Dagboka fredag 28. august 2009

Raymond Johansen forlater skuta. Vålerenga, i en viss poengnød, skal treffe Molde på Ullevaal i morgen. Exit Raymod Johansen Neste mann ut ble Raymond Johansen gitt. – Det er ikke med lett hjerte jeg velger å trekke meg. Jeg hadde håpet at det skulle være enklere å kombinere et frivillig verv i Vålerenga med å … Fortsett å lese «Dagboka fredag 28. august 2009»

Raymond Johansen forlater skuta. Vålerenga, i en viss poengnød, skal treffe Molde på Ullevaal i morgen.

Exit Raymod Johansen

Neste mann ut ble Raymond Johansen gitt.

– Det er ikke med lett hjerte jeg velger å trekke meg. Jeg hadde håpet at det skulle være enklere å kombinere et frivillig verv i Vålerenga med å være partisekretær i Arbeiderpartiet, sier Johansen til VG

Og han fortsetter:

– Situasjonen i Vålerenga nå krever maksimalt fokus fra sportslig leder og alle andre sentrale personer. For meg er det imidlertid nå nødvendig å ha all oppmerksomhet og energi rettet mot Arbeiderpartiet og valgkampen. Da mener jeg det er best for klubben, for Arbeiderpartiet og ikke minst for meg selv at jeg trekker meg.

Eller noe mer folkelig i Aftenposten.

– Det ble bare for mye. Jeg skal lede valgkampen til Arbeiderpartiet, og det lar seg ikke kombinere med 30 telefonsamtaler daglig om krisen i Vålerenga.

Vi derimot har stor sans for Reidar Sollies lille stikk i Dagsavisen:

Raymond Johansen hadde ikke noe daglig grep om det sportslige rundt laget i egenskap av leder av det sportslige utvalget. Men han gir et signal når han går på dagen. Begrunnelsen er forståelig, men valgkampen har man visst om en stund. Det han ikke visste da han sa ja til vervet var at han skulle bli sekretær i landets største parti. Og han hadde ikke drømt om at VIF skulle bli et lag som skulle kjempe mot nedrykk.

Med andre ord så er det høyst forståelig at Raymond Johansen trekker seg fra stillingen i Vålerenga av, skal vi si, yrkesmessige grunner. Men timingen er det vanskelig å komme i fra: Vålerenga er i krise, og når Martin ikke tar sin hatt og går, så begynner man å lete etter roten til alt det onde også andre steder.

Som skrevet i går og uttallige ganger tidligere i sesongen så har Vålerenga kommet svært skeivt ut med tanke på spillerstall og da spesielt den defensive delen av spillerstallen. Ansvaret for det ligger til en viss del hos klubbledelsen, selv om finanskrisen nok også må ta en del av skylda.

Interessen hos pressen har de siste dagene vært ekstremt fokusert på hva slags «fallskjerm» Martin Andresen har forhandlet seg fram til, og at den eventuelt er såpass stor at klubben «ikke har råd» til å gi ham fyken. Raymond Johansen uttalte seg, sånn litt på skrått, om den saken i forbindelse med avskjeden. Eller gjorde han det? Det som står sitert i avisene er «Fotballspillere tjener for mye». Det var litt komisk å se TV2 vinkle dette til «Martin har for stor lønn» i går i annonseringen av innslaget der Raymonds generelle kommentar ble gitt. Jeg hadde ærlig talt ventet litt mer kjøtt på beinet når en sak frontes så offensivt.

Er jeg den eneste som synes det er litt patetisk at mannen som forhandlet fram kontrakten med Martiin Andresen nå kommer ut og klager på høye lønninger? Er det noen som tror at man får en topptrener, det vil si en trener som har pondus nok til å styre Vålerenga, for småpenger? Eller for den saks skyld spillere som kan føre klubben til seriegull, diverse europaligaer, osv osv?

Reidar Sollie avslutter sin kommentar med å skrive at Vålerenga må profesjonalisere ledelsen i klubben «klarere roller og færre diskusjoner». Der er vi enige.

Og så burde klubben vinne et par tre kamper, så blir det nok atskillig roligere skal du se.

Kamp mot Molde

Men helt enkelt å følge rådet fra siste setning i saken over blir det ikke. Vi møter Molde som suser av gårde, på annen plass i serien og i semifinalen i cupen og greier og greier. Dessverre så møtes lagene på Ullevaal, en bane Vålerenga ser ut til å slite på hver gang det er snakk om seriekamp. På den annen side så er Vålerenga helt tydelig underdogs i denne kampen, og det har alltid gavnet klubben i våre hjerter.

Fra vif.no stjeler vi litt statistikk – hele den begredelig pakken kan man finne ved å klikke seg dit, men vi nevner

Form hjemme/borte
Vålerenga hjemme: 4-2-5, målforskjell 20-21
Molde borte: 6-3-2, målforskjell 19-13

Siste tre kamper
Vålerenga: 2-3 (Stabæk B), 0-1 (Lillestrøm H), 4-3 (Tromsø H, cup)
Molde: 3-1 (Aalesund H), 1-2 (Viking B), 5-0 (Rosenborg H, cup)

Siste lagene møttes reiste Vålerenga seg mesterlig etter en svært dårlig periode ved hjelp av en taktisk meget godt gjennomført kamp supplert av en viss porsjon flaks i et par avgjørende øyeblikk. Det ble seier 3-0, med mål av Dawda Leigh, Freddy dos Santos og Bojan Zajic. Jeg tror neppe vi ligger så lavt på hjemmebane som den gang på Røkkeløkka, men hvem vet, jeg er ikke fotballtrener.

Spiller vi mot Molde som vi gjorde mot Stabæk, minus forsvarstabber, så blir det en spennende kamp.

Hvem bestemmer?

Dagboka lurte på det samme som deg. Hvem bestemmer hva i klubben. Så vi har sjekket litt, og dette kan du jo vite:

Pål Breen er ansatt i ASet og det er da AS-styret som ansetter og avsetter adm.dir. Det styret ledes av idag av Jon Pran, som da er det vi kan kalle Trøims mann. Trøim er per def hovedaksjonære i ASet.

Mens sportsdirektør Haakonsen er sjefen til hovedtrener/manager. Sportsdirektøren rapporterer nå direkte til hovedstyret (som ikke er det samme som styret til ASet) ut sesongen etter at Johansen trakk seg.

Legg igjen en kommentar