Dagboka mandag 28. september 2009

VIF – Norges beste idrettsforening – seirer på alle fronter. Norske Fans.com sier at Martin Andresen igjen heller sand på timeglasset. Det sier ikke vi, men vi sier med sikkerhet at motvind lønner seg. 4-4-2 eller 4-3-3 ? Noen ser tydeligvis forskjell, andre tar feil. TV2 bruker betalingskanalene sine til å utvikle nye medarbeidere, og … Fortsett å lese «Dagboka mandag 28. september 2009»

VIF – Norges beste idrettsforening – seirer på alle fronter.
Norske Fans.com sier at Martin Andresen igjen heller sand på timeglasset.
Det sier ikke vi, men vi sier med sikkerhet at motvind lønner seg.

4-4-2 eller 4-3-3 ?
Noen ser tydeligvis forskjell, andre tar feil. TV2 bruker betalingskanalene sine til å utvikle nye medarbeidere, og det skal godt gjøres at sånne nyklekka fotballreportere er på høyde med sofaeksperter som meg. Jeg hørte 4-4-2, men så 4-3-3, men det samme kan det være. I stiv kuling med krittstreker og cornerflagg i kastene, blåser vi i formasjonene. Men når reporter oppsummerer første omgang mot Glimt som at Vålerenga ble pressa bakover og at nordlendingene nekta oss spill framover, håper jeg disse nye TV-stemmene aldri når målet om å bli hørt i moderkanalen.
Vålerenga la seg fint bakpå i første omgang. Akkurat som Bodø gjør når de besøker oss. Satse på kontringer. Taktikken fungerte bra den, bortsett fra at Glimt etter hvert ble så kjørt at vi ikke kunne unngå å være mer frampå, særlig hele andre omgang. Da hadde vi vind og vær i mot oss, og om Bodø hang med i første av samme grunn, er det herved opplest og vedtatt at det lønner seg å spelle i motvind, selv om ett og annet velretta skudd aldri rekker dødlinja, men ender som vindkast.

Martin har grunn til å være fornøyd, og det er han jo også. I følge vif-fotball .no
er han direkte stolt:
– Bortsett fra perioder i første omgang fulgte vi planen. Før pause lå vi lavt og kompakt, men var ikke alltid flinke nok i presset. Men det kom seg etter pause, og vi er gode på mange overganger, sier Martin Andresen, og poengterer videre at vi har noe bra på gang i Vålerenga, og at de siste kampene skal brukes til å bygge videre på det.

VG-nett har også pratet med Martin. Her sier sjefen at kampen var en formidabel mental utfordring, og han mener kampen mot Bodø/Glimt er noe av det beste han har gjort med Vålerenga.

– Tapet mot Molde er det bitreste i min karriere. Det er ikke enkelt å komme tilbake etter en slik opplevelse. Men det klarte vi mot Glimt, og det er jeg veldig, veldig fornøyd med, sier Martin Andresen til VG-nett.

VPN sier bare: Ikke kødd med denne skuta, og stiller seg hundre prosent bak Martin. Det vil det vise seg at gutta også gjør: Solid innsats mot Viking neste mandag blir bevis nok. Dessuten er det fremdeles teoretisk mulighet til E-cupspill neste år, om det skulle friste. Studér tabellen og se hvor nær vi egentlig er.

Norges beste idrettsforening
Vi har skumlest resultatsidene i sportsbilagene denne helgen. VIF er på toppen. Ingen over, ingen ved siden. Det visste vi fra før, men greit å få det bekreftet såpass tydelig som i dag. Her er status på herresida:
Fotball: Bodø/Glimt – Vålerenga 0-2.
Hockey: Vålerenga – Storhamar 4-2.
Håndball: Vålerenga – Kragerø 37-20 , Herrene topper første, og håndballdamene topper andre divisjon.
Fotballdamene skal snart opp på andre nivå, VPN har mer om dem her. I første kvalifiseringskamp møter Vålerenga vinneren av kampen Byåsen mot Sortland. Dersom den kampen ender uavgjort, møter Vålerenga Sortland borte, ifølge vif-fotball.

Dårlig dømmekraft eller ikke?
Mario Martinez har fått lite spilletid hos oss, men 20-åringen herjer i U20-VM for Honduras. To skåringer og ellers svært sentral da Ungarn ble banka 3-0. Vålerenga leier spilleren ut året, med opsjon på kjøp.
Betyr dette at det er feilvurderinger ute og går når Martinez ikke får spilletid? Eller er det enda et eksempel på at spillere som hevder seg godt på aldersbestemte landslag likevel har en veldig lang vei å gå før de holder tippeliganivå?

Og det siste spørsmålet: Vil Vålerenga nytte opsjonen til å kjøpe Mario?

VPN tipper ja, vi regner med at Vålerenga vil gi denne lovende spilleren tid. Til sammenlikning nevner vi for eksempel Alanzinho som fikk den tida han trengte før han slo til og blomstret i Stabæk.

Om forbrytelse og straff
Oddrane er ikke spesielt imponert over Fotballforbundets disiplinærkomité som har gitt Kenneth Dokken seks kampers karantene for overfallet mot Johan Arneng i semifinalen.
– Det er jo litt streng straff for ei lårhøne, sier Oddrane-leder Atle Johnsen til VG Nett.

Og hva sier VPN? Jo, vi sier det er litt mild straff for Mame Biram Diouf å slippe unna straff i det hele tatt for slaget mot halspulsåren til Andreas Nordvik i den andre semifinalen.

Om noen har svært sterke synspunkter på dette, og samtidig har de nødvendige kvalifikasjonene som forbundet krever, minner vi om den ledige stillingen som generalsekretær i NFF og at søknadsfristen går ut neste mandag.

Vålerenga i dag
Pors – Vålerenga 2 i Porsgrunn klokka 18

Legg igjen en kommentar