Helgedagboka søndag 23. november 2008

Vi feirer dommedag og går så vidt i oss sjøl etter at vi har dømt alle andre. Men hvorfor denne siste søndagen i kirkeåret kalles Clemensmesse, og hva det i tilfelle har med Vålerenga fotball å gjøre, må dere bedømme. God søndag. Det er siste søndag i kirkeåret, dommens dag. Regnskapets time har kommet. Ikke … Fortsett å lese «Helgedagboka søndag 23. november 2008»

Vi feirer dommedag og går så vidt i oss sjøl etter at vi har dømt alle andre. Men hvorfor denne siste søndagen i kirkeåret kalles Clemensmesse, og hva det i tilfelle har med Vålerenga fotball å gjøre, må dere bedømme.

God søndag. Det er siste søndag i kirkeåret, dommens dag. Regnskapets time har kommet. Ikke bare for alle, det gjelder Vålerenga også. Vi går i oss selv og vi snur steiner. Vi spør og graver: Har du vært snill? I tilfelle hvorfor? Har du vært slem? Tja, hvorfor ikke. Evaluering heter det på fint, og Vålerenga er godt i gang. Tre trenere er sparka, skriver pressen. Engasjementet blir ikke fornyet, sier vi. Litt mer skånsomt på en måte, men sant. Det er verken Mike, David eller Truls sin feil at vi endte opp med skarve tretti poeng og en sørgelig tiendeplass. Takk for jobben, gutta!

Vålerenga er dømt for lengst. For to uker ble vi dømt til å være norgesmestre i fotball helt til noe annet blir bestemt. Med andre ord, vi er dømt til å være landets beste fotballag. Iskrigerne våre er forhåndsdømt til å vinne nye bøtter, men har for vennskaps skyld latt Sparta få låne tetplassen denne søndags formiddagen. Det kan fort bli for mye av det gode, for vi hører jo hjemme i det desiderte toppskiktet i håndball også.

Men hva som har gått av folk der ute skjønner vi ikke fletta av. Vi tenker på kåringen av «Klubben i mitt hjerte». Vi trodde nordmenn flest hadde normalt godt gangsyn, men så viser det seg å være en gjeng hjerteløse skapninger. Greit nok at det er helg, men noen må ha hivd i seg altfor mange norgesglass med karsk. Åssen skal vi ellers forklare at hele folkets Troillunger knabba førsteplassen rett foran nesa på oss? Snaut trehundre stemmer skilte, RBK fikk rett over sjutusen, vi 6859 stemmer. Men Lyn, da? For å si det sånn: Om dem hadde gitt alle stemmene sine til oss hadde det ikke hjulpet.

Alle dømmer alle denne siste søndagen før ventetida starter. Dommerne er intet unntak. De har dømt seg sjøl til en Danske-tur denne helga for å vurdere egen innsats og stake ut kursen mot et mere rettferdig 2009. Dommersjefen melder om at i neste år skal samtlige dommere, ikke bare Moen, Hauge og Øvrebø, løpe rundt med hodetelefoner. Og vi som trodde det var ørepropper, de har jo ikke hørt på oss fra tribunen en eneste jævla gang, dommerjævlene.

Dommens dag, ja. Den er mest for de andre, den gjelder selvsagt ikke vårs. Vi veit fordømt godt hvor vi skal. Mens de andre dømmes nord og ned, veit vi at vi kommer til himmern, til den fjerne avkroken i galaksen der vålerenglene flakser. Men det er en stund til. I ventetida må vi snart se til å finne oss et sted å være, det haster. Tirsdag er det åpent møte i Vallhall der vi får vite mere om vårt hjem på jorden, Vålerenga Stadion. Blir det horisontaldelt som Ullevål? Blir det bare plass til 30 tusen? Lille Juventus bygger jo nytt de også, med 40 tusen seter. Hvordan blir vårt jordiske paradis?

Til slutt, denne dagen alle dømmer alle: Vi er spent på hva dere syns om vår nye internasjonale versjon av VPN, VPN in english. Prøv høyre knapp på toppmenyen. Det gjelds å være raskt ute for det er slett ikke sikkert knappen overlever så veldig lenge. Vi har bladd gjennom en del saker for å se åssen vålerengelsken funker. Vi fant noen eksempler, og vi må innrømme at vi gikk mest etter de stygge glosene. Oh holy shit, det blir liksom ikke så skremmende med engelsk språkdrakt, men blir det korrekt?

VPN hadde en fersk utredning om manneromper forleden. Der hengte vi ut en gruppe eldre menn ( de over trettito ) som var på en bestemt ordning kjønnsfordelingsmessig. Hvordan ville det ta seg ut på engelsk? Gikk det i det hele tatt an å oversette begrepet? Jøss da, jøst noen few problems:

Fastfitteordning = fast pussy arrangement

Litt kvikk der, gode google-translatør! Ordningen er ment for dem dem som ikke kommmer så raskt til poenget, eller saken, for å si det sånn. Men ellers var det greit, stort sett da. Vi steila når vi bladde opp terminlista og kampene: Vålerenga blei oversatt til Liverpool FC. Sokolowski til Liverpool? Ja, ja. Vi har ikke sjekka, men fungerer oversettinga så godt over hele fjøla tipper vi at Troy Perkins blir omsatt til Ray Clemence. Og det passer jo kjempebra i dag, eller var du ikke klar over at det er Clemensmesse?

Grip dagen. Spis en clementin og se om det hjelper.

Legg igjen en kommentar