Dagboka mandag 24. november 2008

Bengt Eriksen blir Vålerenga-direktør. Det påstår iallefall VG. Så det er dagens store sak i Dagboka. Også har vi litt strøssel i pastellfarger, det kler oss så godt i disse kalde dager. Bengt Eriksen Vi har ventet spent og i dag prøver VG å knerte spenningen ved å røpe at de erfarer at Bengt Eriksen … Fortsett å lese «Dagboka mandag 24. november 2008»

Bengt Eriksen blir Vålerenga-direktør. Det påstår iallefall VG. Så det er dagens store sak i Dagboka. Også har vi litt strøssel i pastellfarger, det kler oss så godt i disse kalde dager.

Bengt Eriksen
Vi har ventet spent og i dag prøver VG å knerte spenningen ved å røpe at de erfarer at Bengt Eriksen presenteres som ny sportsdirektør. Og at det annonseres i dag fra klubben. VG mener også det blir Eriksen siden man ikke ble enige med Per Mathias Høgmo.

– Ingen sportsdirektør er klar for VIF ennå, sier Pål Breen til avisen.
– Nei. Jeg har ikke noe mer å si, sier Odd Skarheim da han blir spurt om Eriksens kandidatur.

Skarheim, som forøvrig ble 41 på torsdag – grattis, sier til VG at prosessen skal være avsluttet innen et par uker.
VG mener at Eriksen skal jobbe side om side med Martin, ”bygge klubb” og ikke være så involvert med A-laget.
VG har ikke snakket med Bengt sjøl.

Og det høres da litt rart ut. For Dagbokas vedkommende understreker vi at VG ikke alltid har rett i alt de spekulerer i. Men la oss nå gruble på dette.

Altså, en sportsdirektørjobb i Vålerenga er kanskje den aller mest krevende sportsdirektørjobben i Norge, muligvis enda røffere enn Brann også. Mannen (eller dama) som skulle fylle disse skoene må være av et helt spesielt kaliber. Litt avhengig av hvordan jobbinstruksen er så burde vel vedkommende:

– Elske å være i media. Være typen som sover med mobilen nærmere enn ektefellen. Tåle alle mediehenvendelsene og kjøret. Egentlig være en som nyter det på en litt pervers måte. Både Siem og Aalbu klarte det. Med tanke på Høgmo virket det rart for meg. Både han, Bratseth og KT Eggen har vært sykemeldt pga arbeidspresset i sine klubber. Og så skulle de tålt å være i Vålerenga?
– Ha fotballfaglige kunnskaper. En rein bedriftsleder vil ikke være mannen. Du må ha fotball i blodet, på en eller annen måte.
– Ha et sportslig nettverk. Slik at man har kunnskapen, apparatet og det som trengs når nye spillere skal inn eller gamle skal ut. Om ikke direktøren skal jobbe så mye med a-laget er dette mindre viktig. Men jeg kan ikke se for meg at han ikke skal gjøre det. Der må vel VG bomme.
– Ha et medienettverk. Kunnskapen om medienes måte å behandle informasjon. Tilgang og vennskap med viktige journalister. Dessverre og heldigvis.
– Være Vålerenga. I dagens kommerse fotball kanskje mindre av et krav enn før. Men for å aksepteres og lykkes i klubben vil det være lettere om du har en forhistorie med eller rundt klubben. Og helst ikke ha en forhistorie med noen av dødsfiendene. Jan Åge Fjørtoft passer kanskje på de andre punktene på vår kvalifikasjonsliste, men her stryker han glatt. Håper vi. Utenlandske folk har også problemer med dette punktet, vil jeg tro.

I mine øyne oppfyller Bengt Eriksen ganske greit de fleste krav man kan sette. Jeg er litt spent på hvor mye han tåler av medietrykket som han selv har vært en del av til nå. Og hvor godt det sportslige kontaktnettverket hans er. Også er det temmelig spennede med hans forhold til Martin. Hvor mye skal de samarbeide? Hvem av dem er mest sjef i så fall? Og klarer de være kompiser på en måte? Hvis man har klare svar på de spørsmålene, og de to funker sammen er jeg trygg på at han er en av de aller beste kandidatene til jobben jeg kan tenke meg.

Til slutt: la oss håpe dette ikke blir spolert fordi VG har saken om dette. Litt sånn som Stuart Baxter-historien.
Dagboka har lurt på det før, og vi lurer igjen. Hvem er det som lekker på Valle?
På tide med inkontinensbind på vedkommende.

De andre tingene
Dette med direktøren er det viktigste i dag. Men litt strøssel på softicen din har vi her.

– Solskjær er imponert over Moa i Dagbladet. Det er vi alle. Strengt tatt er jeg mer imponert over mye mye man må skryte av Moa. Norsk fotball trenger utvilsomt noen helter sånn som det tar av med dette. Jeg kan bare håpe Moa holder hodet kaldt og ikke lar dette gå til huet. TV2Sporten melder at United har gitt et tilbud til Vålerenga på vår mann, men ikke mottatt svar. Og det frusterer engelskmennene, visstnok. Breen har ingen kommentarer der heller. Bra det, Pål. Selg dyrt.
– Vålerenga ble nr 2 i Dagbladets ”Klubben i mitt hjerte”. Vel, en gang måtte bli den første.
– Treningskamper i vinter. Vi møter Lyn 20. februar, og Start 30. jan. Vallhall. Kjenner at vintersesongen ble mange hakk mer interessant nå…
– Luton Shelton Actually goalla for Reggaegutta mot Canada. Han er toppscorer for Jamaica, selv om det ikke ble VM tur for dem. Det skulle bety at han har et ballmottak og en ekstrem fart som han til tider bruker.
– Hæstad gir ut bok sammen med Myggen og gode gamle Viggo Strømme. ”Best med ball” heter den og ble lansert på Bohemen nylig. I Hæstads tilfelle regner vi med at det er et eget kapittel som heter ”best med baller”.

Mer kommer
Det er mandag, og jeg hadde det så sinnsykt travelt på morran at jeg ikke fikk mine tilmålte 15 minutter på ramma da jeg sto opp. Konsekvensen av det er at jeg har en ørkenrotte på vei ut i skrivende stund, samt at jeg ikke fikk lest ferdig =Enga. Så anmeldelsen av den fanzina kommer i en senere dagbok. Hvor er papiret?

Vålerenga i dag
Les sesongkortinfo på Klanens sider. Vinn cupfinaleDVD på klubbens sider. Og lykke til i jakten på Mauseth-bildet.

Legg igjen en kommentar