Dagboka torsdag 29.oktober 2009

En lite tillitsvekkende dagbok i dag. Ikke skrives det noe om Vålerenga heller. Bare litt. Bare minus 20 mill. Regnskapets time nærmer seg. Om drøyt to og en halv uke mister Lyn lisensen og HamKam får ikke den tvilsomme æren av å ha flotteste stadion i andre divisjon. Bortsett fra det går alt på dunken. … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 29.oktober 2009»

En lite tillitsvekkende dagbok i dag. Ikke skrives det noe om Vålerenga heller. Bare litt. Bare minus 20 mill.

Regnskapets time nærmer seg. Om drøyt to og en halv uke mister Lyn lisensen og HamKam får ikke den tvilsomme æren av å ha flotteste stadion i andre divisjon. Bortsett fra det går alt på dunken. Rosenborg med minus 30 mill, men det hadde trøndera regna med, eller er det minus 30 i tillegg til det budsjetterte og godkjente underskuddet på minus 30? Ikke veit jeg, og ikke skjønner jeg åffer Vålerenga styrer mot en sprekk på minus 20, det samme som skakkjørte Brann.

I forrige uke skrev TV2sporten.no at underskuddene ødelegger tilliten til norsk fotball, at Tippeligaklubbene samlet går mot et rekordunderskudd på 142 millioner kroner.

– Med de overskriftene slike resultater skaper forsvinner noe av tilliten til norsk fotball, det gir seg selv, det, sa fotballpresident Sondre Kåfjord til TV2sporten i forrige uke.

Hva han sier idag om at Ullevål Stadion skal selges for litt over en halv milliard for å delfinansiere nytt superstadion i Groruddalen til 4 milliarder er vel heller ikke egnet til å skape tillit til fotballen, det er den samme svadaen:

– Det er gjennom landslagsarenaen vi klarer å genere penger rundt landslaget. Og som motor for dette er Ullevaal Stadion egentlig for liten, sier Kåfjord til NRKsport.no

Jadda. Sjekk publikumstalla de siste landskampene. Hadde han enda sagt at landslagsarenaen er for liten for cupfinalene når alle som er ansatt i firmaene til hovedsponsorene, men ellers er totalt uinteressert i fotball skal få plass på bekostning av supporterne, ja da hadde jeg skjønt ham. Men, dessverre, blandinga økonomi, fotball og framtidsvyer er jeg ikke mann til å forstå. Jeg har en slags følelse av at fotball er noe bare NFF skal tjene penger på, klubbene får nøye seg med minst mulig underskudd hvert år. Overskudd er det aldri snakk om på klubbnivå. Profesjonelt! Norsk toppfotball råtner på rot, det kunne du se og høre mere om på Spekter NRK nett-tv i sendinga i går kveld.

Hva som er verst, pengeproblemer eller kjærlighetssorg, skal jeg ikke si så mye om, men om du har lyst til å få deg litt med dama til en eller annen så er det vel ikke vanlig å spørre typen til dama først. Men sånn er det i fotballen. Bare du skal snakke med noen må det klargjøres av den som «eier» mennesket du vil prate med. At lover og regler i idrettsnorge ofte er på kollisjonskurs med lovene resten av samfunnet må rette seg etter, gjør ikke noe. Og det lureste med idretten er at om den har pengeproblemer så er det jævla lett å åpne stats-og kommunekasser for drømmeprosjektene sine med tåketall eller opplagte løgner. Gigantonomien kjenner ingen grenser verken i Holmenkollåsen eller Groruddalen, men tillit, det skal Idretten fortjene uansett.

Hva har så dette med Vålerenga å gjøre?

Absolutt ingen ting. Men det kan du diskutere med likesinnede på bussen til Kristiansand søndag. Det er fremdeles buss-og kampbilletter å få kjøpt i Sjappa. Og er du tidsnok ute i dag får du kapra den siste Europa-drakta på restesalget også!

Ha en god dag!

Legg igjen en kommentar