par avslutninger. Det trøkker bare ikke sånn som vi har sett tidligere i år.

VPN bestiller en ny øl i pausen, sier seg enig med Martin Andresen som mener Vålerenga må bli mer direkte og gleder seg til en andre omgang som gir resultater vi kan leve med.

Jøss da, Vålerenga raser rundt med Berre, Singh, Fella og Sæternes i spissen og produserer corner, sjanser og noe som ligner mistenkelig på sjanser.

Dårlig førsteomgang, glitrende andreomgang, dette slår ikke feil. I hvert fall ikke før Vålerenga i grunnen går lei hele dritten. Heldigvis er Hønefoss ganske lei e de òg så kampen utvikler seg til å bli rett så søvndyssende.

I det som antagelig er et forsøk på å få fart i spillet igjen, tar Martin ut Fellah og Ogude og erstatter disse med Bojan og Haidar. Dette gir umiddelbart resultater når Davy Claude Angan får stå alene innenfor Vålerengas 16-meter og Hønefoss får ta ledelsen.

Fint for Hønefoss, tragisk for (xxx) og tåpelig av Vålerenga.

Allikevel er ikke Stefan Strandberg helt sikker på at (xxx) sitt besøk i Tippeligaen er over. Han lager derfor tidenes teiteste straffe som Hønefoss selvsagt setter selv om Hirschfeld er etter ballen.

Igjen var det vel Angan som lagde målet.

3-1 og dett var egentlig dett.

Hønefoss var inspirerte, presset Vålerenga høyt i banen og hadde forsvarsspillere som kan telle. Vålerenga derimot, fikk ikke til annet enn å trille kula rundt på banen, men på grunn av lokale pølser klarte de ikke å trykke nok på til å komme til skikkelige avslutninger.

Samtidig med at minst en mann i vårt forsvar på forhånd hadde bestemt seg for å sende (xxx) ned en divisjon.