Dagboka mandag 9.februar 2009

Vintern er definitivt ikke over. Vi murer oss inne og ser på TV, ikke minst VIF-TV. Det burde du gjøre også. Én dag nærmere seriestart, snaut fem uker til livet får mening igjen, men likevel er humøret på bånn. I og for seg ikke så uvanlig, det er jo mandag, men dette skulle vært en … Fortsett å lese «Dagboka mandag 9.februar 2009»

Vintern er definitivt ikke over. Vi murer oss inne og ser på TV, ikke minst VIF-TV. Det burde du gjøre også.

Én dag nærmere seriestart, snaut fem uker til livet får mening igjen, men likevel er humøret på bånn. I og for seg ikke så uvanlig, det er jo mandag, men dette skulle vært en skikkelig blåmandag, ikke en sånn framtidsoptimistisk mandag som den har blitt for noen. Johan Olav Koss på frokost-TV i fin dress og velstelt underbitt strålte om kapp med TV-verter og vertinner, (en kamp han selvfølgelig var nødt til å vinne), for etter suksessen i Vikingskipet er skøytesporten tilbake på sporet. Det var ikke måte på hvor blid han var denne mandagen, det er ikke måte på hvor mye gull og ære framtida vil bringe, nå må Norge og Oslo kjenne sin besøkelsestid og starte bygginga av flere innendørs skøytebaner , helst denne uka. Spesielt viktig å få fart på bygginga på Valle, sa vår gamle helt, og pang, der forsvant den heltestatusen. På samme måte som TNS og Norsk Toppfotball omgås falske sidevisningstall, smeller Koss noen svært overraskende mest-brukte-idrettsanlegg -i -Oslo-tall i bordet: Bare Frognerbadet og Tøyenbadet er mer besøkt enn isparketten på Valle Hovin. Ergo: Skøytehallen må bygges fort som faen. At det er noen andre som går med byggeplaner der oppe har han visst ikke tenkt på. To indre og vekk me’n, sier vi, og tenker på skøytesporten, idretten som burde fått sin definitive blåmandag i dag så vi kunne hatt våre egne framtidsdrømmer og byggeplaner for oss sjøl.

At det må være noe alvorlig feil med årstida og verden, er vel denne mandagsboka et godt eksempel på. Et nettsted for fotballsupportere, og så ofres det 226 ord på skøyter! Sånn er det å være uavhengig. På samme måte som treningskamper i fotball, det trenger ikke være fotball, bare det varer i to ganger 45. I Tyrkia valgte Vålerenga og Makedonija Gjorce Petrov bryting, og etter hva vi hører Martin og Bengt si på VIF-TV var det en utbytterik treningsøkt:

– Ekstremt grisete og ufine, sånn er alle lag fra det strøket der , spesielt når dem ligger under

Og siden makedonerne for det meste lå under, gikk det som det måtte gå. Den ene etter den andre av våre ut med ispose på låret, men heldigvis ingen alvorlige skader, bare sånne wannabe lårhøner. En liten kylling til Panzer også, men det er noe han har slitt med et års tid, noe som kommer hver gang han er på treningsleir, i følge VIF-TV.

Som kampen utvikla seg burde vel det nye trenerteamet vårt, Kaz Sokolowski og Andrea Loberto (ifølge VIF-fotball), satt inn sumobrytere, det var tilgang på i hvert fall fire stykker av sorten i umiddelbar nærhet. I følge VIF-TV og Johan Kaggestad var supersupporterne Roar,Svenna, Olav og Kåre ”litt bevegelseshemma, det er jo tunge kropper som skal flyttes, de vil nok ha en framtid i sumobryting, utstyrt med bleier med Vålerengalogoen foran”

Sånt supporterutstyr liker vi, supports i ordets rette forstand. Susper med logo og ballelukt blir sikkert en enda større salgssuksess enn det nye Vålerengasjalet som ble lansert fredag. Det skal være plass til oss alle, ikke sant, men med sumostørrelse på de fleste blir det selvfølgelig ikke plass til de neste. Såpass skjønner vi.

En annen som også har skjønt noe, er ordføreren i Alanya. Ifølge VIF-fotball sa Belediye Baskani (tyrkisk for ordfører) Hassan Siphaioglu at han var stolt over at en toppklubb som Vålerenga har lagt treningsleiren sin til Side. Ikke sånn å forstå at de har lagt fotballen helt til side, ikke misforstå alt selv om det var pyntelig frøkenfotball mot Aalborg torsdag og litt mindre pynt på fribrytinga i går. Ordføreren ble tydelig rørt og stolt da han i nærvær av et titalls(?) journalister fikk overrekt en Vålerengatrøye med påskriften Vol’anga ile yil Hva det betyr, kan du lese her.

En som ikke legger ting til side, men tvert i mot legger alle ting fram for gutta, er materialforvalteren vår, Pål Engebretsen. I følge Toro er han sur og pr-kåt og veldig glad i å komme på TV. Se innslaget på VIF-TV der reservemamman til spillerne henger ut Martin som den som er er verst til ikke å skjønne hva han skal ha på seg når. Tankene går til Milan der fotballdirektøren er imponert av David Beckham som pakker egen bag og vasker støvlene sine selv i følge VIF..nei, Dagbladet. Vi synes David burde lære av hvordan Vålerenga-stjernene har det, kanskje blir det en opptur for ham en vakker dag også.
Legg for øvrig merke til det nødvendige sikkerhetsutstyret materialforvalteren har iført seg her.
Ellers kommer Pål med praktiske opplysninger for dem som skal ha med seg et fotballag på tur, du må regne med å dra med deg cirka 1,1 tonn klær og baller. Når det i tillegg må kalkuleres med at 4 supersupportere veier et halvt tonn, sier det seg selv at det ikke er lett.

Ja, ja. Klokka tikker og går og snart er lunsjpausen over og du må bruke arbeidstida til å lese dagboka nå igjen. Livet er en kamp. Visste du forresten at Gjorce Petrov var en makedonsk revolusjonshelt som ble drept I 1921 etter å ha vist at det makedonske folket selv kunne organisere sin egen frigjøringskamp mot det Tyrkiske slaveriet? Eller at fotballklubben Lokomotiva tok navnet Rudar før den skifta navn til Industrjalec og til sist Jugokokta før den for 20 år siden tok navn etter krigerhelten.
Og hva hadde det med fotball å gjøre?

Legg igjen en kommentar