Dagboka mandag 18. oktober 2010

Ikke den beste dagen for denne skribenten i og med at han først var hjemme kl 02.00 i går kveld fra et så godt som internettfritt en-ukes opphold på Sicilia (det var jobb ja). I fraværet så ordnet Vålerenga 4-1 mot Strømgodset, og vi konstaterer at verden går rundt selv når vi ikke er til … Fortsett å lese «Dagboka mandag 18. oktober 2010»

Ikke den beste dagen for denne skribenten i og med at han først var hjemme kl 02.00 i går kveld fra et så godt som internettfritt en-ukes opphold på Sicilia (det var jobb ja). I fraværet så ordnet Vålerenga 4-1 mot Strømgodset, og vi konstaterer at verden går rundt selv når vi ikke er til stede.

Seier mot Godset

Vålerenga cruiser videre i denne evighetssesongen, og det er kun en umulig Rosenborg som hindrer dette fra å være en jubelsesong av de sjeldne. Skjønt, hindre? Vi greier å juble vi. Nå sist etter en oppskriftsmessig 4-1 seier mot Strømsgodset. Ypperlig kampreferat finnes annet steds hen på VPN så vi nøyer oss med å skryte av at Martin Andresen slapp til et par unggutter og lot en 15-åring sitte på benken. Så vidt vi kan forstå var det kun en noe rusten regelforståelse hos dommerveilederen som hindret debut.

– Jeg er stolt av å sitte på benken. Jeg forventet ikke å spille. De burde ha visst om reglene, men jeg er glad vi vant og er ikke skuffet, skriver Qaka i en sms til VG Nett, og opplyser om at han nå i stedet håper på spilletid mot Lillestrøm neste helg. Og vet du ikke hvem Qaka er så anbefaler vi sterkt et søk i arkivet eller kanskje ennå bedre en tur ned til kiosken etter Vålerengamagasinet. Siste nummer inneholder en introduksjon av balltalentet.

I følge VG-nett så diskuterte dommerveileder Sven Kjelbrott og Martin Andresen diskuterte saken før avspark, og at ingen av dem var fullstendig sikre på regelverket. Kjellbrott slo da opp i sin medbragte papirversjon av Norges Fotballforbunds reglement. Der stod det at spillere måtte være fylt 15 år før 1. januar 2010 for å være spilleberettiget. Men det var feil, NFF endrer regelverk oftere enn damer bytter truser, og Qaka kunne spilt i henhold til de siste versjon.

Ja ja. Vi regner med at Qaka får sin debut før året er omme.

I mellomtiden fikk 16-åringene Sharesh Ahmadi og Victor Johansen komme på banen og ordnet dermed sine sine debuter.

– Det var stort å være utpå der, selv om det bare var for noen minutter. Men jeg merket at det er et annet nivå enn jeg er vant til. Tempoet var sinnsykt, sier Victor Johansen til vif-fotball.no etter kampen.

Ahmadi ble hentet fra Oppsal tidligere i sesongen og var Oppsal-spiller da Vålerenga vant 11-1 i cupens første runde.

– Det var gøy å spille sammen med noen av spillerne som knuste oss i cupen. Å få muligheten til å spille på Ullevaal i dag var en stor opplevelse, er Ahmadis bidrag på samme nettsted.

Rekord

Og mens vi er i gang med etterdønningne så må det også nevnes at Vålerenga har satt ny rekord med åtte hjemmeseire på rad og, i følge Jarle Teigøy, slettet dermed klubbrekorden fra 1983. Det året tok Vålerenga sitt 3. seriemesterskap. Akkurat siste bragden greier man nok ikke i år, men på den annen side så scorer Vålerenga neste dobbelt så mange mål i år i forhold til 1983-sesongens seiersrekke.

Legg igjen en kommentar